1,5 ROKGodmorgon på er!

Hoppas ni hade en mysig alla hjärtans dag igår. Jag kan meddela att jag är mycket bättre och därför ett ”fylligt” inlägg idag, haha! Av någon anledning dras jag som en magnet till dessa små gobitar från Alvhem Mäkleri i Göteborg. En liten etta med sovalkov som upplevs större efter bra och öppen planlösning, ljusa golv men också från det fantastiska ljusinsläppet från fönsterna. Idag blir det lite matnyttiga inredningstips.

Tips när du inreder på liten yta;

Använd dig av några få färger. Låt gärna de stora tunga möblerna var ljusa och låt annan dekoraktion göra resten. Bra belysning är ett måste. Eftersom denna lägenhet är så ljus fungerar det bra med den mörkgrå soffan, också för att den fungerar som avskiljare mellan matplats och tv-rum. Stort plus för den ljusa matplatsen. Den randiga mattan livar upp och de klädda stolarna plockar upp färgerna och gör matplatsen personlig! Tråden fortsätter in till soffdelen och det är ingen slump mina vänner, att den orange filten hänger på armstödet. Den leder liksom vårt öga vidare. Lika så den välplacerade tavlan som får mig att bli intresserad och nyfiken att fortsätta innåt i rummet. Klassiska lätta stringhyllor fungerar alltid utmärkt för den lilla arbetsplatsen och fortsätter vara en populär inredningsdetalj, likaså PH lampan ovan köksbordet. Den transperenta stolen vid arbetsplatsen heter Ero S och kommer från Kartell. Den randiga mattan är från ikea.

När det gäller lilla sovplatsen är det lättast att dekorera med en snygg tapet (på bilden Tree Cole & Son). Det ger ett ljup om den placeras som den gjort här. Förvaring i form av väggskåp ovanför sängen sväljer det som man inte behöver varje dag med tex handdukar och laken. Stort plus för bra belysning och spegeln som ni vid detta laget trollar med rummet!

Ha en bra dag!
Kram Sofie

7 reaktioner på ”1,5 ROK”

 1. ÅH, Alvhem har sååå mycket fint, man blir sugen att flytta till Göteborg = ).

  Kram på dig!
  L-L

 2. Petran på designinsight

  Så fint så fint! Älskar den här typen av inlägg, lite tips och inspiration, perfect kombo! Trevlig kväll!

 3. Sandra | Inspirera Mera

  Vad fint och vilka härliga tips du ger.

  Svar:
  Tack så mycket! Hoppas du hade en mysig alla hjärtansdag.

 4. Hejsan!

  Vilken fin blogg du har!! Man blir så inspirerad!
  Jag har en liten undran till dig..

  Jag älskar inredning och vill arbeta med det i framtiden. Nu funderar jag på att läsa en utbildning till inredningskonsult i Köpenhamn. Jag är jättenyfiken på hur du gick tillväga när du bestämde dig för att arbeta med inredning och var du pluggade. Praktiserade du någonstans? Du har säker svarat på de frågorna en massa gånger, men jag skulle bli jätteglad om du ville skicka ett mail till mig med lite tips:)
  sannaandersson_@hotmail.com

  tack på förhand!

Kommentarer är stängda.