Inredningskolan Del 6: BAD

Nu drar vi igång veckan med en ny del i inredningskolan -vi ska prata badrum.

Badrummet är en plats för avkopplande bad -såväl som för en uppiggande dusch! Däremellan ska morgon-och kvällsbestyren skötas och flera ska kanske använda badrummet samtidigt?! Men med god planering (…som i alla andra rum) finns det fina förutsättningar för att badrummet ska bli den oas just DU drömmer om!
I det första inlägget i inredningsskolan Del 6: Badrummet punktar vi upp grunderna om allt som hör badrummet till.

Trevlig läsning!

1. Porslin

Bild: Bygghemma.se
Vägghängd toa och handfat är att rekommendera om badrummet är litet. Det skapar mer golvyta och underlättar även vid städning. Är ni en stor familj och utrymmet tilllåter så satsa på dubbla handfat, det gör livet enklar i morgonrusningen!
2. Material val

Bild: Bygghemma.se
Använd så mycket naturmaterial som möjligt. Kakel och klinker är bra och slitstarkt, sjösten är snyggt men poröst och får dålig lukt av skvätt från toabesök… Det finns ett enormt utbud av klinker och kakel på marknaden. Vänd dig till en kunnig fackhandel där du kan få bra tips & råd på vägen till ditt nya badrum.
3. Duschen

Bild: Bygghemma.se
Om ni har litet utrymme är det praktiskt med svängda duschdörrar som fälles in när de inte används. Duschdraperi är en annan lösning, se till att det går hela vägen ner och häng gärna tyngder längst ner för att undvika att det sugs in mot kroppen. Detta minskar också vattenflödet på golvet.

4. Värme

Bild: Bygghemma.se
Värmeslingor är både mysigt och praktiskt. De håller fötterna varma (…för oss som alltid fryser!!!) Dessutom torkar det upp pölar vid dusch och tvätt snabbt. Om du samidigt installerar en handdukstork behövs inga andra värmekällor och fula element kan plockas bort.

5. Förvaring


Bild: Swedbergs
Sluten förvaring är att rekomendera. Precis som i hallen är det vikigt att alla i familjen har varsin korg eller låda för krämer och andra pinaler. Det finns en del bra rullförvaringar i plast med gott om förvaring. Kartell har en del snygga varianter.

6. Belysning

Bild: Bygghemma.se
En allmänbelysning med dimmereffekt är bra i badrummet. Det gör att nattliga besök inte blir så plågsamma för ögonen… Dessutom är det skönt om man vill ta ett avkopplande bad att dimma belysningen. Tänd istället några små värmeljus. Det kan också vara bra att ha belysning vid spegeln, för bäst sminkbelysning placeras lampor på båda sidorna om.

7. Färger

Bild: Bygghemma.se
Många badrum i dag går i vitt (vilket ifs är en bra bas). Ibland kan det dock kännas ganska stelt och kalt. Tillför därför ”varma” detaljer såsom en tjock badrumsmatta av god kvalité, korgar, boxar, gröna växter och handukar i matchande färger.

Har ni frågor vet ni att ni kan maila mig på; roombysofie@hotmail.com eller ställa frågan direkt i kommentarsfältet!

Ha en härlig måndag!
Kram Sofie

8 reaktioner på ”Inredningskolan Del 6: BAD”

 1. Då är det fler än jag som har haft det fullt upp i helgen. Hade varit kul att få se lite biler från mäklarkontoret, kan tänka mig att tejerna blev glada.
  Jodå, vinden går framåt. Har fått ett erbjudande att vara med i en inrednings tidning som jag bara inte kunde säga nej till. Men då gäller det att bli klar med vinden, bra med lite press på sambon!!!!!
  Ha det gott
  KRAM

 2. Inredningsgalen;
  Åhh, vad spännande med reportage! Du får meddela när det är dags!!! Är inte förvånad 🙂

  Kram

 3. Tycker badrum är svårt…..vet inte varför! Känns som att det är svårt att få till något personlig och unik….Tack för inspirationen 🙂

  Kram

 4. Vi håller precis på att börja renovera badrummet… Tyvärr uptäckte vi att den våtrumstapet vi hade bestämt oss för hade utgått! 🙁

  Suck! Så då är det bara att börja om…

  Kram
  Lina

 5. Proforma - Irene

  Våra badrum är ju relativt nygjorda så jag checkade av din lista! Känns som vi fått med allt! 🙂
  Kram

 6. Bor i ett 60-talshus och skall nu renovera en liten gästtoalett. Vill behålla 60-talskänslan och har hittat en ursnugg mosaik,Bisazza "Adele" men den kostar 4100 /kvadratmetern så det skulle bli drygt 8000 för bara golvet. Tänkte först kanske bara köra vitt med mörka fogar.Har du något annat bra tips?
  MVH
  Christina

Kommentarer är stängda.