Vårt trädäck.

Kvällen igår tillbringade jag ute i trädgården med tjejerna. Mannen var i Stockholm över dagen och vi passade på att planter några bambubuskar på trädäcket. Jag är något av en expert på att köpa hem växter och sen inte gräva ner dem omgående. Nu är ju bambun väldigt tålig, så den verkar inte ha tagit stryk…

Något jag får en del frågor på så här års, är just ämnet trädäck. Olja eller inte olja? Vi har två stora trädäck, varav ett med smala liggande ribbor (staket runt). Vi har valt att inte olja då vi gillar den matta grå känslan. Vi la dem för fyra år sedan och då var plankorna sådär charmigt gröna ni vet. Tryckimpregnerat och inte jättevackert i färgen precis. Men redan efter ett år var det stor skillnad. I våras högtryckstvättade vi det för fösta gången och det blev SÅ himla fint. Upp emot tjugo år har jag hört folk som kunnat bevara sina däck utan olja. Här ser ni några bilder från igår och dem nu gråa betydligt mer vackra plankorna. Betongkrukorna har jag köpt superbilligt på Jysk (… typ 140kr styck) vattenkannan kommer från TGR (..och är orange som ni ser, några frågor på det?!) Ebbas baggy-jeans med neonrosa detaljer kommer från Zara. Tunika Pomp de luxe. Nu mina vänner är det dags att beta av ”att-göra-listan”. Helg väntar ju runt hörnet! 🙂 Kram // Sofie 

Bilder: [room] by sofie

4 reaktioner på ”Vårt trädäck.”

 1. Ett tips!
  Vill du olja dina trädäck och ändå få en grå nyans? Köp olja med grått pigment eller blanda din egen. Olja+vitt pigment+ svart pigment för att få den nyans du vill ha.
  Glöm inte skriva upp blandningen så du får samma färg nästa gång du oljar.
  Fredrika

 2. Vi har haft vårt trädäck i 8 år nu och vi har aldrig oljat det! Däremot har vi högtryckstvättat det flera gånger. Jag kan se att det har kommit en del svarta fläckar de sista åren som jag inte vet hur man får bort men annars har det en finfin silvergrå ton som vi gillar.

  Ser att du har liggande trä i staketet till 20-talshuset. Har funderat på det till vårt hus som är byggt 1929… med stilkrock och så men uppenbarligen funkar det! Är så trött på kryssen vi har nu. Ja, det tål att tänkas en stund till på. Det skulle vara kul att få se en mer helhetsbild, kanske du har det i något gammal inlägg?
  Kram

 3. Pingback: Sjuttonde maj. | [room] by sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *