Konsten att vara inredare…

SFD503C2B375C2342F899A8DDB6358FB465_960x

Ofta är det jag som sitter med frågeformuläret när jag intervjuar till hemma-hos-reportage. Men i tisdags var det jag som skulle bekänna färg när utsänd journalist grillade mig med frågor. Jag fick exempelvis frågan; -Vad skulle aldrig komma in i ert hem? Den är faktiskt rätt tuff. Något ”shabby-chict-romantiskt-lantligt” var min första tanke och det fick till slut bli mitt svar. Det var liksom det första som poppad upp. Snyggade dock till svaret med att -Allt är fint i sin rätta miljö. Och så är det är det faktiskt. Det vill jag verkligen poängtera. Se bara på de här bilderna. Ett romantiskt hem med shabby-chic detaljer och avskavda vitmålade möbler. Här har man dock vågat sig på lite starkare färger som den turkos tapeten i hallen och det blå köket.

Den viktigaste ingrediensen och mitt mål som inredare är att kunna göra inredningar i olika stilar. Jag kan ju inte applicera mina favoritfärger och min stil hemma hos någon annan. Det skulle ju bli helskumt! Därför är det så viktigt att kunna se hur jag med hjälp av färgsättning, möbler, material och belysning kan skapa en spännande miljö. Att kunna se hur det blir bäst balans, när man möblerar på ett visst sätt. Och viktigaste av allt, att få till den där trivsamma känslan som många idag klagar över att de saknar. Det handlar mycket om att kunna läsa av en person eller familj, ta reda på deras behov, att veta vilken inredning som passar i olika typer av arkitektur och att kunna möta förväntningar.

I några veckor har jag jobbat med att ta fram ett inredningskoncept till ett IT-företag och deras nya kontor. Minns ni denna lokalen? Dit ska jag åka nu för att stämma av och känna in lokalen och se om alla mina idéer kommer funka. SÅ roligt! Sen blir det att sätta sig vid skrivbordet och rita in alla möbler. Kram på er och fin torsdag! // Sofie

KÖKSFD68FAF4B1F49945CBAAB1517D104D28BD_960xSFD0964019F73B44D19B3D21AC6BCEC6CC6_960xSovrum Badrum

Bilder: Fantastic Frank

3 reaktioner på ”Konsten att vara inredare…”

 1. Angående det där att som inredare kunna inreda i olika stilar.. Jag fullkommligen älskar den rådande inredningstrenden (grafiskt, industrilampor, mässing- och marmordetaljer m.m), men tycker att den börjar ta över lite? Varenda hem till försäljning idag är stylat med samma typ av matta, kuddar, prydnader och tavlor. Tycker inte du det? 🙂

  1. Jo, jag kan hålla med dig och du är inte den första som tycker att allt ser likadant ut. Som jag skriver försöker jag alltid variera och anpassa efter objekt och målgrupp när det är försäljning och ännu viktigare när det är är heminredningar.

   Kul att kika in på din blogg. Underbara bilder! Kram Sofie

 2. Dette var nydelig! Og et veldig friskt innslag i mengden av like annonser man finner der ute, som kommentatoren over her også påpeker.
  Stilen er slett ikke etter min smak, men det blir uansett vakkert når noe er så gjennomført.
  Enig i at man må tilpasse stilen etter objektet når det gjelder innredning. Objekt og beliggenhet. Å innrede en byleilighet som en fjellstue, eller en leilighet i et jugendhus som et New York-loft, vil aldri fungere helt. Kontrasten blir for stor og det vil føles kunstig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *