Inred ett smart hemmakontor.

Ofta när jag gör inredningskonsultationer så kommer en del frågor om arbetsrum. Ibland kommer familjer med förslag att inreda ett hemmakontor i källaren eller ett bortglömt hörn under trappan. Då brukar jag ställa frågan; Skulle du själv vilja sitta här och skulle du bli inspirerad? Svaret blir ofta nej. Om man tittar på vårt trådlösa mobila samhälle så sätter de allra flesta sig och arbetar där ljuset och människorna finns. Vi vill vara nära varandra och matbordet eller i soffan är favoritplatserna för många. Lite beroende på om man bara ska besvara mail eller om man har pärmar och papper och behöver mer plats och mer belysning kanske. SÅ funderar du på att inreda ett hemmakontor, så fundera en gång extra på vad just du och din familj har för behov.

Inredningstips; Att utnyttja en hel vägg och låta en bänkskiva löpa från vägg till vägg är väldigt optimalt. OCH snyggt! Bilden nedan visar hur en hel familj (fyra pers) skulle kunna sitta och läsa läxor, betala räkningar, surfa på internet och de små skulle kunna pyssla eller måla. Ett väldigt smart och ett bra sätt att utnyttja kvadratmetrarna. Har du kanske inte dessa vackra fönster, utan kanske en vägg framför bordet, kan du hänga öppna hyllor om du gillar det, eller så investerar du i köksöverskåp och satsar på dold förvaring. Sen är det bara att förvara. På bilden nedan har man löst förvaringen med stora boxar och en snygg resväska, som även blir snygg dekoration.

YmlsZGVyLmZhc2FkLmV1LzE1LzQwMDAxMS83MDkvbGFyZ2UvMTIyMjYuanBndzkwMGgwY3gwY3kw1 (1) YmlsZGVyLmZhc2FkLmV1LzE1LzQwMDAxMS83MDkvbGFyZ2UvMTIyMTguanBndzkwMGgwY3gwY3kw2

5 reaktioner på ”Inred ett smart hemmakontor.”

  1. Hej! Tips till de som gillar Tom Dixon: har en skål i koppar som jag lagt ut till salu. Helt ny och oanvänd! Köpte två stycken i S och M men kom hem och insåg att den ena var lite stor för min lilla lgh. Min man var før snabb med att kasta boxen så nu kan jag inte byta den. Därav superpris utan originalbox! Finns just nu t.ex. på Artilleriet för 1279kr men jag har lagt upp den för 200kr!

    http://www.artilleriet.se/shop/sok/?q=hex#hex-bowl

    http://www.tradera.com/item/340957/200260651/tom-dixon-hex-bowl-koppar-skal-ny-ord-pris-1279-

  2. Ohja, jag längtar verkligen efter att bo större och få inreda ett helt rum som arbetsrum/atelje. Att dessutom sitta vid så fina fönster som på bilderna vore fantastiskt, men visst är det så att man inte bör placera sitt arbetsbord så att man får ljuset direkt mot sig (jobbigt för ögonen om man har datorskärm framför sig)?

  3. Pingback: White Floor Living » Afternoon Ink

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *