Lysande kruka

Assisi från Konst smide.
En annorlunda blomkruka i plast som ger stämning i mörkret.
Passar lika bra i trädgården som på balkongen. Plantera blomman direkt i krukan eller sätt ned en redan befintlig blomkreation med kruka. I botten finns ett hål där överflödigt vatten kan rinna ut om blomman planteras direkt i den.

Krukorna finns i två storlekar. LED-lampor, transformator och anslutningskabel på tre meter ingår. Pris 450:-

Hej underbara läsare!
Ni har kanske lagt märke till att jag har en ny gadget i min blogg.
En liten räknare… som gör mig enormt glad. Det visar sig att [room] by sofie
har mer än 100 besökare varje dag. Vem kunde tro det när jag startade min blogg i november, som en slags dagbok för mig själv och mina små projekt!!
Jag vill tacka all er som tar er tid att svänga förbi min blogg och en stor kram till alla som skriver några rader! Dessa små ord inspirerar mig mycket och får mig att uppdatera min blogg dagligen.

Har ni saker ni är på jakt efter eller önskemål om något ni vill få mer inspiration om tex tapeter, inredningslösningar, belysning- bara skriv ett par rader till mig.
roombysofie@hotmail.com

Tack än en gång,
Sofie

Kivikko- ja tack!

Foto: Roger Schederin
Denna formbara och sociala möbel skulle gärna få ta plats och
piffa upp våra ”gillestuga” där barnen gärna leker och tittar på film. Jag skulle vilja göra den lite mer modern och vad skulle inte passa bättre än denna multifunktions möbel. Kivikko har mjuka former och finns i tre storlekar.
Designad för Marimekko av Ilkka Suppanen.

Varor från H&M

I onsdags pep det till i mobilen! Varoleverans från H&M.
(…låter som en lastbil stannade utanför mitthus!!!) Sakerna var fina som jag hoppats så det blir en beställning till snart igen!
Bilder: [room] by sofie

Historien om Bruno Mathson

Bruno Mathsson anses av många vara den klarast lysande begåvningen när det gäller svensk möbelformgivning under 1900-talet. Bruno Mathsson föddes till snickare.
Fadern Karl Mathsson var snickarmästare i fjärde generationen. Bruno fick lära sig yrket från grunden och förskaffade sig på detta sätt en gedigen träteknisk kunskap och en välutvecklad känsla för träets egenskaper. För den unge Bruno var detta inte tillräckligt. Funktionalismens idéer fångade hans själ. Han fördjupade sig under flera år på 1920- och 1930-talen i självstudier.
Gustaf Munthe på Röhsska Konstslöjdmuseet i Göteborg erbjöd Bruno Mathsson att göra en utställning på museet. Det var 1936 i mars och detta skulle ge honom en möjlighet att visa upp sina möbler för en större publik. Utställningen blev en fullständig succé och innebar Bruno Mathssons genombrott och erkännande som formgivare i Sverige.

Bruno Mathsson var en särpräglad konstnär, egensinnig, småländskt envis och klurig.
Han levde med och för sin konst och tycktes aldrig för-tröttas i sin iver att skapa nya möbler för en ny tid. År 1986 lämnade den sista möbeln Bruno Mathssons ritbord, fåtöljen Minister.
Bruten av sjukdom avled Bruno Mathsson 1988, dock lämnade han efter sig ett rikt kulturarv.
Hans möbler framstår som evigt unga, de betraktas både som konst och som bruksföremål. Samtidigt som de ställs ut på museum uppfattas de som moderna, fräscha och funktionella av dagens människor.

Fällbord: Design 1935
Fantasktiskt bord som kan bli hela 280 cm långt och ihopfält endast 23 cm.
Genialiskt!

Superellipsbord: Design 1964
Tillsammans med Piet Hein skapade Bruno Mathsson det revolutionerande spännbenet, som ger bordsskivan en lätt och ”svävande” karraktär samtidigt som det är stabilt. Det är lätt att utan verktyg montera och demontera samt möjliggör sammankoppling av flera bordsskivor.
Jetson 66: Design 1965
Eva: Design 1941 (1933)
Liggstol Pernilla 3:Design 1944
Minister: Design 1986

FÄRG- att tänka på när du inreder.

Alla älskar färg! Men hur påverkar dem oss?
Färger styr våra känslor, tankar och vår kropp.
När det gäller inredning ska du välja färger du gillar och trivs i.

Tänk på att ju starkare färgton en kulör har, desto större effekt får den på dig. Därför gäller det att välja rätt färger beroende på vad rummet ska användas till.

Röd är en färg som är aktiv och utåtriktad. Den stimulerar mod, styrka, framgång och sexualitet. Det är en färg för dig som vill synas och märkas. Det gäller att inte ”överdosera” rött, för det kan skapa aggressivitet. Var försiktig med alltför mycket rött i till exempel ett sovrum. Ett tips är att använda rött lika sparsamt som man ser rött i naturen. Rosa är en mildare variant av rött. Färgen mildrar och tröstar och passar bra om man vill bearbeta en sorg eller mildra sin ilska.

Orange är en färg som stärker och skapar entusiasm och glädje. En färg för förändring, utveckling och expansion. Den är perfekt för platser i hemmet där ni ska prata och umgås med varandra. Den är också idealisk i kök, eftersom den stimulerar aptiten. Färgen är mycket social, så har du svårt med alltför mycket social kontakt, ska du använda orange med försiktighet.

Gult är en livgivande och solig färg som stimulerar våra tankar. Färgen står för klarsynthet, organisation, frihet, och harmoni. En person som klär sig i gult, markerar att hon eller han är öppen för nya kontakter. I hemmet passar det bra att använda gult i hallen, matrummet och köket. Den passar också i ett arbetsrum. I ett sovrum kan gult bli lite väl stimulerande.

Grönt är naturens och växtlighetens färg. Den har lugnande och rogivande egenskaper och vill du känna dig trygg och omhuldad, ska du omge dig med grönt. Grönt är också en läkande färg som stimulerar hälsan. Grönt har även blivit en symbolfärg för rikedom och välstånd. Så använd gärna grönt i rum där du vill stärka den känslan. Grönt passar inte i rum där du vill vara riktigt aktiv. Detta är en kall och inåtvänd färg.
I Blått kan du söka din inre sanning och goda ideal. Lugn, stillhet och pålitlighet är andra egenskaper som blått lyfter fram. Blått är bra att använda i företagssammanhang, eftersom färgen signalerar stabilitet och framgång. Den blå färgen sägs också lindra smärta och uppmuntra sömn och vila. Den är därför perfekt i ett sovrum. Tänk bara på att den kan kyla av passioner, så lägg gärna till lite rött och rosa för den sakens skull. Om du inte har så mycket energi, ska du vara försiktig med blått eftersom färgen kan få dig att känna dig ledsen.
Vitt den rena och oskuldsfulla färgen. I traditionell feng shui symboliserar vitt döden, men det är inte så i vår del av världen. Här används den flitigt som en ”grundfärg” för att lyfta fram tavlor, konst och andra färgstarka föremål. Använd gärna vitt i tak, eftersom den lyfter chi och får energin att sträva uppåt. Alltför mycket vitt kan dock bli sterilt, kallt och opersonligt. Det kan vara bättre med en gräddvit eller krämfärgad nyans av vitt, eftersom den ger en mjukare och behagligare känsla.
Svart är en mystiskt och sensuell färg som ger ett stilla och tyst intryck. I vissa kulturer står svart för sorg, i andra för magi. Du ska inte inreda ett barnrum eller ett matrum i svart. För mycket svart gör att man känner sig sorgsen och dyster, men om du använder svart på rätt sätt i inredning, kan den ge häftiga och oväntade effekter.

Grått är en dubbeltydig färg som till hälften består av vitt och till hälften av svart. Grått anses vara kompromissernas färg. Se upp med grått om du är en självkritisk person eller om du känner dig ensam. Grått kan förstärka dessa känslor.

Brunt är en naturlig färg som associeras med ursprung och tradition. I naturen blir det som dör brunt och därför kan färgen få oss att tänka på åldrande och död. Äldre människor ska därför undvika för mycket brunt. Se till att du använder rätt brun nyans (med en livfull ton) när du inreder hemma.

Mitt kök blev ”fotostudio”

I förra veckan fyndade jag detta sideboard på Erikshjälpen för 75:-. Gillar storleken och att det är på hjul. Lätt att använda både här och där! Sååå, i helgen åkte ”stora-vita-oljefärgburken” fram …och idag agerade köket fotostudio!
Kommentera gärna vilken bild du gillar bäst.

Styling; [room] by sofie

1. Lantligt

2. Pink Lady

3. Flower power

4. Blogghörna

5. Simple

6. Köksavlastning

Bilder: [room] by sofie

Bokrea- nedräkningen har börjat!

I natt är det dags igen, bokrea! Är du en av dem som är ute och trängs dem första timmarna.. Jag älskar att fynda snygga inredningsböker som jag sen plockar fram och inspireras av. Det är något visst att komma hem med tre-fyra nya orörda böcker.

Tips: Böcker fungerar väldigt bra som inredningsdetalj i hemmet, dem ger en ombonad och intressant känsla till rummet. Visa vem du är genom att placera dem på tex tavellister. Lägg en hög på soffbordet, i fönsterbrädan eller varför inte direkt på golvet. Låt dem verka som en levande bokhylla där du placerar snygg föremål. …själv staplar jag magazin och böcker i högar och ovanpå placerar jag tex mina för tillfället snyggaste pumps…


Idag känner jag för att stoppa in mina nya böcker i denna underbara hylla Libri, från Swedese 4990:- Libri har redan vunnit många priser och har redan utnämts till en blivande klassiker. Efter dagens besök på Miljögården blev jag inte mindre förtjust :) Jag har minst 10 bra ställe jag skulle kunna placera den på. …ikea har dock en liknande för 249:-
(… ja ja, vi får väl se!)


Bilder: Leva & bo
Detta röda tidningsställ i böjträ skulle matcha snyggt, 1 250 kronor, Nordiska Galleriet. Det vita Magbag från Maze, 695 kronor känner ni igen från Designtorget. Kul att matcha två olika… känns mer avslappnat liksom…
Så här skulle en trevlig blogghörna kunna se ut hemma hos mig!
Kram & godnatt,
Sofie

Dagens rätt!

Idag svängde jag & mamma förbi miljögården för lunch.
Restaurang Anna´s kök bjöd på helstekt kotlettrad och någon supersmarrig vitlöks sås (… Ebba påpekade att hon tyckte att jag luktade konstigt när jag närmade mig henne på dagis!!)
I restaurangen sitter du i dem finaste designstolarna och blir sugen att lämna din tallrik för att shoppa loss av dessa underbara klassiker :)!!
Lund vackraste inredningsbutik som sedan ett dryg år tillbaka också erbjuder goda luncher. Alltid värt ett besök!
Kolla in deras hemsida: http://www.miljogarden.se/
Som vanligt fanns det massor av fina inredningprylar att titta på… måste dock alltid passera kartellavdelningen för lite färgboost!! Det är lite som en godisaffär, ellerhur?
Här får du ett litet provsmak av Gant´s vårkollektion av badtextilier. Underbara färger som orange, gult och massor med pasellalernativ…dessa blev mamma förtjust i!
Två stycken av den cerisa färgen fick följa med oss hem….

Sminkbord-någon som har bra tips?

Vill föra in denna svala avslappnade känsla i vårt sovrum.
Ombonat mysigt i lugna färger! Det lutar åt tapet och sänggavel i textil…

…det ända jag är riktigt säker på är dock att jag ska ha ett lyxigt lite sminkbord med spegel och bra belysning. Ett vägghängt som på bilden nedan känns luftigt och praktiskt. Gillar även Design House Stockholm ”sidetablebordet” …ni vet det med tre låder!

Har ni några bra tips om snygga smala bord som skulle funka? Snälla meddela mig…thanks!


Bilder: Living etc

Vår-nyheter på Åhléns

Att byta kuddar är ett snabbt, billigt och enkelt sätt att byta karaktär på ett helt rum. Just nu får du 20% rabatt på kuddar och plädar hos Åhlens (tom 25feb).
Dessa snyggingarna i rosa och rött ger ett lyft till vilken grå soffa som helst.
Lyktan som påminner mig om en gammeldags fågelbur och är hur retro som helst.
Denna kan du även hänga i ett fönster.
Tips; Köper du två kan du hänga dem intill varandra i ett hörn tex. Då dubblar du effekten och resultatet blir mer effektfullt! Häng ett personligt fotografi i en liten ram och så jobbar du tre-dimentionellt.
Här får du [room] by sofie´s favoritnyheter.
Bara älskar badrumsmattan!
Tips: Det blir extra lyxigt att matcha mattan på ex gästtoan med en-gångs-handukarna i rosa, grönt och vitt. Placera en korg på golvet för använda handdukar och du har hotellkänslan direkt!

Kolla in dina favoriter på: http://www.åhlens.com/

Nisse Strinning 1917-2006

Arkitekten och formgivaren Nisse Strinning är en av 1900-talets mest intressanta och banbrytande svenska formgivare på inredningssidan.
Han blev främst berömd genom bokhyllesystemet Stringhyllan, som han skapade tillsammans med sin fru Kajsa Strinning 1949 för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek. Under 1940-talet läste han arkitektur på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm (KTH) och 1952 bildade han de två företagen String Design AB och Swedish Design AB.

Tillsammans med sin fru formgav han många plastföremål under 1960- och 1970-talen.
Bilder: string.se
Denna tidlösa hylla som hänger lika snyggt i alla miljöer. I vardagsrummet, köket, företagets lobby eller varför inte ge minstingen en stinghylla att samla sina finaste bilar i.
Kombinera din egna stringhylla i oändliga kombination och färger.
Prisexemplel String pocket 880:- http://www.string.se/
Snacka om hållbar design.

The budget way!!

Här kommer en länk med härliga mäklarbilder på huset [room] by sofie inredde för några veckor sedan! Budgeten var 25 000:- ja…för alla prylar i hela huset!!! En riktig utmaning :) Det slutade på 20 130:- och min kund blev supernöjd.

Känner dock att det snart är dags att investera i en bätttre kamera…sådana här bilder vill jag ta när jag är ute och jobbar!
http://common.capitex.se/common/capitex/misc/popup.aspx?ActivePage=/common/capitex/usercontrols/objbesk/AllImages.ascx&objds=CAPITEXSS_LOKAL&OBJGUID=3HU21K7OG7UQD9SH&OBJTYPE=CMVilla

Inspiration- mönstermix


Krakel spektakel…
Varför inte mixa olika kakeldekorer när du nu ändå är igång? Här i en underbar blandning- äpplena gör sitt, ”snyggebrickan” från Designtorget (…som står brevid) och för att inte prata om te kannan från retro.etc. Skön retrolook som garanterat får en att vakna till liv på morgnarna!


Tyget Mademoiselle av Lisa Bengtsson 375 kr/m.
Överblivna tapetbitar blir lapptäcke på bordet. Mixa gärna loppisserviser med nya moderna! Leta fram några gamla ljusstakar och sätt dit några snygga stearinljus.


Hanna Wernings tapet ur FetLondon kollektionen från Borås tapeter.
Överdriv med färger & mönster. Undvik alltför småmönstrade textilier då dessa på långt håll kan upplevas som enfärgat och resultatet blir inte som du tänkt!


Den här är kanske den mest otippade men….den mest intressanta, om du frågar mig!
En ganska sober tapet i guld och brunt med mycket lyster i. Byrån är klädd med Hanna Wernings tapetblad Tiles, 150 kr/styck, 50×70 cm http://www.byhanna.com/. Skåpet gör att mixen blir total. Kan inte slutat titta- denna bild är grym!
Bilder: Leva & Bo

Dagens pryl

Denna måste jag bara köpa…till Ebba…men jag ska ärligt erkänna att jag blev själv riktigt sugen på att slunga mig som Tarzan. Den känns rolig helt enkelt! Däckgunga från designtorget 595:- Den är rejäl och det går minst lika bra att stå på den tack vare det stadiga underlaget.

Du har väl inte missat HM Home-releasen?

Då var det torsdagen den 19 februari och alla inredningsnördar
har nu lagt in sina ordrar på http://www.hm.com/ …jag är självklart en av dem, haha!!
Gå in och inspireras och gotta er i härliga miljöbilder. Prylar i olika stilar till vardagsrum, sovrum, kök och bad.

Jag beställde kuddar med texten; green means harmony och yellow for freindship. Snyggt att bara sticka in ett litet budskap någonstans här och där.
Även den cerisa med townprint
Grafiska kökshandukar i grönt & vitt med siffror.
…ja, självklart får ni bilder med ovan nämda prylar i sitt samanhang :)

Passa på att piffa upp lite hemma, priser från 29.50:- och allt finns på lager.
http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article4449708.ab

I egen hög person…

Idag har jag gjort HOMESTAGING i en lägenhet i Malmö- stadsdelen behöver ingen närmre presentation…! Med Turning Torso, Torso Gallery, Restaurang Twisted Torso som sina närmsta grannar behöver man bara gå utanför dörren för att njuta av livet! För att inte tala om strandpromenaden. Det är något visst med Västra Hamnen i Malmö :)
På två plan med fyra balkoner utsikt över öresundsbron.
Ett drömboende kort och gott!

Madonna

Yes, jippiiiee, hurra!

Jag har biljett till ”Queen of pop” som hon också kallas. Denna fantastiska kvinna som bara gör bättre musik och blir coolare för varje år som går!
Den 9:e augusti- fyra tjejer- Göteborg, grymt Louise!!
Oooops, måste tillbaka till verkligheten :) Ska vara på dagis om en kvart.
Vi ses ikväll!
Kram Sofie

Tapeter från Mimou

1.

2.

3.
Vill du förändra något hemma men inte så mycket?
[room] by sofie tipsar om tre vita tapeter med silver och grått. Du kan tex tapetsera garderoberna i sovrummet, eller som fondvägg mitt emot sängen…snyggt att bara placera en vit stol framför. Väggarna i hallen mår altid bra av en ljus tapet, detta tar bort fokus på eventuell röra som lätt kan uppstå här :)
Dessa tre tapeter kommer från underbara Mimou. För fler färgställningar och insprationsbilder; http://www.mimou.se/

Vilken är din favorit av dessa tre;
lämna en kommentar, då gör du mig glad?
Kram Sofie
PS. Jag gillar den första bäst…

SÅLD!


[room] by sofie´s historiska homestaging i Malmö blev en succé!

Lägenheten visades i söndags och blev såld efter första visningen. I fredags skrevs kontrakt. Klart att jag blev glad …och lite mallig såklart!!
Jag var själv väldigt nöjd med uppdraget och i fredags fick jag även ta mig an att fixa lägenheten brevid. Denna är precis lika fin med bjälkar, också nyproduktion +balkong. Eftersom lägenheterna är på 5:e våningen (…hissen blir klar om en vecka) bestämde vi oss för att behålla samma möblemang. Det verkade ju vara ett vinnande koncept så nu håller vi tummarna att denna också blir såld snabbt! Imorgon kan ni se bilder på objektet; http://www.nylya.nu/
Smakprovsbilder får ni självklart här.


Ebbas rum

Då står Ebbas rum klart! Basen går i vitt med orange/svart/cerise som accentfärger.
Scenen med heltäkningsmatta som fortsätter in i ”walk-in-utklädnadsgarderoben, bord och hyllor. Snygga Panton junior stolar, soffa där det är tillåtet att ”hoppa så mycket man vill” i. Sängen sover Ebba gott i sedan tre nätter tillbaks. (…var lite nervös eftersom hon tillfällit sovit i vårt rum!!)
Nu är bara lite tavlor och decorartion som ska till för att få den rätta känslan!!
Just nu trängs ryska docker med små Nike skokartong, i och för sig en skön mix!!

Välkommen in!

Veckan som gick…

Efter en vecka med blandning av; inredningsjobb, vinkväll med tjejerna, sjukt barn (…och man) mm är jag nu redo att ta emot helgen med öppna armar.
I morgon tänkter jag sova läääänge, äta en lång god frukost med bullar, ägg och smootie, blogga bilder från Ebba nya rum. På kvällen bär det av till Bjärred för middag hos ”tillbaka-flyttade-vänner från Stockholm, trevligt!
Ha det underbart och ta hand om varandra.
Kram Sofie

Mitt senaste skotillskott…


…ja, dem här fick följa med mig hem från butiken i veckan… (såklart Bianco footwear…mannen är, för er som inte vet delägare i butiken på Nova Lund). Nu var det inte därför jag gifte mig med honom för sex år sedan men klart att det är grymt!!!

Som inredare gillar jag färg & form. Jag blandar gärna mönster och färger.
Dessa kunde jag inte motstå helt enkel… skinnjackan i samma färg kommer bli perfekt.
Sååå, välkommen kära vår!
Kolla in vårens nyheter http://www.bianco.com/

Premiär 19 februari

Är ni beredda? För på torsdag är det premiär för H&M home.

Efter att ha sett dessa bilder som spridit sig som en löpeld på nätet är jag
rädd för att heminredningen kommer vara lika bra som deras kläd-kollektioner är?
Ja, designen är kanon och priserna är alltid vänliga i dessa ”på bra läge placerade” butiker.
Vad ska man säga? H&M rockar just nu!
Beställ H&M homekatalogen på; http://shop.hm.com/se/catalogue
Ungdomligt! Kulörta färger, smala ränder, galna mönster, karamelliga kuddar och mönster av Liselotte Watkins!
Design; Svart/vitt, grafiska mönster av ränder, färgblock, mätstickor, bokstäver i massor, tegelstenar och stadssiluetter på kuddar, handdukar, grytlappar, örngott, duschdraperier m.m.
Klassisk; Marint New England, segling, klassiska ränder, mönster från kartor och kompasser, siffror och plädar.
Natur; Oblekt, miljövänlig känsla och handtecknade siluetter av flaskor, knappar, människor.

Dezall Lamptops- får lampan att hänga snyggt!

Japp, det kommer bli en del inlägg (…dem närmsta veckorna) om vad som hände i Stockholm under mässan. Jag kunde tyvärr inte närvara och är kanske därför mer angelägen att surfa runt för att att se alla spännande nyheter soom presenterades…
Alla ni som var där får ha överseende.

Jag bara älskar denna enkla men så snygga pryl att ”pimpa” sina taklamper med. Sex läckra färger att välja mellan och lätt att montera.

Den smarta konstruktionen bygger på att själva toppen är delbar undertill och därmed enkelt kan monteras utan att behöva klippa sladden. Genom en förankring till takkroken sitter lamptoppen också helt rakt.
Såå smart och enkel design.
Kolla och se om din lampa skulle vara snygg med en ”Lamptop”

Årets stjärnskott; Lisa Bengtsson

Äntligen kan vi för en liten slant ta med Lisa Bengtsson hem till köksborden.
Här presenterar [room] by sofie resultatet av Indiska´s samarbete med; allas vår favorit Lisa Bengtsson.
I serien finns en mugg 80kr, skål 60kr och tallrik 200kr, alla med samma snygga print.
Lisa säger själv att inspiration till mönstret hittade hon bland gamla INDISKA textilier och annat som hon blandat med sina egna signum i en skön mix.
Visste du förresten att Lisa blev utsedd till ”Årets stjärnskott” av tidningen ELLE interiör under möbelmässan?
Här poserar hon framför sin senaste tapet.

Värt att veta om Lisa Bengtsson;
Tog examen från Berghs School of Communication 2007.
Driver sedan dess Studio Lisa Bengtsson.
Lisas specialitet är mönsterdesign men hon arbetar även med grafisk form och illustration.
Mest känd är Lisa för hennes tapeter Familjen och FetSvärmor.
Lisa fick sitt stora genombrott 2008 då hon både hamnade tvåa på karriärcommunityt Shortcuts ”uppstickarlista” och blev nominerad till priset Formex Formidable.
Hennes produkter säljs i femton länder runt om i världen.
Inspiration hämtar Lisa Bengtsson från människorna runt omkring sig och från svunna tider. Människoöden och berättelser om olika karaktärer växer sedan fram i hennes design. Ett gammalt fotografi, ett citat från en bok eller musik ger alla olika känslor som inspirerar till historier som sedan kan bli ett mönster eller en illustration.

Tävling; Engla´s SHOWROOM

Just nu pågår en helt fantastisk tävling hos Englas showroom http://annamirjamaria.blogg.se/ där DU kan vinna en weekend till just din ”favorit-mode-stad”. Kolla in vart du helst vill åka om du blir den lyckliga vinnaren?? http://www.airtours.se/

Jag skulle verkligen behöva byta min vardag mot en inspirationshelg i Milano med flärd och massor med härligt vårmode! Just nu kämpar jag med mitt nystartade företag [room] by sofie som i huvudsak sysslar med inredning, trender! Jag har världens roligaste jobb och har lyckan att få träffa fantastiska människor som vill att just JAG ska hjälpa dem med heminredning. Därför behöver jag då då ”boosta” storstäder och samla inspiration av mode, trender, arkitektur, kultur etc… allt detta som går hand i hand med inredning. Vid sidan om detta jobbar jag på gym; ger klasser i Body Pump etc, hämtar/lämnar barn på dagis, renoverar stora 20-tals villan och allt annat som hör vardagen till (…ville egentligen inte dra upp vardagen och sjuka barn, men men den fick vara med ändå *ler*.

Mitt stora modeintresse och min garderob (…har senaste månaderna blivit mindre prioriterad..till förmån för det egna företaget!! Denna skulle därför behöva lite nya accentfärger, accessoarer, väskor, härliga vårtoppar, snygga chinos i pastellfärger (som jag sett att man ska ha i vår), coola remsandaler, softistikerade solglasögon. Ja, listan kan göras lång!!!

Jag hoppas därför att jag blir den lyckliga vinnaren av en resa för att kunna fortsätta inspirera och hjälpa andra människor till en bättre & roligare vardag!

Kram från mig!
SOfie

Homestaging- Stil; BUDGET!!

Här kommer bilder från förra veckans homestaging. Nyproduktion som blev färdigställt i torsdags, städades på fredagen och visades i söndagen. I detta kaos sprang jag runt och försökte göra något vettigt, haha! Turerna till möbelvaruhusen blev många, det är mycket som ska till! Fyra sovrum, vardagsrum, allrum, kök, hall, två badrum, tvättstuga.
Projektet var att för så lite pengar som möjligt köpa möbler och inreda huset så spekulanterna kan få ”feeling” om hur det känns och kan möbleras!

Gör om din tavelvägg

Hej alla läsare!
Vill först tacka för alla fina kommentarer jag fått de senaste veckorna, kul med nya läsare som hör av sig! Tanken med bloggen var först som en dagbok för mig själv men nu är jag fast…haha! Älskar att blogga, det har blivit min nya hobby :)
Efter två roliga inredningsjobb känns det som denna vecka kommer bli något lugnare!
Skönt! Kanske läge att se om sitt egna hem och fixa till något kul (…är sugen på styla sovrummet, men jag har inte vågat säga något till Martin ännu!!)

Första inlägget denna vecka kommer bli;

Inspiration till dig om hur du enkelt kan förändra en vägg genom att placera/ gruppera om din tavlor.
Steg 1. Plocka ner/fram alla tavlor, småramar, stora som små. Bara kul om dem ”miss-matchar” varandra lite, VÅGA BLANDA!! På en liten vägg behövs bara fyar fem ramar. Kolla bilderna nedan , ibland är det kul om du bara lämnar en ram helt tom, bara ramen alltså…
Steg 2.Lägg ut dem på golvet innan du börjar spika, då får du lättare överblick.
Steg 3. Kör!!!! Det kommer bli underbart och en kul förändring på veckan.


Bilder: Living etc

Före-efter bilder

Grattis! Snacka om duktig Inredare.
Här har dem verkligen lyckats fånga en lugn härlig känsla!
Har du ont om plats är det smart att dela in rummet i små rum.
Genom att måla taket i samma färg som väggen i mitten (…som oxå utgör sänggavel!!) har rummet plötsligt tre olika sektioner. Vilken skillnad :) bra jobbat!
Bilder: Colorama