Detaljer som gör skillnad…

Vi är mitt uppe i rivning av bärande hjärtevägg och uppbyggnad av nytt kök i Tjugotalsvillan (..ni missade väl inte gårdagens glammiga bilder från mitt hem!?) Med anledning av renoveringen kommer det bli lite mer ”kökssnack” än vanligt här på bloggen. Igår var jag och mannen ute och rekade köksleverantörerna. Vi hittade någon het, lite otippad kandidat och såklart svängde vi förbi Ikea, som mot min stora förvåning inte hade någon lite försmak av sin nya storsatsning Metod på plats i varuhuset. Två veckor innan säljstart. Något litet från Metod att ”klämma och känna” på hade jag allt förväntat mig.

Stommar och luckor i all ära, men överlag är det samma stil på mycket, oavsett leverantör. Frågar du mig som inredare är det ofta detaljerna som gör den stora skillnaden. Att lägga några extra kronor på en snygg blandare är en smart investering, sen gör såklart bänkskivan halva jobbet för ett snyggt kök. Fina handtag och smarta skräddade lösning gör det lilla extra. Kanske integrerad kyl och frys för ett smäckrare intryck. Och tapet som är en viktig detalj i vårt kök. Nedan ser ni en jag gillar. En växtvägg kanske ska få mjuka upp mitt kök. Fin onsdag! Kram // Sofie  

Bild: Hemnet och Mr Perswall.

12 reaktioner på ”Detaljer som gör skillnad…”

 1. Åh vad kul att ni ska byta ut ert kök och riva vägg, kommer ju säkert bli en riktig förvandling. Jobbar själv med att sälja kök på Noblessa i Malmö så alltid kul att följa just detta av renoveringar som görs. Får jag vara nyfiken och fråga vilken leverantör som ni funnit av intresse? 🙂
  Ha en bra dag!

  1. Visst får du fråga. Vi var på Kvik som väckte lite intresse. Kommer kanske förbi dig på Noblessa. Är ni på Djäknegatan fortfarande? Alltid bra med inspiration.
   Mvh Sofie

   1. Du är såklart välkommen in till Noblessa om du har tid en dag. Vi ligger fortfarande kvar på hörnan Baltzarsgatan/Djäknegatan. Lycka till nu!

 2. Den svarta blandaren på bilden är riktigt läcker! Ja, blandaren är verkligen viktig! Den används ju en miljon gånger per dag så den skall ju vara av bra kvalitet. Glöm inte att titta på blandaren innan ni väljer! Jag beställde från en broschyr och trodde att blandaren skulle vara större än den var och nu ser den pytteliten ut till vår enorma köksö 🙂

 3. Hej Sofie!
  Kul att ni ska byta ut köket. Jag har bytt jobb nu, började på Kvänum i måndags. Kom gärna inom om ni inte redan varit där så kan jag visa er lite fina detaljer, och rita en snygg skiss till er om ni vill.
  Mvh Malin

  1. Tack för inbjudan Malin! Fick uppritat ett kök till en inredningskund, efter min ide hos er. Ni har SÅ mycket fint. Imorgon ska jag delta på ett event tillsammans med Kvänum för ett nybyggnadsprojekt STRAND i Lomma Hamn, på Bjurfors kontor i Malmö. Kanske vi ses där? Annars kommer jag förbi dig, nyfiken på vad du har att visa. Mvh Sofie

 4. Pingback: Köksrenovering; Del 2 | [room] by sofie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *