Inredningskolan: Del 3 Vardagsrummet

Idag tänkte jag att ni ska få tre
inredningsnycklar som ni enkelt kan jobba med hemma! Tre saker som skapar personlighet till just ditt hem…

1. Accentfärg– för ett mer levande hem.
Bild: Leva & Bo
Vitt, svart och grått i alla ära. Men vi människor behöver färg och personliga saker i våra hem, annars blir det lite väl stereotypt. Det betyder inte att man ska blanda hur som helst. Det är bra att skapa en neutralbas. Ha gärna en kontrast färg och sist en accentfärg (…eller ett utropstecken som vi kallar det i inredningsvärlden.) Accentfärgen bryter av och ger en levande känsla och ett hem som blir lätt att leva i.
2. Stilblandning– hur får vi med alla ingrdienserna?
Bild: Leva & Bo
Börja med exempel en modern bas (…om det nu är det du gillar) tillsätt sedan element som inte faller in under basen. Det kan vara en ärv gammal byrå, gamla stolar eller en äkta matta under soffbordet. Den moderna basen har nu mjukats upp något. Har du något du inte är speciellt rädd om tex ett sidobord eller en stol. Måla om den i din favoritfärg. Detta kommer bli favoritprylen hemma-jag lovar! Med stilblandning skapar du personlighet till ditt hem- se bara till att stanna i tid så det inte blir överslag på det ena eller andra hållet.
3. Stilleben – detta blir små tempel för minnen och tankar.


Bild: Leva & Bo
De blir också jätteintressant för gäster och har ett högt dekorationsvärde. Du ska inte köpa dig till ett stileben utan bygg det av personliga saker. Knyt ihopa det genom att sätta alltihopa på en liten enfärgad bricka eller en platta som fungerar som en samlande form. Det gör inget då om färg och form spretar lite… Om man jobbar med tavelväggar är det viktigt att låta väggar runt om vara rena. Annars ser du inte skogen för alla träd!
Enkla tips som gör underverk…
Hör av er om ni har frågor eller om något är oklart!
Kram Sofie

7 reaktioner på ”Inredningskolan: Del 3 Vardagsrummet”

 1. Som vanligt urbra skrivet!!!

  Vilket väder vi har här nere. Underbart!! Idag får det nog bli terrassen lite och slappa. Har jobbat lite för hårt det sista. Piffade kontor till halv tio igår.

  Hoppas allt är bra vännen.

  KRAMAR
  Jannice

 2. Proforma - Irene

  Så bra tips! Tänkte på hur jag själv har det här hemma allt eftersom jag läste.
  Ha en bra dag!
  Kram

 3. Vilken kul blogg du har! Tyckte väl jag kände igen ditt glada ansikte på bilden. Hade faktiskt ingen aning om att du jobbade med heminredning. Välkommen ut till mig och home stagea lite. 🙂

  /Hanna

 4. CreativeActivity - Sandra

  Tack för en stunds trevlig läsning :). Du bjuder på en hel del finfina tips!

 5. Fick min tankeplanet att snurra ett par varv till.. =) här är det bara svart vit i vardagsrummet.. har börjar lite i hallen och köket…

  Tack för en fantastisk blogg och dina tips!

  Ha det så bra !
  // Johanna

Kommentarer är stängda.