Habitat öppnar i Sverige.

Just nu är Habitats pressfrukost i full gång. Jag ska ta mig dit, så fort det bara går att ta sig fram i Stockholms rusningstrafik. Jag är såklart spänd på att se den 800 m2 stora butiken som är placerat i PUB varuhuset. Kedjan kommer drivas av personerna bakom den välkända inredningsbutiken R.O.O.M.

Extra kul är det såklart att Formex för första gången bjuder in en inredningsbutik att utforma den 170 m2 stora loungen på entrétorget på mässan. Inredaren och stylisten Per Wennberg som i 13 år arbetat på tidningen Sköna Hem, är det som är ansvarig för utformningen. Så här svara han på frågan; Hur tankebanorna under processen för uppbyggnaden har gått?

– Loungen ska fungera som en oas dit man kan gå in och ”gömma sig” och sondera och sortera alla intryck man får när man går runt på mässan. Vi har försökt skärma av med lite väggar och hela loungen omsluts av en transparent silduk som ger en luftig atmosfär. Jag har utgått från Habitats färgskala och velat skapa två avdelningar. Ena halvan manligare och stramare, andra lite mjukare och med mer lutning åt recykling och ekologiskt material. Läs hela intervjun HÄR.

Bild: via Habitat.co.uk

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *