Boktips; Urban Vintage

Idag hade jag ett möte med Lovisa som praktiserade hos mig när hon gick på gymnasiet, som nu flyttat till Lund och börjat plugga till journalist. När vi var klara öste regnet ner och jag tvingades spendera en stund på Gleerups bokhandeln, innan jag kunde ge mig ut på cykeln igen (…och ändå komma jag hem genomblöt). Tur mina nyfunna vänner låg väl förslutna i plastpåsar. Fem inspirerande böcker fick följa med hem och jag känner mig minst sagt kittad för hösten. Att shoppa inredningslitteratur är något jag unnar mig själv några gånger om året. Bland annat fick lundatjejen Ida Magntorns nya bok Urban Vintage fick följa med hem. En urmysig bok och en perfekt ”gå-bort-present” till den inredningstokige. En bok med bra tips att ta efter i egna hemmet. Ida bjuder även med vackra bilder från resor och äventyr. Att leva med konst & design, av Lotta Lewenhaupt är redan en storfavorit. Gaah, vilka interiörbilder. Bilder på personliga hem med tvist och långt ifrån det vi ser i inredningsmagasinen och till Grekland tar jag med mig en bok om designhistoria. En sammanfattning av industridesignens internationella historia och så lite pop-art och belysningsdesign som kanske blir grunden i någon av höstens inredningskurser.

Bilder: [room] by sofie

1 reaktion på ”Boktips; Urban Vintage”

  1. Let me write that down. You say that the one degree rise in temperature in the past hundred years has caused all those problems? According to your reasoning there should be more cancer in Miami than in Boston. I am moving North!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *