Bygg en mobil förvaringsö.

På eftermiddagen var barnen på vars ett håll, kalas och kompislek. Jag och mannen tog tillfället i akt att åka till mitt nya rekvisitalager. Jag packade upp lådor, organiserade ”sju-tusen-pryttlar” och ja, det känns som saker går på rätt håll! Idag åkte vi dit av en anledning, för att återanvända vårt gamla kök. Och titta vilken fin, funktionell och mobil arbetsö Martin svängde ihop till mig, av våra gamla köksstommar. Ca 1 timme tog de att bygga den. Då hade vi allt material på plats! Åh vad glad jag är. Tack bästa Martin! 🙂

Längre ner hittar du steg för steg, hur du enkelt kan bygga en smart mobil förvaringsö. Passar lika bra i köket, barnrummet som på kontoret!

20140105-190409.jpg

20140105-190523.jpg

Så här gör du;
1. Samla ihop gamla (eller nya) köksskåp. En sådan här förvaringsplats passar lika bra på kontoret eller barnrummet.
2. Köp på byggmarknaden en stark skiva till botten (vi har använt 22 mm plywood) och såga ut den efter storleken på ön. Måtten på vår ö är 140*120 cm. Leta därefter reda på 6-8 st rejäla hjul som orkar bära ön. De hjulen vi använt orkar 80 kg / hjul. Du behöver också reglar 45*70 mm som fästes under skivan för att ge stadga samt höjd till ön.
3. Placera ut skåpen och skruva fast dem direkt i bottenskivan. Fäst därefter skåpen i varandra.
4. Placera med fördel en vit laminat-bänkskiva eller en mdf-skiva på toppen.
5. Vill du ha förvaringsön i ett barnrum, kan du med fördel välja en djupare / bredare bänkskiva. Då får du ett sk överhäng där du kan ha stolar och använda ön även som arbetsbord.

Bilder: room by Sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *