Så får du jobblusten att blomma!

Vissa dagar kan jag jobba tio timmar andra kan jag jobba tre. Detta är fördelen med att vara egen och själv styra över sina dagar. Det kan dock emellanåt vara väldigt svårt att vara sin egen chef och se till att få saker gjorda.

Idag tänkte dela med mig av mina tips om hur jag motiverar mig själv till att prestera maximalt.

1. Frukostladda-utan frukost blir det svårt att vara alert på jobbet. Ja ja, ingen nyhet kanske men sååå viktigt. Frukosten ska stå för inte mindre än 20-25% av dagens energiintag. Ät gärna havregröt med frukt och spara smörgåsarna till ett mellanmål. Tre huvudmål och två mellanmål är det ultimata.
2. Gå till jobbet-ta det för vana, i alla fall om du inte har mer än 30 minuter. Detta gör att du piggnar till och laddar mentalt. På lång sikt ökar du även din fettförbränning. Du kan även prommenera på lunchen.
3. Sitt enligt feng shui– Tänka att du tillbringar 7-8 timmar varje dag på ditt jobb. Flytta skrivbordet så att du ser vad som händer! Du ska kunna se dina kolleger och även utgången. Se till att ha gröna växter i fönsterna, dessa tillför livgivna energier!
Om du känner dig lite oinspirerad på jobbet kan du föra in färger som rött och orange eller klargult- dessa är yangfärger. Måla en fondvägg eller häng upp gardiner. Snygga pärmar och skrivbordstillbehör brukar göra susen! Hitta dina favoriter hos Ordning & Reda- massor med snygga nyheter.
4. Bli inspirerad– boka en långlunch med positiv människa som brinner för något och kan ge dig massor med energi och inspiration. Detta är min absoluta favorit!
5. Mailkoll- om du är mest kreativ på morgonen spara dina mail till efter lunchen. Skriv kort och koncist, detta sparar du mycket tid på. Avbryt inte det du håller på med för att kolla mail. Radera alla inaktuella mail innan du går hem för dagen.
6. Minipausa– snurrar det i huvudet? Säg STOPP! Stanna upp och landa kroppen, försök gå in i en känsla av lugn & ro. Ta ett par ljupa andetag och samla ihop dina tankarna.
7. Positivpeppa- har du en jobbig arbetsuppgift framför dig? Lär dig affirmera-det innebär att du säger något till dig själv som om det var sant (i presens), tex ”jag är framgångsrik”, ”jag klarar förändringar”. Välj något som passar dig och tro på det!
8. Öppna upp– öppna fönstren flera gånger om dagen och släpp in frisk luft! Produktiviteten ökar med upptill 20% när vi vädrar ordentligt på jobbet. Dålig luft orsakar trötthet och huvudvärk.
9. Slösa med beröm– det är vi bra på i bloggvärlden! Ha som målsättning att varje dag säga något positivt och snällt till en kollega. Självkänsla är inre trygghet som inte styrs av vad andra tycker och tänker. Dessa ord får avsluta dagens inlägg…

Har du tips om hur du peppar dig själv inför en svår arbetsuppgift, ett jobbigt möte med chefen, eller bara för att klara en stressiga vardag.
Klicka på ”kommentarer” och dela med dig av dina tankar och funderingar.

2 reaktioner på ””

  1. Åh spännande.. vad är det du jobbar med? Jag läser Entreprenöskap just nu, så är alltid intressant att höra hur andra egenföretagare trivs med det 🙂

  2. Jag jobbar som inredare… homestaging, heminredning, offentlig miljö och allt som kommer upp! Denna vecka har jag gjort två privata trappuppgångar t ex. Min man är delägare i mäklarfirman nylya.nu och där igenom hittar jag en del kunder. Det är kul att vara egen…det är väldigt fritt och det tycker jag ibland kan vara tufft..diciplin you know!! Min man är super och hjälper att coacha mig, tack Martin :)utan honom hade jag nog aldrig kört igång!
    Men du verkar driftig så det är säkert inga problem! Hör av dig om jag kan hjälpa dig på ngt sätt!
    Har förresten länkat dig i min blogglista!!!
    Kram Sofie

Kommentarer är stängda.