Designregion Småland & Möbelriksdagen

I torsdags var jag inbjuden till Möbelriksdagen i Lammhult. Den hölls på Abstracta och vi var ca 200 personer som deltog. Det diskuterades under förmiddagen hur området skulle bli ännu hetare, bättre vägar och förbindelser till både Älmhult och Lammhult. Finns det förmånga flygplatser i regionen etc? Politiker och aktörer från möbelriket diskuterade…

Det tog mig några dagar att smällta men här kommer en sammanfatting från några av dagens talare.
Bild: Hus&hem
Designregion Småland är ett hett koncept regionen arbetar med. Det ska fokusera mer på Design -tidigare har det mestadels handlat om möbler. Tex hur man ska kunna förbättra sitt företag med hjälp av design.
Designmanegment är något som ligger Lars Bûlow varmt om hjärtat. Han är VD för Materia och han talade om hur viktigt det är med strategisk koordinering, arkitektur, design och medarbetarna. Design ska genomsyra alla processer i företaget. Företaget ska visa personlighet, vara konsekvent! Klicka HÄR för att se i bilder vad jag menar.

Vandalorum är en ny spännande mötesplats för design, kultur konst men också näringsliv och utbildning. Vandalorum beräknas st klart mars 2011. Detta ska bli en ny viktig motor för inre/yttre tillväxt regionalt men också nationellt. Ett jättespännande projekt! Läs mer HÄR.

Anders Englund som är designchef på OFFECCT la en härlig och inspirearnde tonvikt vid hållbar design och intresset för ny teknologi. I framtiden vill han jobba tex mer med luft och ihåliga möbler. Dessa blir lättare att transporter men också att återvinna. Det var kul att höra hans tankar om hur man lyckas utveckla personlig energi i döda ting!!? Klicka HÄR för att se referensbilder.
Trendgruppen och trendspanaren Stefan Nilsson springer aldrig förbi obemärkt!
Ekotröttma, -Vad händer sen? handlade dagens presentation om. Generationen -90 talister eller ”Pirat-bay-generation” som laddar hem och gör olagliga saker dagligen och bryr sig mest om sig själva. Han kallar den också för den egoistiska generationen. Han är lätt orolig och uppmuntrar istället till Carrot mob som är en uppmuntran till alla som bidrar till något bra. Lösningen tror Stefan är att hitta nya affärsmodeller som tex Filippa K, säljer secondhand Filipa K i butikerna. Acne syr om gamla Acne kläder du tröttnat på. Bemz uppmanar att inte kasta ut din soffa utan köpa nytt överdrag. Plantagen har växt-bytar-dagar, vad är fördelen med det, ja, Plantagen säljer ny jord och en och annan ytterkruka! Det klingar gott i öronen och företaget får bra och god publicitet! Kanske något för ditt företag???
Designverktyget.se är ett verktyg som kommer släppas på möbelmässan den 9 februari. Det är fortfarande Betaversion då vi företagare ska kunna vara med o vidarutveckla. Det är ett verktyg som ska underlätta hela designprocessen mot en mer hållbar design. Verktygets huvudfunktion är att få oss att ställa dem rätta frågorna mot mer hållbara beslut! Läs mer HÄR.
Har du frågor, maila mig på; roombysofie@hotmail.com. Hela programmet kan du läsa HÄR.

5 reaktioner på ”Designregion Småland & Möbelriksdagen”

  1. Hemmarikets Charlotte

    Superbra rapport Sofie! Jag lägger en länk hit från mitt inlägg! Ses vi på Formex tro?

  2. Hildur - fixaodona

    Vilken bra rapport från Möbelriksdagen! Kul att vi valde att fokusera på olika delar av dagen. Trevlig vecka!

  3. I want not approve on it. I assume precise post. Particularly the designation attracted me to review the sound story.

Kommentarer är stängda.