En vanlig morgon.


Just morgon blir lite vad man gör den till. Här hemma tar vi det oftast rätt lungt på morgonen, då vi tror vi är i god tid. Vilket vi nog oftast är, när jag tänker efter. Tills vi hamnar i hallen bland alla kläder, halsdukar, fleece+täckjackor och annat som ska på så här års. Två likadana färgglada knopphängare (50kr på Tiger) hänger även här i 20-talsvillan, och de är fullkomligt överfulla. Hur kan det bli så…? Hemma hos inredaren själv? Ja, det får vi reda ut i ett annat inlägg. Men, med bara några extra minuters förberdning kvällen innan, för framplockning av exempelvis vanliga kläder och annat smått, kan göra underverk. Det kan göra att det bokstavligen inte behöver bli vad ordet på stinghyllan signalerar.
Idag tänkte jag också avslöja…. vad jag själv gör, nästan varje kväll innan jag går och lägger mig. Ni kanske tycker jag är larvig men jag väljer att ändå berätta, haha! Jo, jag laddar kaffebryggaren med bönor och vatten, så det bara är att trycka på knappen när jag kommer ner. Något jag nämligen inte vill riskera är att just dagens godaste och kanske mest värdefulla kopp uteblir. Har du kanske några bra ”morgon-rutin-tips-till-en småbarnsmamma-mitt-i-en-ofta-stressig-vardag? Tveka inte att dela med dig i kommentarsfälltet… Önskar dig en bra start på denna tisdag! Kram // Sofie
Bilder: Hus & Hem

8 reaktioner på ”En vanlig morgon.”

 1. Hej! Det är första gången jag tittar in på din blogg. Jag fick mig ett gott skratt, haha. Det där med att ladda kaffekokaren kvällen innan, påminde mig så om min tid som aupair i Luxemburg. Då ingick det dock också att jag skulle duka bordet på kvällen innan… Fortsatt trevlig dag 🙂

 2. Hej! Det där med att förbereda är guld! Min klädkräsna fyraåring får välja kläder själv dagen innan, och då vad hon vill mot att hon klär sig i det nästa dag. När jag la fram passade det aldrig och den diskussionen förbrukade såväl tid som glatt humör.

 3. Hahahaha du gör precis som jag med kaffekokaren!!! Bara att trycka på knappen på morgonen när man står med en yrvaken rufsig liten unge i famnen. Vi hörs! Kram Lina

 4. Vi har inte ens barn, men jag laddar kaffebryggaren kvällen innan ändå 😉 Så skönt att slippa små moment som tar tid på morgonen! Kraaaam

 5. Barnen lägger fram en "gumma" och en "gubbe" på golvet med kläder. För det mesta är det bara att hoppa i – om de inte är på helt annat humör, för det händer ju även de små!

 6. Livet - här och nu

  Hej, tack för en mysig blogg med härliga foton. Tittar in här lite då och då. Tycker om din sköna blandning av inredning, styling, familjeliv och livet i sig!

  Förberedelser inför morgonen är verkligen A o O hemma hos oss. Med en tjej som ofta förlorar sig in i andra tankar förbereder vi ganska mycket på kvällen
  Skolväska med frukt nerpackad
  gympapåse packad
  Cykelhjälm och cykelnyckel lagda på väskan.
  Kläder att ha på sig framplockat

  Allt satt i hallen precis innanför dörren för att inget ska missas de där sista minuterna innan man rusar iväg! Känner mig riktigt organiserad när jag läser vad jag skrivit……stämmer ibland!!

  Det där med kaffekokaren ska jag absolut börja göra… Tack för tipset!

  Ha en bra dag!

  Pernilla

 7. Vilket igenkännande inlägg. Morgon, kläder, dagis = kaos…och laddar också kaffebryggaren och det är min viktigaste stund på hela dagen.

  Kram
  Erika

Kommentarer är stängda.