Oväntad inspiration.

Att arbeta som inredare gör att man suger in inspiration överallt. Som idag exempelvis, när jag och Ebba var på Nova (…köpcentrum utanför Lund) och hon akut behövde gå på toa. Vi bokstavligen ruuuusade in på McDonalds toalett och i efter hand är jag himla glad att vi hamnade just där. Där satt nämligen ett underbart kakel som antagligen kommer bli helt perfekt i renoveringsobjektet jag jobbar med. Ett ljust ”mintigt” blankt 10×10 kakel med ljusgrå fog. Det var SÅ snyggt och det är mycket som talar för det till lägenheten jag jobbar med. Inte nog med att färgen är fräsch och trendriktigt just nu, den är också väldigt typisk för 40-50 talet då objektet är byggt. Viktigast är att den blanka finishen kommer ge liv åt det lilla badrumet. Superviktigt att tänka på om man ska ha matt eller blankt, när man väljer kakel till ett badrum eller kök. Ett matt kakel ger ett annat lugn och funkar bättre i större utrymme. Blankt kakel reflekterar ljuset och gör att badrummet upplevs större. Nästa beslut blir att hitta ett passande golv. Hmm, min första tanke var svart…?! Vi får väl se vart jag landar. Kul var det varjefall att jag hittade inspiration på en McDonalstoalett på Nova! Finfin söndag till er alla! Kram // Sofie

Bild: [room] by sofie via iphone.

4 reaktioner på ”Oväntad inspiration.”

  1. Kul Sofie! Tur ni hamnade där då! Låter snyggt med det mintiga blanka mot ett svart golv, vi hade svart på vårt badrumsgolv i huset på Nilstorp. Det var snyggt men varenda hårstrå vi tappade syntes. Och under toalettrullen syntes alltid vitt pappersdamm. Så jag gick där och torkade och torkade tills jag blev tokig. I våra badrum nu behöver jag i alla fall bara torka av varannan kakelplatta… Hihi.
    Kram!

    1. Hehe, känner igen det Lina! Vi har ju svart blankt kakel på på vägg OCH golv på vår lilla gästtoa (…som för övrigt är där jag själv gör mig i ordning OCH barnen borstar tänderna… Eehh- det torkas en del ;)) men det är himla snyggt som sagt! Kram

  2. Det gäller ju att hålla ögonen öppna! Tror inte bilden gör kaklet riktigt rättvisa men mint är en super-härlig färg! Kram /Nellie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *