Farligt på stan…

Bild: Livethemma.se
Hoppas ni fått en bra start på veckan. Just nu befinner jag mig i Sverige en vecka, då mannen reser jorden runt på 6 dagar 🙂 Jodå …tre dagars jobb och tre dagar i flygplan, nej jag är inte avis!!! Jag passar på att njuta av sensommaren i skåneland. En vecka fylld med härliga middagar, invigningar, hemma-hos besök och fikatimmar med vänninorna… men också BVC, frissan och lite annat fix. Jag besöker naturligtvis också mina favorit inredningsbutiker när jag är ”hemma” och några fina prylar till hemmet i Danmark har det blivit.
Bilder: Livethemma.se
Butikerna är just nu fyllda med alla höstnyheter; härligt härligt men farligt…! I Ystad blev det bla besök på Urban Living outlet som körde sin sista dag i lördags och idag spanade jag in alla nyheterna hos Udda Tina. Ett besök på Lagerhaus och Indiskan han jag också med… Jag hjälpte även min vännina att shoppa en ny matta idag, hoppas den blev bra Jennie!? Självklart ska ni (…mina kära läsare) också få lite mattinspiration idag ett lite bortglömt ämne…
Bild: Livethemma.se
Tips; Våga exprimentera i vardagsrummet. Det viktigaste är att mattan är tillräckligt stor. Supersnyggt blir det när mattan är sååå stor att hela möblemanget kan stå på den, (måttbeställ hos din matthandlare) Ibland hittar man snygga mattor, men för små. Då kan du mixa och överlappa som på bilden. Mattan är ofta den mest nödvändiga textilien i ett rum, (…tycker jag). Den ger en ombonad känsla till rummet och verkar även ljuddämpande. På bilden har de mjukat upp en sträv kokosmatta med en mjukare ullmatta, me like!

Fortsätt med frågor och önskemål om inlägg… nästa vecka är jag åter i Danmark och återkommer med svar och tätare inlägg.

Kram Sofie

8 reaktioner på ”Farligt på stan…”

 1. Jaaa, gud, mattor!! Har haft alla sorter under soffbordet innan jag blev nöjd – lindblomsgrön trasmatta (alla vita väggar blev gröna), kohud (blev för "prickigt" och jobbigt med håren), ingen alls (kallt) och nu har jag stannat vid en ljusgrå rya. :)))

  Mvh Karin
  (är mest såld på äkta som den i mitt dagens inlägg, men så dyrt bara…)

 2. Åh vad kul att kika runt här igen, har en bloggrunda ikväll och bara njuter!!!

  Kram L-L

 3. åh vad bra med ett mattinlägg. Jag och min familj har nyss flyttat till nytt hus (i danmark) och jag funderar och funderar vilken matta som ska in i vardagsrummet. Vad har du för matta hemma? Jag gillar din stil och det danska med vitt + färg. Tänker mig en vit, men det känns lite tråkigt.

 4. Hej!

  Jag följer din blogg och får många tips och mycket inspiration. TACK för det!

  Vi bygger hus och jag har börjat fundera över fasadbelysning, framför allt placering av sådan. Vad man ska tänka på osv… Ett sådant inlägg skulle jag ÄLSKA!

  Mvh/Emma

 5. godastunder-tokigaidéer

  Såg just att du ska vara med i Turning torso den 16 september. Då kommer jag och lyssning.

  Ha det gott
  Anna

Kommentarer är stängda.