Hatkärlek.

Denna bild har legat i min bloggmapp -lääääänge. Flera gånger har jag varit på väg att radera den men något har stoppat mig. Något berör mig och jag kan liksom inte riktigt bestämma mig, om jag ska älska eller hata den. Jaja, det är två väldigt starka ord och innebörden i dem är såklart inte så allvarliga som de låter. Men jag tror ni fattar? Vad är det som gör bilden så speciell då? Här är det materialen och färgskalan som skapar en oväntad kontrast. Hårt och mjukt. Lampan och lampskärmen är lätt och väldigt feminin i sin formgivning. Det mjuka i tyllen mot den mörka panelväggen skapar spänning. Spegeln blir en perfekt detalj och balanserar upp gruppen. En femenin plats mot en maskulin bakgrund. Jag har bestämt mig. Det får bli kärlek…

Nä nu ska jag förbereda mig. Dags att dra ut på stylingkonsultation. Det ända rätta när hus och lägenhetsförsäljning nalkas! Denna gången på uppdrag för denna lokala mäklarbyrå. Finfin dag vänner! Kram // Sofie 

Golvlampan ingår i ikeas PS designkollektion 2012 och är formgiven av Wiebke Braasch. Pris 1195kr. På Facebook visar jag en annan favorit ur PS kollektionen som jag är SÅ nyfiken på…

Bild: Ikea Livethemma.se

2 reaktioner på ”Hatkärlek.”

  1. Jag gillar den skitmycket, i miljön ovan. Där passar hon. Men jag såg henne på IKEA häromdagen och där vart hon placerad som om hon inte var betydelsefull. Då gjorde hon inget större intryck.

    Jag tycker hon påminner om Marilyn Monroe i bilden ovan. Den klassiska bilden du vet.

  2. satt och googlade och ramlade över din fina blogg. Länge sen nu, men kul du gillade min mix hemma hos mig av olika 60-tals produkter, minnen från Asien och såklart IKEA.PS 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *