Trendafton på ILVA

iphonebilder: [room] by sofie
I torsdags kväll hade jag förmånen att få deltaga i ett trend-seminarie tillsammans med BoligMagasinet, Flugger färg i ILVA:s lokaler här i Århus. En fullsatt sittning med 150 personer, väntade på att lyssna till Danmarks svar på Stefan Nilsson, nämligen trendspanaren

iphonebilder: [room] by sofie
Mads pratade mycket om trenden vi sett komma i raketfart i Bolig-tidningarna och som danskarna kallar för Pure Romance (..och det är inte shabby-chic mina vänner!) Det är den grovhuggna stilen, det trärena, varma, narturfärgade, de oslipade. Ni har säkert sett trästubbar till pallar, vilka redan blivit omåttligt populära. Enkelt översatt; Ta materialen direkt från naturen och in i hemmen. Han poängterar att bambumaterialet är en viktig trend för framtiden. Den är etisk korrekt då det är världens mest snabbväxta planta. Det har börjat tillverkas mycket möbler i bambu och du kan även hitta trägolv och textilier i bambu. Ett fantastisk material som jag blev inspiread att ta in i min inredning i vardagsrummet (…som jag för övrigt har så svårt att få till!) Även Flugger hade en målare som verkade i det tysta hela kvällen, genom att förändra, med färg och tapet miljöer som Mads arrangerat, en rolig idé! Han berättade också hemligheter hur vi amatörer lyckas med bla tapetsering.
Nedan ser du trenden Colourful Modern. (åhh, vilken tur att färgtrenden fortsätter …colulor in my heart!!!) Men det visste vi redan ellerhur? Optimismen efter finaskrisen och hela den biten. Vi har blivit mer öppna i våra sinnen, men Mads påpekar hur svårt det är att inreda med färg.

Hur lyckas man då få till den ”Colourfulla-Modern-stilen”?

FÖRE/EFTER

iphonebilder: [room] by sofie

Mads tips; Förbered dig väl innan du åker och shoppar. Bestäm dig innan och prova olika färgkombinationer hemma. Ta dessa med dig ut när du ska handla kuddar, tapeter eller vad det nu är. Det är annars såå lätt att ändra sig när man står ute i butiken och ser alla godbitar… Japp, jag känner igen mig!!! Han menar att du kan ha tre starka färger i ett rum (se ovan) tex gult, cerise och lila. Låt bara samma färgerna återkomma i samlade grupper. Det får gärna vara en mix av olika material, plast, billigt och några guldkorn. Han vill också att vi ska använda tapet på ett nytt sätt. Vi ska tänka att vi ska dekorera väggen exempelvis som ett kollage, välj ut ett par tre-fem tapeter som du då låter återkomma. Rama in olika ytor eller varför inte tapetsera ett hörn. För att lyckas inreda en stil måste du tänka på att ha focus på små miljöer i rummet. Välj ut tex tre ställe där du öser på. Minst lika viktigt är att låta ögat vila, plocka undan och låt det var tomt här och där. Försök alltid inreda i ogämna antal, exempelvis 1,3,5. Verkligen inspirerande att lyssna! En hellyckad kväll där alla fick fina godiebags och 20% rabatt på dekorationsavdelningen. Ett olivträd och några bambuprylar fick följa med hem!

Njut av söndagen mina vänner
och glöm inte tävla om valfri inredning för 1500:- HÄR.
Kram Sofie

2 reaktioner på ”Trendafton på ILVA”

  1. Proforma - Irene

    Tack för trendspaningen! Jag tycker om färg fast numera är jag mer sparsmakad men i förra huset…
    Problemet är att jag tröttnar så fort.
    Kram

Kommentarer är stängda.