Room by Sofie – en update för nya (…och gamla) läsare.

Ni som följt min resa sedan starten 2008 vet att allt började med en tvåårig kvalificerad inredningsutbildning i Älmhult. På slutet av utbildningen knackade ett examensarbete på dörren –ett arbete lärarna vill vi skulle dokumentera från start till mål. Jag valde då att starta en blogg  – det är den du läser nu. Välkommen hit! Helt ovetande av effekterna och att bloggen skulle bli en av Sveriges största, i kategorin professionella inredningsbloggar Hus & Hem har det varit en kanal för mig att skriva av mig och visa resultat av mina uppdrag.  Bloggen och har sedan starten 2008 varit stommen i verksamheten. Man kan indirekt säga att den byggt hela min verksamhet. Jag har investerat många timmar i den och det är härifrån jag skördat en stor del alla mina inredningsuppdrag, föreläsningar, samarbeten med företag mm mm. Stort like på kraften av sociala medier.

För att gå tillbaka till 2008, så fick jag efter utbildningen jobb som inredare på ett företag i Malmö. Men efter ca nio månader sa jag upp mig för att pröva mina egna vingar. Jag startade då upp min egna inredningsbyrå Room by Sofie. Homestyling inför försäljning samt privata heminrednings-uppdrag där jag gör hela inredningslösnignar har hela tiden – och är fortfarande Room by Sofies huvudverksamhet. Idag har jag även Helena och Camilla som är anställda i företaget. Vi har ett möbel och rekvisitalager som är nästan 300 kvadratmeter –det vill säga att inga jobb är för stora eller för små för oss. Vad många inte vet är att vi till 85 % möblerar helt tomma hus och lägenheter. Vi kan ha 10-12 objekt möblerade samtidig. Vi jobbar med moderna möbler och designobjekt. Belysning är något vi brinner lite extra för och att skapa en ombonad och varmt styling är något jag skulle skryta lite med och säga att vi är grymt bra på.

Fortsättning följer på denna berättelse. Ni som följer mig på instagram @roombysofie vet att jag och min man, förra sommaren köpte en gård som vi just nu håller på att förvandlas till en kreativ inredningshub. Jag vill samla massa härlig kompetens under samma tak. Lite bilder och mer om det i ett annat inlägg. / Sofie

Bild: Frida G Svensson

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *