Personlig tavelhängning

Blev väldans glad när Frida valde att lyfta fram min tavelvägg, i ett alldeles eget inlägg på sin blogg. Och på temat tavelhängning tänkte jag spinna vidare. Just konst och tavlor är något jag får många frågor på när jag är ute och gör inrednings-konsultationer.

Inredningstips: Mitt tips är att leta efter tavlor, kort, affischer, speglar, brickor, tallrikar, plåtskyltar eller vad det nu är som attraherar dig. Köp inget för att det är fint hos någon annan. Hitta din grej, kanske måla själv? Det behöver inte vara så komplicerat. Leta även på mindre galleri, webbshoppar och när du är utomlands. Själv har jag hittat mina finaste tavlor på Erikshjälpen och stor fin kopparbricka hos min mormor. Att framkalla personliga foto, kanske svartvita och rama in blir också väldigt fint. Fotokonst är väldigt på gång just nu. Och sist våga häng upp. Prova dig fram. Ofta blir det kanonfint och skulle det gå snett går väggen går att spackla. Glöm inte att jobba med kontraster och provlägg på golvet för att hitta en fin sammansättning. Nedan ser vi ett bra exempel på en väldigt enkel med fin och personlig tavelupphängning.

Koksproffset-pa-Kungsholmen-matsal

Bild: Elle Decoration

2 reaktioner på ”Personlig tavelhängning”

  1. Jeg har funnet frem de innrammede plakatene jeg kjøpte i Paris for over 23 år siden. De er HOT nettopp nå , og jeg er glad jeg ikke kvittet meg med dem ( da jeg gikk lei, etter å ha pusset opp i en ny stil )
    Ellers må du sjekke ut Emerselle. Hun er kunstner og maler akvareller, kort og bilder, med Norske motiver. De er prikken over i’ en, i et hjem der de passer inn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *