När vi ändå pratar om…

Igår visade jag bilder på en fin kakelsättning, som ramade in och lyfte hela köksinredningen. Kanske tittar jag just nu liiiiite extra på olika kökslösningar -för att vi själva är lite sugna på att göra en ”en-köksrenovering-light” här hemma i 20-talsvillan. Vi skulle eventuellt vilja öppna upp lite mellan vårt arbetskök och matplats och därmed få ett litet överhäng, med plats för en barstol. Vitvarorna är i behov av en uppdatering och så även bänkskivan. Efter att jag sett dessa fina bilder på Fridas blogg var jag snabb att visa mannen. Vi har vita kakelplattor likt bilderna idag och till det önskar jag mig nu en marmorbänkskiva. Åhh, visst är det bara så snyggt! Dyrt och svårt att få bort fläckar på är vad jag hört. Vad är din erfarenhet av marmor? Hoppas ni har en bra måndag där ute! Kram // Sofie  

Bilder: Per Jansson via Trendenser.

6 reaktioner på ”När vi ändå pratar om…”

 1. Hej

  Men titta på de felmonterade Kvik luckorna !
  Snett och vint!

  Detaljer är kul men inte om det är slarvigt gjort!
  Bilden hade känns mer proffsig om luckorna hängt som dom skulle!
  Då hade jag hållet med om att kaklet va fint.
  Kram
  Anna

 2. Har vänner som har marmor som ångrat sig, just på grund av fläckarna. Själv har jag trä, och har ångrat mig av samma anledning. Nu är jag på väg mot rostfritt rakt igenom och får satsa på detaljer i trä – någon typ av naturmaterial vill man ju ändå gärna ha in. Hoppas allt är bra med dig, kram!

 3. Hej! Läser din blogg varje dag sedan jag var och lyssnade på dig i Turning Torso. Alltid lika inspirerande. Jag jobbar själv som inredare och säljer kök (Smedstorp kök). Det jag tänkte på när jag läste detta inlägget är en snygg bänkskiva i kompositmaterial. Okite har en marmorliknande skiva som heter Arabescato Verde. Den skulle jag gissa att du skulle gilla. Marmor är precis som en del redan är inne på här ett känsligt material att ha i kök. Jag brukar inte rekommendera mina kunder att lägga det som köksbänk. Men fantastiskt vackert är det! Mvh Malin

 4. Hej söta du!
  Klart du ska ha marmor i ditt ”nya” kök. Vi bytte bänkskivor i somras och jag är så nöjd. Det de inte tål är livsmedel med lågt pH värde, samt bär. Men är man bara snabb med att torka undan är det inga problem.

  Jag har dock rosfri bänkskiva vid vasken och där är jag när jag jobbar med ej marmorvänliga livsmedel.

  Vackert material, som kommer att stå sig länge!

  Kram Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *