Nu flyttar vi hem…

Ja, det är med blandade känslor vi bestämt oss för att flytta hem till Sverige igen. För lite mer än ett år sedan vi kom hit till Aarhus, med lilla Esther bara några veckor gammal. Jag kan inte säga annat än att det har verkligen varit ett lugnt och mysigt år. Ett år där vi som familj haft mycket tid för varandra och tillsammans har vi utforskat Jylland och dess vackra natur. Aarhus med omnejd är en fantastisk trevlig stad, som jag vill rekomendera alla att besöka.

Den största anledningen till att vi bestämt oss för att flytta hem, är att vi inte har någon direkt hjälp/avlastning med barnen, vilket vi är väldigt bortskämda med hemma. Tack vara våra snälla föräldrar och syskon, tack! Vi märker nu när Esther blivit 1 år+, att det är skillnad på att ha två barn. Men självklart också alla vänner hemma och inte minst 20-talsvillan. Vårt kära hus som jag absolut inte ville flytta tillbaka till för ett år sedan …men som jag idag längtar efter. Nu har vi fått lite distan och vi ska ta tag i alla roliga inredningsprojekt som vi aldrig orkade fullfölja efter tre års renovering, där bland trappräcke till källaren etc. Nu har vi fått blodad tand och en nytäning för huset, som vi kämpat så länge och hårt med för att få fint.


Till hösten har det blivit dags för mig att börja jobba igen efter mammaledighet. Jag ska satsa fullt ut på mitt företag [room] by sofie. Den första stor skillnaden är att vi bestämt oss för att separera mitt företag från huset. Det gör vi genom att bygga om vårt 70 kvm stora garage till min ateljé, showroom, skrivverkstad. En kreativ arbetsplats helt enkelt med möjligheter för det mesta. Bort med garageport och in med stora fönsterpartier och en dörr. Nu kör vi… 🙂 !!! Det ska bli såååå kul och jag längtar efter attfå skapa och börja jobba igen.


Bilder: [room] by sofie
Ja, det var veckans avslöjande. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med färgsättning, belysning, homestaging eller bara är lite velig när det gäller tapetval. Till hösten kommer jag kunna ta emot kunder och ha rådgivning på ett helt annat sätt än tidigare.

Nu ska vi först njuta av sommaren, eller hur vänner? Klicka HÄR om du är nyfiken på att se huset vi bor i här i Danmark. Bilderna i detta inlägg är från 20-talsvillan i Lund.
Ha en bra dag! Kram Sofie

12 reaktioner på ”Nu flyttar vi hem…”

 1. DAHLARNA - Viktoria

  Vad spännande dina framtidsplaner låter! Verkar som att ni har haft ett riktigt bra år! En stor erfarenhet att ha med sig när man går vidare i livet! LYCKA TILL med allt! KRAM Viktoria

 2. Härligt med en nystart! Det är oerhört värdefullt att ha sina nära och kära i närheten. Lycka till med allt! Kram Sofie

 3. StinaTooMuchInspiration

  Välkommen tillbaka till Lund tjejen – låter underbart med kreativa garaget, säg till när det blir fika 😉

 4. massa lycka till. Ska bli roligt att följa ditt företag. Du är så duktig.

  Kram

  Erika

 5. Sara/Little Miss Fix It

  Åh, framtidsutsikterna låter fantastiska!! Välkommen hem igen! Själv ska jag till Humlebäck imorgon, Louisiana är destinationen och det ser jag verkligen frma emot. Kramkram

 6. Det låter som ett bra beslut! Och som ett otroligt svårt beslut! Det krävs dubbel styrka att ångra sig än att ta det första steget till något nytt 🙂

  Lycka till!

  (Mvh Hon som bor 100 meter från sina föräldrar)

 7. Proforma - Irene

  Vad säger man… "borta bra men hemma bäst"! Inga lätta beslut att komma fram till men när man väl bestämt sig så vill man inget hellre! Det var säkert så omvänt också för ett år sedan.
  Så smart att göra om garaget. Jag tror det är bra att separera jobb och bostad annars är man på jobbet jämt. Nu kan du i alla fall låsa dörren och "gå hem"! Det blir bra, det här!
  Kram

Kommentarer är stängda.