Compact Living

Bor du också på liten yta?
Här får du smarta tips hur du kan inreda och skapa stämning på liten yta.

1. Plocka undan! Under sängen ryms massor om du väljer platta lådor. Du kan också platsbygga en säng på köksskåp från ex Ikea. Snyggt och maximerar förvaringen!

2. Välj en svart och vitt som bas– komplettera med färgglada textilier som är lätta att byta ut. Förvara i låder som du märker efter tema; blått, grönt, eller jul och påsk.

3. Våga måla! Ge dina gamla element en modern touch med svart färg. Du kan också måla/tapetsera en fondvägg i en stark färg. Denna är lätt att byta efter humör 🙂

4. Fixa sittplatser! Sittpuffar rymmer många vänner. Häng upp klaffstolar på väggen, dekorativt och funktionellt.

5. Öppna upp! Riv väggen mellan kök och vardagsrum, detta kommer göra att din lilla etta känns som en ny luftig lägenhet. Kolla med föreningen och snickare så det är tekniskt möjligt.

6. Fräscha upp! Krukor med örter i köket ger ett fräscht intryck och förhöjer matlagningen. De är inte bara vackra att titta på utan sprider även en härlig doft.
7. Jobba med insidan! Klistra personliga foto och små kom-i-håg lappar på insidan av köksluckerna (…se bild ovan) Snyggt och oväntat!

Lycka till!
Sofie

4 reaktioner på ”Compact Living”

 1. Inredningsgalen

  Bra tips!! Gillar inte att ha för mycket framme här hemma. Glömde säga att jag gärna är med i din tävling, länkar med bild på min blogg.
  Du är mer än välkommen hem till oss, bor i ett rad/halvhus bakom västervångskolan. De vet säker villka det är när du ser dem. Inte så stora, liten hall, kök o vardagsrum där nere, innergård på framsidan o trädgård på baksidan. En våning upp har vi sovrum, arbetsrum och badrum. Har även vind som skall inredas inom det närmsta – bra med ett rum till!
  Är nyfiken hur ni bor, villken stil inreder du i där hemma??? Alltid kul att se andras hem, även om man inte har samma stil o smak så kan man alltid få lite inspiration till sitt eget hem!
  Ha det bra!!

 2. Bra tips även om man inte bor trångt!
  Tycker inte heller om när allt ligger framme, nej… var sak på sin plats!
  Ha det gott!

 3. Tack för det bra tipset med att ha kökssåp under sängen! Jag hade tänkt på att bygga skåp runt sängen men det kommer kännas för instängt. Vi bor lite trångt för tillfället så denna lösning är perfekt! Sambon blev i eld och lågor! Han kom på att han kunde ha skåpen, sen när vi fått tag i hus, i garaget. På måndag bär det faktiskt av till IKEA så då blir det till att köpa några skåp och bygga upp sängen. Tack igen!

 4. Kul att ni får andvändning för mina tips!
  Köksskåp är sååå bra till mycket.
  Lycka till!

Kommentarer är stängda.