Ny Mac-dator

Godkväll bloggisar!
En del av er sitter nog med datorn/padden/macen i knät. Samtidigt multitaskar ni framför TV:n, hejar fram Sverige och kollar av dagens blogginlägg?! Själv sitter jag och jobbar från min supergamla Dell-dator 13 tum som jag köpte när jag pluggade. (Ja…den har alltså några år på nacken.) Här i har jag i alla fall mina C3 program -indesign, illustrator och den riktiga varianten av photoshop. Så det är bara att rota fram denna (Ebbas Bollibompa-dator) när det är dags att jobba med digitala kollage och lite större projekt.
Anledningen är att jag inte flyttar programmet är av två själ; 1. Programmen stödjer inte Windows 7 som vi har i Vaion. 2. Jag hittar inte koden så jag kan avprogrammera. Åhh, ja jag längtar verkligen tills jag ska köpa en Mac, för det har jag bestämt att jag ska, hoppas bara det blir snart! Har du Mac, PC eller rent av en ipad? Berätta…

Bild via super-duktiga Frida som numera visar mer av sina egen-fotade bilder på Trendeser.se Denna bild är en favorit…

Kram Sofie

22 reaktioner på ”Ny Mac-dator”

 1. Jag har en Mac som jag avgudar. Den är underbar. Tyvärr viftade jag ut ett glas vin som jag hade bredvid datorn i lördags. Kaputt, finns inget att göra. Ska hämta en ny imorgon och hoppas drulleförsäkringen täcker. Men jag kommer aldrig mer köpa en PC.

 2. Linda - Allt och/eller Inget

  Vi bytte från PC till Mac för några år sedan, det ångrar jag verkligen inte! Det farliga är att det ger mersmak; här surfas det omväxlande på iMac, MacBook Pro och numer även på iPad:en. Lovely 🙂 Lycka till med ditt köp!

 3. Själv har jag PC, men funderar på en Mac. Dock får det bli efter mammaledighet och studier, för nu lär vi nog inte ha råd till så mycket annat… 🙂

  // Dessi – Home and desire

 4. Petran på Designinsight

  Japp har en mac laptop som är underbar! Funkar perfekt och jag gillar alla smarta funktioner. Jag klarar inte av pc längre iaf inte laptops…himla bra när man har Iphone, Ipod, port to go och annat som kan styras gemensamt..

  Köp! =)

 5. Jag har PC och känner mig totalt okunnig om Mac. Har aldrig i hela mitt liv använt någon och ingen kompis har heller, så jag vet inte ens hur de är olika gentemot varandra.

  Tekniknörd blir jag tyvärr aldrig. 😀

 6. emma ::emmas designblogg::

  Jag har haft mac sedan de kom, dvs 1985 eller nåt med ett avbrott på ett par hemska år då jag blev tvingad till pc. Nu sitter jag med en macbook pro och är hur nöjd som helst!

 7. Hej Sofie!

  Jag fick en mac i julklapp och är sååå nöjd.
  Dock tar det lite tid innan man kört in sig vilket var något frustrerande i början men nu känns det som det bästa jag haft i datorväg.

  Kul det var att ses i tordsags:) Hoppas det blir snart igen.

  Ha det riktigt bra och lycka till med allt!

  Kram

 8. Sara/Little Miss Fix It

  Jag började jobba med Mac på gymnasiet och har egentligen aldrig blivit kompis med PC. Köpte min första egna (MacBook) för 4-5 år sedan och nu är det dax för en ny, måste bara bestämma om det blir en stationär (iMac) eller laptop (MacBook Pro) med extern skärm. Dela gärna med dig av dina funderingar, jag har själv velat mellan stationär och bärbar i många månader nu *suck*
  Gränssnittet är ljuvligt för oss esteter och du kommer garanterat att känna mer för din Mac. Jesper brukar säga att jag kommer rädda datorn före honom om det börjar brinna, och riktigt så hemsk är jag nog inte men det ligger något i det… 😉

 9. Bytte ganska nyligen från PC till en MacBook Pro – och jag kommer aldrig att byta tillbaka. Vilken skillnad det är, bara till det bättre 🙂

 10. Vi kör både med en MacBook och en iMac. Jag kommer aldrig någonsin att köpa en pc igen. Hemska tanke! Om du dessutom använder Adobeprogrammen så är det smidigare att köra dem i en mac. Lycka till!

 11. Tillhör dom få som verkar ha bytt åt andra hållet 🙂 Jag körde Mac i många år men bytte nyligen till PC istället. Insåg att jag får så mycket mer för pengarna och är hittills iallafall väldigt nöjd. Numera är det lika enkelt att använda PC som Mac så det är ingen issue.

 12. Inreda Mera Hemma

  Vill också ha en MAC, men det får bli senasre då man inte är mammaledig, En josef Frank kudde står också på önskelistan.:-D HA en fin dag

 13. Hoppas du får din mac snart 🙂 Jag är inbiten och nöjd Mac-användare. Ha en bra dag!

 14. Hoppas du får din mac snart 🙂 Jag är inbiten och nöjd Mac-användare. Ha en bra dag!

 15. Hoppas du får din mac snart 🙂 Jag är inbiten och nöjd Mac-användare. Ha en bra dag!

 16. Håller som bäst på att bestämma mig för imac 21,5 lr 27 tum. Svårt. Synd att man inte kan använda illustrat eller pclicenserna bara. Sen kan det vara bra med Office som gör att det inte strilar när man ska öppna dok. Kram

 17. Har en MacBook och det är verkligen så att once you go Mac ypu never go back. Grym dator. Men det jag främst ville säga var att du har en mysig blogg! Inne här för första gången och gillar't. Kika gärna in på min blogg som snart firar en månad 🙂

 18. Kör numera mac, men tyckte det var lite bökigt att byta. Det är en stor fördel att man kan synka mobil, iPad, laptop med min vanl stationära Mac. Toppen när man reser!

 19. Om man säger som såhär, om mitt jobb hade bytt till mac så hade jag förmodligen varit arbetslös nu. Du får mindre bekymmer med andra ord. De eventuella extra pengarna man får lägga väger absolut upp det.

  Men numera tror jag man får mycket dator för pengarna. Jag skulle slagit till på en av de nya macboook air.

  Har själv en macbook pro och det är den bästa bärbara datorn som jag jobbat med, då är jag ändå tekniker och jobbar dagligen med dell-datorer.

 20. Har båda, men macen används inte längre… Den dog och måste nu ha laddare i sig konstant för att inte ladda ur (sladden laddar dock inte förutom i extrema undantagsfall!). Är inte mac-frälst och skulle nog aldrig klara mig med endast mac -finns ju grejer på bl.a. nätet som inte stöds av mac… Men nog är det snyggt alltid! Drömmer dock inte om en ny. Men man vet aldrig! 😉

Kommentarer är stängda.