Köksplanering

Överskåp eller inte? Ska skåpen sitta enda upp till taket eller kanske liggande horisontella skåp? Kakel eller kanske marmor eller ingenting alls på väggen. Ja, köksplanering berör och bilderna jag visare idag är ett kök som jag tycker känns personligt, hållbart och med lagom mycket över/högskåp. Bänkskivan i marmor med diskret sockel var också den väldigt smakfull.

Det är många beslut som ska fattas. Behöver du hjälp med köksplanering? Jag ritar kök i Ikea och samarbetade med flera av de stora köks-leverantörerna samt med mindre möbelsnickeri. Maila mig; sofie@roombysofie.se om du behöver hjälp att planera lösningar för ditt kök eller bara vill ha ventilera idéer, för och nackdelar med olika materialval.  

Bilder: Fantastic Frank

Platsbyggd känsla med Ikeaskåp

För alla er som är sugna på ett litet semester-projekt är det hög tid att börja fundera på vilket. Dessa bilder har åkt både bloggvärden och instagram-runt men det tål de. Heja Maiju Saw!

Inredningstips; Våga ta i lite. Anledningen att denna inredning blev så fin är att Maiju vågat gå “all in” från vägg till vägg. Det ger liksom en hel känsla. Sen är det den fina listen som Maiju valt att limma dit för att få ett djup och en mer exklusiv känsla på sina Ikea skåp. Den ljusgrå färgen (…skulle gissa på NCS N 1500) är tidlös och känns hållbar på en platsbyggs möbel. Den skapar också fin balans mot de svarta krukorna och det kripigt gröna växterna.

Bilder: Maiju Saw

Homestyling på Limhamn

I slutet av april fick vi i uppdrag av Erik Olsson att möblera en härlig penthousevåning vid Kalkbrottet i Malmö – med allt vad Viktoria Park har att erbjuda. Lägenheten om 3 ROK fylldes upp och idag tänkte jag visa er bilderna från takterass som var nästan 100 kvadratmeter.

Alla möbler kommer från Ilva. Den härliga lounge-soffan är min favorit och ett bra allternativ till alla som tröttnat på mörka soffor konstrotting.

    

Bilder; Emila Ahlgren – Emyvision 

Såld under fotografering!

Denna helt magiska våningen i Malmö fick vi på Room by Sofie uppdraget att möblera och homestyla inför försäljning. En moderniserad sekelskiftslägenhet om inte mindre än 187 kvm. Men lyssna på detta; När vi var klara med stylingen (torsdag) publicerade jag en bild på mitt instagram @roombysofie En av mina läsare blev intresserad och undrade om lägenheten var till salu. Jag hänvisade till duktiga mäklaren Claudia Hamilton på Våningen o Villan och under själva fotografering (fredagen) dök hennes man upp i lägenheten. Dagen efter fick jag ett nytt meddelande på intagram där kvinnan meddelar att de köpt lägenheten. Vilken power! Håll tillgodo med några av de fina bilderna –som aldrig hann komma ut på Hemnet.

    

Bilder: via Våningen & Villan

Fullmöblering och homestyling i Malmö.

Just nu ligger denna pärla ute till försäljning via Bolaget. Vi på Room by Sofie har fullmöblerat dessa 83 kvm samt den mysiga lilla balkongen. Vacker stuckatur, fiskbensparkett och härligt ljusflöde på tredje våningen. Fler bilder, pris och info om lägenheten hittar du på Bolaget Fastighetsförmedling.

Bilder; Bolaget Fastighetsförmedling