I love my brain

I måndags när jag och lilla Esther skulle cykla hem från mataffären, kom en man fram till mig och sa; Vilken fin hjälm din flicka har. Men varför har inte du någon? Jag hade såklart inget bra svar till mannen, och fick mig en rejäl tankeställare. Han fortsatte; -Det skulle väl vara synd om ni blir påkörda av en bil, och flickan skulle behöva växa upp utan sin mamma.

De orden räckte för att vi cyklade vidare till närmsta cykelaffär och köpte denna snygga hjälm. Grå med svarta detaljer och ett coolt hjärta i rött med texten MOM. Jag är helnöjd och glad att jag träffade denna kloka man utanför mataffären i måndags…


Bilder: [room] by sofie
Idag kan du läsa min populär bloggserie; Inredare på visning. Klicka HÄR för att komma direkt till Hem-bloggen. Ett drömhus i mina ögon 🙂 !!! Ha en fortsatt bra onsdag. // Kram Sofie

5 reaktioner på ”I love my brain”

 1. Snygg hjälm och klok man, vi vuxna är alldeles för slarviga när det gäller det här med cykelhjälm, jag har också införskaffat en hjälm, dock inte lika cool som din 😉

 2. Själv så använder jag min cykelhjälm flitigt och det är tackvare cykelolyckan för ett par år sedan, då jag tyvärr saknade hjälm på huvudet. Blev påkörd av en annan cyklist som kom i full fart uppifrån i en nerförs backe under järnvägstunneln där jag bor… själv så fick jag åka ambulans då jag flugit av cykeln med huvudet före ner i asfalten och den som cyklade på mig smet från olycksplatsen. Det blev kraftig hjärnskakning med ett djävulskt illamående/kräkningar och 14 dagars sjukskrivning, inser att jag haft änglavakt… det kunde gått mycket värre! Ibland måste det ske något som gör att vi får oss en tankeställare. Ha det så gott! Kram Camilla

 3. Vilken otroligt korkad person som går fram till en okänd människa i syfte att skrämma upp denna helt i onödan. Låter som en gammaldags domedagsprofet. Det är inte farligt att cykla men vissa har förvandlats till uppblåsta fanatiker i tro att en hjälm ger evigt liv.

 4. "Han fortsatte; -Det skulle väl vara synd om ni blir påkörda av en bil, och flickan skulle behöva växa upp utan sin mamma."
  Mannen har grymt fel!
  Den typen av olycka har aldrig hänt. OM den skulle inträffa och föraren omkommer, skulle barnet också omkomma. Tro inte att en liten kropp överlever smäll med en bil bara för att den har en liten rosa frigolithjälm på huvet. Det finns bara ett sätt: Akta er för bilar!

 5. Proforma - Irene

  Hoppsan… vilken kommentar, den ovan!
  Tycker det var klokt gjort av dig att skaffa en hjälm! Bra också att visa Ester att alla ska ha hjälm när de cyklar, även vuxna samt lättare att motivera när hon själv börjar cykla sedan, det blir mer naturligt och inget att fundera över!
  Jag har en vän som arbetat som ssk på neuro-operation som sa att det var inga roliga skador de som cyklat omkull. En hjälm kan göra stooor skillnad!
  Kram

Kommentarer är stängda.