Renoveringsobjektet; Badrum

Taadaaaaa -”sneak-peak-bilder” på badrummet där jag just nu är och inreder tillsammans med målare och byggare. Jättespännande och roligt att det går så snabbt framåt nu. Alla väggar är bredspaklade och slipade, nya tak är på plats och allt väntar på att bli målat! Mesta dels vitt, men även med en del rum kommer bli heltapetserade och ett av sovrum ska få en finfin kulör. Anlitar man ”en inredningsbyrå” så är man garanterad en röd tråd och en tanke bakom varje val och varje rum. Här på bloggen kommer ni få följa mig och projektet och jag kommer dela med mig av tankar samt ge tips & ideér på vägen! Hoppas ni gillar?!

Nu vidare till badrummet; Så här tänkte [room] by sofie?

 • Hela min idé bygger på att skapa ett hållbart badrum som kan tilltala många -med en så minimal buget som möjligt. Det ska vara klassiskt men för den sakens skull inte tråkigt! Förvaring och belysning kommer vara avgörande och jag vill att att det ska vara en upplevelse att vistas i badrummet -trots sina få kvadratmeterar!
 • Det är som sagt ett vääääldigt litet badrum 2,5×1,5m (…väldigt svårfotat) Förebilder finns HÄR.) För att skapa en häftig känsla med enkla medel, valde jag att använda mig av svarta matta 10×10 cm plattor på golvet OCH på alla väggar upp till en höjd på ca 120 cm. Plattan följer fönsterlinjen som ni ser! Ovan för har jag valt att sätta stora vita plattor (30×60) blanka för att få mycket ljusreflektioner från såväl belysning men också från fönstret. På de mörka plattorna anväder jag mörkgrå fog och på de vita plattorna vit fog. Detta för att jag vill undvika ”rutmönstret” som annars uppstår.
 • En stor spegel 90x70cm kommer fogas in för att skapa en känsla av att badrummet är större än vad det faktiskt är. Ett lätt sätt att trolla med ytan.
 • Det blir dubbla funktioner, både badkar och dusch. Jodå -en snygg ”takdusch” kommer det bli, så att man både ska kunna duscha och bada med stil!
 • Inredningen kommer bestå av ett tidstypiskt badkar på ben, vit toastol med svart sits och ett vitt handfat med svart kommod.

Fler bilder när inredning och belysning är på plats. Nästa del i renoveringsobjektet blir färgsättning och tapeter. Och så är det snart dags att sätta tänderna i köket! ”Do what you love, love what you do” Så skulle jag kunna beskriva mitt jobb just nu! Kram // Sofie

5 reaktioner på ”Renoveringsobjektet; Badrum”

 1. Hej där,

  Vilken fin blogg du har och ditt projekt med badrummet!!! Det kommer jag följa. Vi håller själva på att slutföra renoveringen av köket som blev en totalförvandling med med liten budget. Nästa projekt blir nog badrum för oss så detta blir perfekt att följa!!!

  Ha det gott!

 2. Wow, det ser verkligen fint ut, intressant att blanda matt och blankt på det sättet. Vi börjar komma i ordning i nya Dalby-huset, snart är det äntligen dags för piffet. 🙂 Kram
  ps. jag har en ny blogg, vi har slutat med Kanel & Cayenne-bloggen

 3. Nu blev jag riktigt nyfiken på resultatet. Vi har ett nästan exakt likadant badrum som ska göras i ordning så jag behöver all inspiration jag kan få! Idén med spegeln är suverän!

  Nyfiken också på hur du har löst upphängning av handukarna både vid handfatet som vid duschen!

  Tack för en inspirerande blogg!

 4. Pingback: Renoveringsobjektet; Status | [room] by sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *