Inredningstips; Färgsätt tak och väggar

Tomdixon_Etch_Lampa_sovrum

Före jul experimenterade jag med blåa väggkulörer i vårt sovrum. Alla väggar skulle målas och jag började med att rolla över denna fototapet. En tapet som vi gillat mycket, men som suttit på väggen sedan 2011. Inspiration att måla sovrummet blått, fick jag från detta lyckade köksprojekt. Men efter att jag målat väggen i typ ”tre-olika-blå-grå-grön-nyanser, bestämde jag mig för att pausa projektet.

I veckan kom målare och jag hade nu en mer genomtänkt och långsiktig plan. Färgvalet landade på ljusgrå kulör – 2502Y. En grå färg med en gnutta gult i. Det gula ger värme åt det annars neutrala grå. Jag lät mig måla såväl väggar som tak och nu är jag riktigt nöjd med slutresultatet. Ja, så när som på att elementet också ska få sig en skvätt färg i samma kulör.

Inredningstips; Vill du skapa en lugn känsla i rummet, kan jag nu rekommendera att du målar väggar och tak i samma kulör. Du minimerar konstrasterna och får inga hårda linjer mot det annars vita taket. Väljer du en ljusare kulör som här, blir det en väldigt behaglig känsla. Är du kanske sugen på att måla en mörkare kulör, kan du fundera på att även måla lister och dörrfoder i samma nyans, som väggar och tak. Att färgsätta alla väggar ger en fin inramning till fönsterna och övrig inredning.

Sovrum_roombysofie_

Här är rummet och väggar och tak målade i NCS 2502Y. Det ger en mjuk känsla och du slipper kontrast mellan målad vägg och vitt tak.

Tavlor_Helenebillgren

Bilder som ska stå på en tavellist mittemot sängen (…listen ska jag självklart måla i samma kulör som väggen!) Ramade bilder är från en Helene Billgren bok som jag slaktade för längesedan. Bilden till vänster är från en limiterad Ikea-upplaga.

Tomdixon_Etch_Lampa_sovrum

Här ser vi en hörna i rummet och inga skarpa kanter, övergångar eller kontraster mot vitt. Taklampan Etch från Tom Dixon ger ett fint ljusspel på väggarna när den är tänd.

IMG_2782IMG_2785

Vägglampor i mässing fyndade jag på Erikshjälpen för 75 kr / st. De kommer ge fin värme åt det grå, men ändå vara minimalistiska. Sängbord Componibili från Kartell.

Bilder: room by sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *