Designed by Philippe Starck


Bilder:[room] by sofie

Hej på er och välkomna på rundvandring!
Ikväll tänkte jag visa er runt på ett av New Yorks kanske häftigaste hotell med hjälp av mina bilder. Jag pratar om Hudson Hotel i New York.

Ett hippt, ungt hotell som jag sent kommer att glömma. Att bo här var en en upplevelse i sig
själv, ännu mer kanske om man jobbar eller är som VI -tokiga i inredning och design.
Philippe Starck är mannen och designern bakom inredningen och det som gör hotellet annorlunda och intressant är att hela hotellet är väldigt väldigt mörkt, på ett spännande sätt!
Många tror säkert att han varit okunnig i belysningsdesign men inte alls. Han har jobbat med belysning på ett annorlunda sätt som jag inte är van att se. Det ända som är vitt är badrummen… Alla gångar till rummen är mörka, passager, hissar och transportstäcker likaså.
Det var svårt att ta bra bilder då många bilder bara blivit svarta… imponerande att se hur man kan få bruna tegelväggar (…från typ 70-talet) att harmoniera med denna underbar inredning.
Jag försökte såklart förstå den röda tråden genast jag loakalierat mig men det är inte helt lätt…men jag tror jag hittade den;
Det som är värt att belysa är belyst- med stort B.
Ett mästerverk i mina ögon! Jag blev förälskad direkt även om rummen var pyttepytte små så hade han lyckats även med dessa.
Receptionen-
kolla in kristallkronan, wow säger jag bara, it´s lovely! Även ljusinsläppet från atriumtaket som är inklätt i murgröna skapar ett häftigt ljusspel på golvet!
Rulltrappan med neongult plexiglas hela vägen (…ca 20m). Nerven i hotellet-tydlig och centralt placerad och värt att belysa…
Bilder: [room] by sofie
Baren= väldig viktig. Ja, nu är vi ju i NY sååå, inte mindre än ett ljusgolv får lyfta fram alla godbitar på här!! Nu tänkte jag på möblerna… 🙂 !!

Bilder: [room] by sofie

Biblioteket-
här kan man hänga om man bara vill läsa en bok eller spela schack. En häftig sal med 5 meter höga speglar, gigantiska tavlor med kor, som ler mot dig var du än tittar! Härliga sittgrupper som inbjuder till umgänge om så önskas.
Bilder: [room] by sofie
Sky Teracce-
med utsikt över Hudson river och det gick även att skymmta frihetsgudinnan! Skönt att slappa lite på taket som erbjuder soffgrupper, liggstolar och hängmasttor.
Bilder: [room] by sofie

Utebaren-
en oas i marokansk stil. Denna kanna och allting annat här är i XL format. Mattor och andra textilier gör miljön mjuk och avslapnad. Hit kommer kostym-nissar blandat med trendiga modegurus…alla trängs i mörkret runt sittpuffar och andra möblemang, som alla är helt olika. Varje kväll vänder DJ:n plattor och jag förstår att det är många som köar för att komma in!


Bilder:[room] by sofie

Med dessa bilder avslutar vi New York kapitlett för denna gång!
Kom gärna med tankar om vad du får för känsla för de olika miljöerna och hans sätt att tänka.
Det här är [interior design] på hög nivå!!!

Tack för att ni tog er tid att titta. Kommentera gärna om detta är ett hotell i din smak!
Kram Sofie

6 reaktioner på ”Designed by Philippe Starck”

 1. Ganska lagom tjej

  Här skulle jag lätt vilja bo nästa gång man åker till NY!! Ska lägga det på minnet! Riktigt härliga miljöer!

 2. EN INREDOHOLIC

  Ja där fick man verkligen inspiration till terrassen!! Underbart hotell! Jag vet vilken stolen är (ditt blogghuvud) och den är fantastiskt.. men hittar inte pris ngn stans?? Det där med bänk och kuddar och hörn bänk har jag varit inne på. Hmm… vet bara inte vad som gör sig bäst. FNular vidare. tack för rundvandringen, den var SÅ härlig!

  Kram
  jannice

 3. hejsan…jag efterlyste just resetips på min blogg och ganskalagom rekommenderade ditt inlägg idag 🙂 …jösses vilket hotel…

  får man fråga vad ett dubblerum kostade?
  ..vi skall endast vara i NY i fyra dagar…men sen är vi på resa i ytterligare 3 månader (obetald semester…så är det att var egen företagare..) så det är nog way over our budget kan jag tro…men så häftigt, har du fler NY tips??

 4. Eeeh… Jag hade nog kunnat tänka mig att spendera några dagar där utan att må alltför dåligt. 🙂 Fantastiskt!

 5. Houe of Jammi - blogg och webshop

  Fräckt! Det hade verkligen vara roligt att bo där.

 6. Wow! Vilket fantastiskt hotell! Här skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo! 🙂

  Tack för tipsen angående var man kan hitta bra shopping! Det ska bli riktigt spännande att få åka till NYC!

Kommentarer är stängda.