Homestyling av topprenoverad trea.

Att som inredare komma in i en lägenhet, som renoverats med fina materialval och när säljarna gjort om planlösningen och byggt bort 80-tals känslan helt – gör vårt jobb extra roligt! Denna 3ROK på 98 kvm har vi fullmöblerat och stylat från grunden. Spana in bilderna här och klicka dig vidare till Erik Olsson om du vill veta pris och mer info om denna pärla på Gamla väster i Malmö.

       

Bilder; Hemnet

Homestyling på Falsterbogatan Malmö.

Välkommen över tröskeln till denna vackra tvåa som jag och Emila fotostylade förra veckan för Grip Fastighetsmäkleri. Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och synliga takbjälkar är detta en lägenhet som charmade mitt tränade och något skeptiska öga. För att inte tala om den mörkbetsade fiskbensparketten. Fler bilder, pris och info hittar du HÄR.  

     

Bilder: via Grip Fastighetsmäkleri

Room by Sofie – en update för nya (…och gamla) läsare.

Ni som följt min resa sedan starten 2008 vet att allt började med en tvåårig kvalificerad inredningsutbildning i Älmhult. På slutet av utbildningen knackade ett examensarbete på dörren –ett arbete lärarna vill vi skulle dokumentera från start till mål. Jag valde då att starta en blogg  – det är den du läser nu. Välkommen hit! Helt ovetande av effekterna och att bloggen skulle bli en av Sveriges största, i kategorin professionella inredningsbloggar Hus & Hem har det varit en kanal för mig att skriva av mig och visa resultat av mina uppdrag.  Bloggen och har sedan starten 2008 varit stommen i verksamheten. Man kan indirekt säga att den byggt hela min verksamhet. Jag har investerat många timmar i den och det är härifrån jag skördat en stor del alla mina inredningsuppdrag, föreläsningar, samarbeten med företag mm mm. Stort like på kraften av sociala medier.

För att gå tillbaka till 2008, så fick jag efter utbildningen jobb som inredare på ett företag i Malmö. Men efter ca nio månader sa jag upp mig för att pröva mina egna vingar. Jag startade då upp min egna inredningsbyrå Room by Sofie. Homestyling inför försäljning samt privata heminrednings-uppdrag där jag gör hela inredningslösnignar har hela tiden – och är fortfarande Room by Sofies huvudverksamhet. Idag har jag även Helena och Camilla som är anställda i företaget. Vi har ett möbel och rekvisitalager som är nästan 300 kvadratmeter –det vill säga att inga jobb är för stora eller för små för oss. Vad många inte vet är att vi till 85 % möblerar helt tomma hus och lägenheter. Vi kan ha 10-12 objekt möblerade samtidig. Vi jobbar med moderna möbler och designobjekt. Belysning är något vi brinner lite extra för och att skapa en ombonad och varmt styling är något jag skulle skryta lite med och säga att vi är grymt bra på.

Fortsättning följer på denna berättelse. Ni som följer mig på instagram @roombysofie vet att jag och min man, förra sommaren köpte en gård som vi just nu håller på att förvandlas till en kreativ inredningshub. Jag vill samla massa härlig kompetens under samma tak. Lite bilder och mer om det i ett annat inlägg. / Sofie

Bild: Frida G Svensson

 

Inredningstips; Gardiner

Frågar du mig – så ska gardiner hänga från golv till tak. På skena i taket. Då uppnår man “den där härliga hotellkänslan”. Jag säljer gardiner till såväl privata hem som kontorsmiljöer och jobbar med Astrid och Mimou som mina största leverantörer. När du och jag bestämt vilken känsla du vill ha i ditt hem har jag en lokal sömmerska som syr och monterar. Du och jag behöver alltså bara bestämma vilka textilier vi ska använda i ditt hem, för att uppnå den känsla du önskar i dina rum.

Denna bild har jag haft sparad ett tag och jag blev själv så galet inspirerad när jag såg den på Pinterest. Förmodligen har man, när man byggt huset fräst in spår för just gardin. Jag älskar när man får den där platsbyggda looken. En rikigt 10-poängare enligt mig.

Bitz för Mio

bloggforum i torsdags fick vi presenterat Bitz-porslinsserie från Mio för oss. Att få historien och tankar bakom designprocessen gör att man får en helt annan känsla för produkten. Och i detta fallet av formgivaren Christian Bitz själv. Vad jag inte riktigt visste, var att jag redan hade delar av porslinet i köket här hemma. Har använt dessa skålar massor sedan jag köpte de för ett par månader sedan. Hela serien andas dansk rustik design och jag har blivit sugen på att uppdatera skåpen med dessa mattallrikar. Kul att blanda lite olika färgställningar!

Bilder: Mio.se 

Nytt rekordpris: Homestyling gör skillnad.

I fredags fick jag ett roligt samtal när jag satt på tåget hem från Göteborg. Det var Joacim på Bjurfors som meddelade att lägenheten vi nyligen fullmöblerade och stylade på Sandgatan i Lund blivit såld. Jag fick fråga två gånger om jag verkligen hörde rätt när han meddelade mig slutpriset. Lägenheten var en pampig 1,5 ROK om 43 kvm med egen terrass. Utgångspris var 2 795 000kr och slutade efter budgivning på 3 700 000 kr. Slutpriset måste vara rekordpris per kvadratmeter i Lund? Ska undersökas. Så roligt att få vara inblandad i dessa härliga bostadsförsäljningar! Ska du sälja ditt hem? Maila; sofie@roombysofie.se Vi hjälper dig optimera din bostad inför försäljning!

Bilder; via Bjurfors

FÖRE STYLING: 

Bloggforum i Tibro

I veckan var jag på Bloggforum. Tack Knistad Herrgård, möbelbutiken MIO, reklambyrån Milk, Lundbergs möbler, TV-profilen och hälsogurun Christian Bitz för ett fullspäckade dagar. Och Boris Lennerhov för att du delade med dig av härlig kuriosa om Gekås i Ullared. Dessa resor är en boost av fina möten med såväl nya som välbekanta influensers, inspirerande platser, fabriker, hotellrum, matupplevelser och givande föreläsningar. Alla bilder (..förutom typ den sista i inlägget) har jag lånat av mina duktiga kolleger; energifyllda Frida G Svensson, härliga Helena Lyth och mitt fina resesällskap Annika Sriwanna Salomonsson från Helsingborg. Håll tillgodo av deras fina bilder från våra två dagar i Tibro.

 

Bilder; Frida G Svensson

 

På plats i fabriken hos Lundbergs möbler.

Bilder: Helena Lyth och  Sriwanna

Knistad Herrgårds VD Dan med Ullared-Boris Lennerhov som tillsammans försöker lösa tekniska utmaningar. 

Dans senaste projekt Äppelbyn som han skapat tillsammans med Jonas Bohlin. Runda hustomter är något helt nytt och hela historien är fantastisk. 

 

Den danske TV-profilen och hälso-gurun Christian Bitz berättade om att 50% av alla danska är överviktiga och hur han designat sitt porslin som säljs hos Mio. Mattallriken är 20 % för att vi ska minska portioner. Enkelt! 

Bilder; Helena Lyth

 

Dag 2: Mio huvudkontor i Tibro. 

Bilder: Helena Lyth

Vi delades in i tre grupper och här nedan ser ni resultatet av min, Emma, Martin och Anna-Karins tolkning av “hipster-slaktarens-hem”

Bild: Room by Sofie