Marimekko


Bild: [room] by sofie
Idag blir det vårinspiration från Marimekko. Mässbilder med underbara textilier.

Inredningstips: Det behöver inte hänga tavlor på alla väggar… Jobba mer med textilier, gärna från golv till tak. Du kan också spänna upp tyg på en stor ram eller varför inte använda textil för att avskilja tex en arbetshörna eller en barnsäng i sovrummet. Vill du göra något personligt, köp olika textilier och göra mindre tavlor som du blandar på en vägg. Mixa olika mönster & motiv!

Bilder: [room] by sofie
…tänk vilken skillnad ett tygstycke kan gör, dessutom lätt att byta om du tröttnar…

8 reaktioner på ”Marimekko”

 1. Ganska lagom tjej

  Hur brukar det normalt vara på mässor? Vi ska vara med på fotomässan i april och har aldrig ställt ut på mässa förrut. Brukar man få sätta upp väggar själv mot "grannarna" eller hur fungerar det? Man vet ju inte hur "grannen" har tänkt att styla. Känns som en grymt korkad fråga… men för att planera sina 3×3 m så måste man ju tänka smart…! Vi kommer ha en vägg bakom oss och sen en granne på vardera sida.
  Det här med tyg är ju smart!

 2. Henricks tankegångar

  Marimekko har ju fantastiska tyger, vissa helt otroligt vackra. Stort "fan" av Marimekko. Min favorit är " ananas".

  Ett tips till "Ganska lagom tjej" är att gå in och studera bildarkiven på de olika mässorna, då får man en bra bild utav hur det ser ut. Mycket beror ju sedan på placeringen i mässhallen, men det ser man på kartan över mässan och sitt mäss nummer. / H

 3. Hej!

  Håller på och planerar inredningen av vår hall här hemma. Skulle vilja ha en mönstrad tygvåd från, i princip, taklist till golvlist, Vet du något smart sätt att fästa den så att den dels blir lätt att byta ut när andan faller på samt sitter så att tyget hålls spänt?

 4. Ganska lagom tjej

  Jag har lagt upp en bild hur jag har tänkt mig vår mässyta, vad tror du om det? skulle vara jätteglad för en åsikt! 🙂

  Kram!

 5. Åsa;
  Kul att inreda hallen! När jag jobbar med textilier/vepor häftar jag fast tyget på vanliga lister. Du kan häfta både uppe och nere och sedan spika fast de i väggen! Enklet och väldigt effektfullt, lycka till!

  /Sofie

Kommentarer är stängda.