Inred a´la hotellrum.

Jag är mitt uppe i en stor homestaging. Extra kul är det såklart när objektet i sig, är så fint att jag själv har lust att gå på visning när jag är klar. Det är sant, så fint är huset. Nåväl, jag vet att ni är många som önskar er ett lite mer stylish sovrum. Mer ordning och reda helt enkelt och gärna ett sovrum som ska vara lätt att styla. Idag vill jag tipsa lite om hur du faktiskt, hur-enkelt-som-helst” inreder ditt sovrum i skön hotellkänsla.

Såhär gör du;
Plocka bort och rensa upp. Sälj av alla gamla byråer som är fyllda av pärmar och annat som inte hör hemma i sovrummet. Fråga Feng-shui Jannice. Dem stjäl massor av energi utan att vi ens märker det! Montera även ner hyllor och tavlor som placerats i sovrummet, för ni tyckte att det var för kalt på väggarna när ni skulle inreda för några år sedan. Det räcker med säng, sängbord, lampor och någon snygg stol eller hängare till kläderna. Nu börjar vi närma oss en bra grund för att inreda a´la hotellrums känsla. Om det är nu det man vill ha, vill säga!!! Måla om väggarna om det behövs. Därefter letar du upp en inspirationsbild tex i en resakatalog, i Sköna Hem eller så använder du bilden ovan -om du nu vill ha det lite vårskönt och lätt. Sen är det bara att köra igång. Sänggavel ramar in snyggt, två lika sängbord+lampor. Själv gillar jag golvlampor brevid sängen. En jättelampa i taket förhöjer myskänslan, men se bara till att det är en lampa typ denna eller i ett annat lätt material. Annars kommer ”den tynga ner dig” och du kommer ligga och tänka på vad som eventuellt kan hända, om den skulle ramla ner. Mitt slutliga tips är att ha många ”vanlig kuddar” i sängen. Med olika snygga örngott. Då ser det både snyggt ut och man kan sova på dem och så blir det inte så jobbigt när man ska bädda. Ni fattar. Ett enkelöverkast tar ca 30sek att lägga på och förhöjer känslan SÅ. Vem vill kliva över tröskeln på ett hotellrum, där någon missat lägga på överkastet liksom. Fick jag addera något i bilden ovan skulle det vara en grovsticka pläd i en pastellfärg, kanske mintgrön. Annars tokgillar jag bilden. Snyggt, vilsamt och lätt att fixa till på morgonen. Inköplista hittar du HÄR. Lycka till!

6 reaktioner på ”Inred a´la hotellrum.”

 1. Hej Sofie,
  Vilken otroligt inspirerande blogg, glad att jag hittade den! Jag är lite nyfiken på vad du har för bakgrund, utbildning osv? Har du några tips till en som önskar jobba med inredning/homestaging, eller tar du kanske t.o.m emot praktikanter :)? Mvh, Erika

 2. Gullfia! Så sant så sant! Åååå kan inte vänta att få se din studio! Puss o kram Jannice

 3. Malin // Days of inspiration

  Hej sofie (AKA gamla tennistränaren) 🙂
  Håller med dig om tipsen. Sovrummet ska vara rent & fridfullt, en plats för avkoppling & lugn!
  Kram på dig!

 4. Åse - Interiörguiden

  Jag tycker verkligen alla är värda ett sovrum á la hotellrumskänsla! Tänk så mycket tid vi egentligen tillbringar därinne då ska det verkligen vara inbjudande, mysigt och lugnt. Tack för bra tips!

Kommentarer är stängda.