Pizza tillhör en av mina absoluta favoriträtter. ”Finpizza” ska det så klart vara. Det vill säga pizza med bra råvaror. För typ fem år sedan fick vi en fin pizza-slice från Eva Solo. Den är väl använd, men precis lika fin. Nu fick jag nys om att Normann Copenhagen kommit med en enkel och prisvärd variant. En trevlig gå-bort-present så här i sommartider. Flera danska bloggare och stylister fick alla laga sin pizzafavorit vid pizzaslicens lansering i juni.
Vill du kanske laga min favoritpizza kommer receptet här. Lägg gärna på ingredienserna i följande ordning och ju mer krydda du vågar lägga på, ju godare blir det -om du frågar mig.
- 1 rullpizza (gärna rustik deg)
- En halv burk tomatsås (den som följer med pizzadegen)
- Riven ost (gärna en smakrik sort)
- Skivade färska champinjoner
- Milanosalami
- 1/2 paket bacon
När alla ingredienserna ligger på pizzan krydda den med tacokrydda och vitlökspulver. Strö lite riven ost på toppen! Servera med en fräsch ruccolasallad toppad med avokado, rödlök, rostade pinjenötter! Smaklig spis!
Bilder: Normann Copenhagen
1 reaktion på ”Min favoritpizza.”
Nästa gång du är i Stockholm borde du isf testa Flatbread i Sundbyberg. De håller till i ett gammalt vattentorn på en höjd och gör pizzor baserade på närproducerade råvaror. Grymma!
http://flatbread.se/