Välkommen ner.

På begäran kommer här några glammiga renoveringspics från ”Tjugotalsvillans” källare. Ett våningsplan i vårt hus som inte fått den omsorg som en källare förtjänar, om den ska vara trevlig att vistas i vill säga. Nu håller den dock på att förvandlas till huset kanske finaste del. Det är hit ner vi hyser in våra långväga gäster och det är faktiskt på detta plan som våra barn hänger mest med sin kompisar. Här finns i normala fall ljud och ljusanläggning och för mammorna på gatan som läser min blogg, är vårt gästrum nog mer känt som ”discorummet”. Som ni förstår är det här nere vi sliter just nu och för att ni ska kunna lokalisera er så är det spiraltrappan som löper från vardagsrummet ner till källarvåningen. Här nere finns två stora rum, rymlig tvättstuga och stort badrum med bastu. Inklusive vårt vinterbonat uterum är källaren totalt 110 kvm.

Så här har vi gjort; När jag hjälper mina inredningskunder, gillar jag att förvandla ”deras sämsta delarna” till de bästa. Det kräver ofta en lite större insats. Men som allting annat; ju mer man satsar ju mer får man tillbaks. Vi ville vi få en ljus och modern källare och känslan jag vill uppnå med vår källare, är att den ska kännas lite som en hotellsvit. Lugn och lyxig, rogivande och varm. En sovrumsdel med härliga textilier och en loungdel med fåtöljer och öppen spis. Hit ska man kunna gå ner, läsa en go bok och sova en timme om man känner för det! Det är alltid bra att ha en plan och en vision när man börjar renovera. Vad ska vi utnyttja rummet till, hur ska det användas etc? Vi började med att höja upp taket och satte in massor med belysning för att få källaren att upplevas så rymlig och ljus som möjligt. Fönster och dörrar har fått en omgång vit färg och med nya foder kommer de kännas som nya. I gästrummet putsade vi om väggarna och och gipstaket målade vi med denna färg. Allt för att få så mycket ljusreflektion som möjligt. En originalöppning hittades när det ena rummet revs ut och källaren är nu genomgående. Det känns kanske som det största lyftet hittills. Gamla hemmasnickrade garderober har tagits bort och ska ersättas med en hel garderobsvägg i gästrummet. (…är det något Tjugotalsvillan saknar, så är det just förvaring.) En gamla kamin fick åka åt för att lämna plats för en modern, som i vinter kan värma upp vårt hus. Nästa steg är golvet, ett vitpigmenterat askgolv. Frågor är som vanligt välkomna! Kram // Sofie 

Bilder: [room] by sofie

[room] by sofie

-inredare / stylist / skribent.

4 Comments

  1. Pingback: | [room] by sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *