Panton, Jacobsen mfl.

Hej tisdag och 1 mars!

Funderar ni kanske på att ta på tur och behöver lite tips på utflyktsmål för våren? Då är det med glädje jag rekomenderar er att åka till Kolding och Trapholt musset. Idag delar jag med mig av mina egna bilder. Hoppas ni får en liten känsla för några av utställningarna som går nu.
Bilden ovan och nedan är från fina utställningshallen där många av Verner Pantons verk var representerade. Flying Chair och Living Tower var spännande att se i verkligheten. Visste ni att det var på Trapholt som Panton gjorde sin sista utställning 1998 Lyset og Farven?

Richard Mortensens tuschutställning. Han liknar tecknandet med att utöva tai-chi. Ett härligt svart rum med fatboysäckar och lugn musik gjorde upplevelsen och förmedlade känslan i hans verk om möjligt ännu mer. Den nedersta bilden förställer Yin och Yang.

Plastdesign från 1950 och framåt i en utstälning med det fyndiga namnet; Plastic Fantastic. De flesta stora namn var såklart representerade. Eames, Kartell och Aarnio bland andra.

Bild på Arne Jacobsens sommarhus. Fler bilder inom kort…

Lin Utzon inspireras av naturen i sina målningar Cosmic Dance.
Vaserna på bordet kanske ni känner igen?

Margit Brandt– Dansk modedesign 1965-1980. Detta var en av vårens stora dragplåter och riktigt riktigt bra. Med skisser, kläder, fantastiska bilder, tidningsutklipp och coola filmer på storbild gjorde denna utställningen verkligen sevärd.
Bilder: [room] by sofie

2 reaktioner på ”Panton, Jacobsen mfl.”

Kommentarer är stängda.