Häng med hem till mig

Bilder: [room] by sofie

Efter en fredag i färg bjuder jag upp på ovanvåningen hemma hos oss…
Ett rum fyllt med massor av ljus, rymd och fantastisk utsikt. Ett rum i princip helt utan färg. Har just plockat undan vår cerise/röda ryamatta och alla våra färgsprakande kuddar är på vintervila. Nu får naturen utanför säga sitt. Rummet är inklätt med fönster mot havet och detta gör att rummets uttryck skiftar timme för timme. Då har den neutrala inredningen en poäng, saknar en rejäl dos färg stundtals. Nedanvåningen och köket har som ni vet en överdos av färg!Spegeln (…som hängde i hallen i 20-talsvillan) förstärker utsikten mot Mols och Samsö men är samtidigt väldigt intetsägande. Så visst är jag öppen för att hänga en oversizetavla i härligt starka kulörer bakom soffan. Vem vet när den dyker upp? Håll till godo, kvaliten på bilderna varierar. En fotokurs är kanske något att skriva upp på önskelistan. Motljus, vinklar etc, inte helt lätt.

Rummet är långsmalt med passage till sovrum och bad. Ljus golv och vita väggar samt en otraditionell lutning på taket, typiskt danskt! Möblerna är samma som vi hade i 20-talsvillan.

Bilder: [room] by sofie

Spegel spegel på väggen där… och brickan! Ja, den jag tog vårt brickbord och hängde på väggen istället. Grafiska kuddar från ikea. Spegel, lampa barnstol kommer från Kartell. Den svarta skinn-stolen Bolagret.


Bilder: [room] by sofie

Danmarks finaste gym…??! Den bästa träningen är väl den som blir av, haha! Perfekt är det att gymma framför havet. Kondition och meditation på samma gång. Crosstrainern har sin givna plats bakom trappräcket. New York tavla från Ikea. Ni ser också förlängningen av rummet och in mot sovrummet, ett brett fönster ger ljusinsläpp från taket.

Bild: [room] by sofie

Bambufeber-svar JA! Korg, olivträd samt skål och vas kommer från Ilva. Stolen är ett loppisfynd från Erikshjälpen. Tidningsställ Designtorget.
Bilder: [room] by sofie

8 reaktioner på ”Häng med hem till mig”

  1. Underbart! Vilket hus ni bor i! Vilken ljusinsläpp!

    Inredningen är perfekt utplacerad och det ser riktigt mysigt ut. I love it!

    Vad är det för golv i huset? Det ser ut som någon ljuslaserad ek?

  2. Proforma - Irene

    Så fint du har det, Sofie! Jag gillar de stora härliga fönstren… och denna färgskala tilltalar mig mycket. Helt i min smak!
    Kram

Kommentarer är stängda.