Loppis-inspiration


Bild: Leva&Bo
Sommartider = loppistider!
Ja, såhär i semestertider susar vi förbi både en och två loppisar, kanske på Österlen eller i Småland..? Jag har lätt för att köpa och se slutresultatet framför mig. Men det blir lika ofta bara stående i garaget, känner du kanske igen dig??!

Idag ger jag lite inspirerande bilder och bra tips på hur vi kan få de gamla liken att bli som nya igen (…för alla som tröttnat på stranden.) Tallrikshyllan är min favorit, även benbockarna med förvaring under och den snygga lampan som dekorerats med hawaii-blommor på skärmen.
Vilket är ditt bästa loppisfynd?

Bilder: Leva&Bo

1. Fuska inte. För bästa slutresultat: lägg lite extra krut på att slipa, spackla och grundmåla. Trist om färgen flagnar efter ett par veckor.
2. Rätt färg. Tänk på miljön och använd vattenbaserad färg.
3. Köp nu. En häftpistol är hemmafixarens bästa vän. Har du ingen så köp i dag!
4. Se upp. Har du fyndat riktigt kvistiga furumöbler så stryk shellack på alla kvisthål innan du målar. Då kryper inte kvisthålen fram med en gång.
5. Var noga. Var rädd om dina färgburkar. Tryck ner locket ordentligt (en hammare kan behövas) och ställ burken upp och ner. Då tätas färgen av sig själv och ingen luft kommer in.
Källa; Leva & Bo

4 reaktioner på ”Loppis-inspiration”

 1. Härligt !! Vilken inspiration!!
  Jag sitter vid datorn och är ute på loppisar och letar skåp som jag ska måla om..det går sådär..men sommaren är ju inte slut än..hihi
  Häls
  Maria i Skara

 2. Underbar inspiration och tack för tipsen! Här håller vi just nu på att spraymåla lite olika korgar vita. Loppisar är härliga!
  /Victoria S

 3. Det får nog bli min spegel i vardagsrummet för en 100lapp 🙂

  Hoppas allt är bra med dig snäckan!!

  kramelikram
  Jannice

 4. Tack för tipsen,har fyndat en kökssoffa i furu som jag ska måla när jag får ork.Tack för infot om shellack!

Kommentarer är stängda.