Amarylisar i 20-talsvillan

Förra veckan planterade jag fem härliga amarylisar, i min favoritkruka från Tine K. Några bra tips fick jag med mig hem, från bästa blomsteraffär i Lund. Bloom vid Kattesund. Tricket är tydligen, om man vill ha sina amarylisar lite lägre vill säga, att inte vattna förrän de börjar slå ut! Men nu börjar jag dock bli något otålig, inte att jag måste vattna men jag vill gärna att mina röda skönheter ska slå ut. Jul-feelingen lyser nämligen med sin frånvaro här hemma. Hur har ni det där ute? Hur gör ni för att få till julstämningen hemma?

Tack för att ni kikar förbi! Kram // Sofie


Bilder: [room] by sofie

3 reaktioner på ”Amarylisar i 20-talsvillan”

  1. Fyraåringens entusiasm vad gäller att sjunga julsånger, hyacinter och mycket bakande (är mammaledig och har tid med sånt nu 😉 raggsockar och flanellpyjamasbyxor, kombinationen är härlig och vips är det som i wham-videon (om någon minns?) !

  2. Hyacinter! Doften av hyacinter får alltid mitt julehjärta att banka lite extra. Har flera stycken strategiskt utplacerade i hela lägenheten, så man kan sniffa lite på dom när man går förbi 🙂 Ett annat tips är att baka mycket, kanske ett litet pepparkakshus samt dricka mängder av glögg.

    Var längesedan jag svängde förbi Bloom, ska nog ta en tur dit i veckan.

  3. Hejsan!

    Hyacinter är alltid rätt men i år toppar jag planteringarna med både mossa och gamla "skabbiga" julgranskulor. Dessutom har jag stoppat antika julkulor under en ostkupa och i en stor glas/kristallskål. Med andra ord så doftar och gnistrar "i alla hörn". Fniss!

    Norrländskan

Kommentarer är stängda.