Sober inredning på Elite

Lund har äntligen berikats med modernt Elite Hotel. Det är placerat i Ideon Gateway som är Lund nya mötesplats. En unik byggnad och fin sober inredning, där mycket av inredningen kommer från HAY och Tom Dixon. Den exteriöra arkitekturen smittar av sig på insidan. Spännande färgkombinationer i smutsiga gula, blå och gröna toner.

Ni ser kanske på bilderna att både receptionen och baren är i mässingfärgat spegelglas. Väldigt fint och nu förstår ni kanske varför tjejerna på Skult ska ha en Chesterfieldsoffa i guldläder och Etch lampor i sin intilliggande salong. Den röda tråden, den röda viktiga tråden!

Inredningstips; Vid det här laget så vet ni att min största inspirationskälla är restauranger och hotelllobbys. Igår inspirerades jag av den fina arkitekturen men jag kikade även lite extra på hur de inrett finurligt med att ”överlappa” mattor. Ett kul inslag i lobbyn som mjukar upp och som funkar fint att använda i en hemmiljö. Självklart var jag framme och lyfte på mattorna och silvertejp var det som höll ihop mattorna.

Bilder: room by sofie

4 reaktioner på ”Sober inredning på Elite”

  1. Pingback: Guldsoffa levererad. | [room] by sofie

  2. De där stolarna – svarta i trä är otroligt fina – likadana står på Viking grace restaurang Aurora fast gulan med gråspräckliga dynor och ryggkuddar. Är så otroligt sugen på dem. Är det nån som vet vart man kan få tag på dem? Andreu World – nub1437 tror jag den heter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *