Utebelysning


Bild: Utelampor.se

Belysning i trädgården är viktigt nu när kvällarna blir allt mörkare…
Det är lätt att glömma bort …och istället bunkrar vi upp med värmeljus och förbereder myskvällar inne. Många nybyggda hus/renoverade har mycket fönster hela vägen ner till marken. Med belysning utanför skapar du enkelt en känsla att rummen fortsätter ut!
Bild: Utelampor.se
I veckan som gick fick NI, mina läsare möjlighet att önska inlägg och ställa frågor. Och efter en förfrågan från Emma om fasadbelysning kommer idag ett inläggg tillägnat just dig! Tack till er alla för att ni kikar in…
Bild: Utelampor.se
1. Börja med det praktiska, grundbelysningen. Det är den belysning som lyser upp gångar, trappor etc.
2. Dekorations/stämningsbelysning använder man för att lysa upp olika detaljer så som träd, buskar och andra saker man vill framhäva.
3. Rumsgestalningen använder man sedan för att visa att ”här bor jag”. Den kan till exempel användas för att lysa upp en entré, husvägg eller uterum.
Bilder: Utelampor.se
Ett bra tips är att använda en ficklampa för att prova olika ställen att sätta lampor på. På så sätt slipper man dra runt sladdar innan man är säker på hur man vill ha det. Tänk också på att all el måste vara klassade enligt standarden IP44 eller högre för att få vara utomhus!
Bilder: Utelampor.se
Ja, att en bild säger tusen ord visste vi redan!
Men vilken skillnad det blir med rätt belysning. Lycka till mina vänner!
Kram Sofie

1 reaktion på ”Utebelysning”

  1. Tänka sig vad glad jag blev när jag sitter här i soffan och kollar ikapp mina bloggar. Ett inlägg till mig =) Jag tackar och bockar!

    Inspiration fick jag också, som vanligt. Att belysa ett fint träd osv i trädgården är superfint!

    Tack igen! Mvh/Emma

Kommentarer är stängda.