Inspireras av scenografi – barnrum

Får ibland frågan om var jag hittar inspiration till olika jobb och projekt. Mitt absolut bästa tips är att se sig om i vardagen och inspireras i olika miljöer, rum, offentliga platser, naturen mm. Försök att vara öppen i dina sinnen och tänk dig exempelvis in i scenografin i en cirkusmiljö, som du sen kan omvandla till ett barnrum. Tänkte förklara lite hur jag tänker. På Cirkustemat kan man tona ner färgskalan och jobba med ljusare kulörer om man exempelvis har ett mindre rum. Cirkustema i pastell funkar alldeles utmärkt!

Entré; Arbeta stort och smått. Gör en pampig entré till rummet för att verkligen sätta stilen och temat. En utsågad mdf som barnen går genom ger en otrolig effekt.

 

Färgsättning; Möbler och detaljer kan målas i barnens alla favoritfärger. Är det cirkustema så är det! Rött, gult och blått.

 

Ljussättning; Att skapa dynamik och effekter hör cirkustemat till. Här ser vi hur blåa lampor står för ljussättningen. Även neonlysrör och glödlampsslingor i taket ger en fin ljussättning.

 

Möbler: På cirkusen vi var på var stolarna målade i guld och klädda med röd sammetsklädsel. Långa dukar och sammetsgardiner likt ridåer hör cirkusvärlden till och skapar en dramatisk känsla.

 

Inredningsdetaljerna: Sockervadd och ljusleksaker hör cirkusen till. Kanske kan en lampa tillverkas i i rosa tyllkjol eller hängas i taket för att mjuka upp.

Bilder: room by sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *