Hjälp!!!

Hej på er denna söndagkväll!

Just nu pågår (…som ni vet) en stoooor renovering hemma hos oss. Det är lite smått kaotiskt då
detta fantastiska byggdamm lyckas krypa in i varenda lite vrå och minsta knapphål. Det sugs damm och moppas i tid och otid…

Det ska ju som vanligt inte gå helt smärtfritt när väggar ska rivas i gamla 20-tals villor. Snickare och byggnadsingenjörer har varit överrens om att det inte ska vara några problem att ta bort väggen men överraskningar brukar vara populära i dessa sammanhang… En järnbalk ovan en gömd dörrposten hittades i fredags… OK, det här måste nog undersökas närmre …men fortfarande verkar grabbarna positiva om att det ska gå bra att ta bort väggen. I orginalutförande var det två rum och förr var detta tydligen en vanlig konstruktion när det öppnades upp mellan två rum.

Här kommer bilder; Känsliga tittare varnas!!!

Blder: [room] by sofie
Förra helgen strålade dock solen i kapp med oss! Då var det utomhusjobb på agendan…
Ebba är som vanligt byggledare i alla våra projekt. Här ser ni lite mer upplyftande bilder från när planket till grannen kom på plats. Ett litet cykelställ med plasttak och lite plantering längs planket så kan nog denna sidan av huset snart räknas som färdig.

Bilder: [room] by sofie
Ja, det är väl bara att hålla ut och fortsätta moppa…
Det lär bli en del häng hos vännerna dem närmsta veckorna. Tur att vi har vårt underbara trädäck som också går under namnet; Vårt andra vardagsrum som förgyller dessa sköna kvällar. Klicka HÄR för fler bilder.
Kram Sofie

8 reaktioner på ”Hjälp!!!”

 1. EN INREDOHOLIC

  Men du vad ni fixar!! Förstår om det är jobbigt under tiden, men tänk så fint det blir. Det där med byggdamm är hemskt!! Jag menar det kommer typ att finnas kvar ett år efter?? Varifrån kommer det då??? Det bara irrar omkring 🙂

  Kollar valvaka här 🙂

  Kraaaaaaaaaaaam du goa!
  Jannice

 2. Åhhh vad fint!! Hann ni med så mkt på en helg! Vi hinner typ gräva upp en stubbe sen är det kväll haha.

  Ska bli superkul o se fortsättningen då vi ska blåsa ur vårt vardagsrum i höst!

  Kram kram

 3. Proforma - Irene

  Precis det har vi gjort men med hela huset (byggt 1929) på en gång… men vi bodde inte i det då, som tur var! Vi hade också två rum från början men fick ett stort vardagsrum. Väggen var bärande så de fick lägga en järnbalk som stöttning. Vill du se finns det på min blogg under kategorin "Vårat hus", vardagsrummet finns under del.5.
  Ha det gott!
  Kram

 4. Blogg by Maliin Stoor

  Håll ut!
  Det kommre bli så bra när det är klart!
  Skönt att ha med bra folk att göra som kan se om saker och ting är möjliga!

  Go Girl

  Maliin

 5. ...Tre rum och kök

  Åh, va skoj att få det precis som man vill! Tror att det kommer att bli så bra så…när det väl är klart! Hmm! Förstår mycket väl att du tappar lite på tron! *ler*

  Må så gott!
  L

 6. Ser precis ut som hemma hos oss! Vi håller på och renoverar en sekelskifteslägenhet. Vi river själva sen ska någon annan få göra resten. Din blogg är jätterolig att följa! Jag blir så inspirerad!

 7. Tack Maria för dina fina ord…Det glädjer mig att du blir inspirerad av min blogg 🙂
  …det värmer verkligen att få höra dina fina ord!

  /Sofie

Kommentarer är stängda.