Vem skulle tro…

…att dessa bilderna är från Danmark? Jodå mina vänner, allra längst upp på spetsen av Jylland hittar man detta guldkorn –Skagen. Det sägs vara Danmarks Saint Tropez, och har de senaste åren förvandlats från en fiskeby till en åretrunt turistatraktion. Bilden visar sanddynorna var Kattegatt och Skagerack möts och det sägs vara grymt häftigt att se. I slutet på 1800-talet var denna spets en samlingspunkt för skandinaviska konstnärer, säkert pga av ljuset. Har du kanske varit där? Berätta…vad får vi inte missa?

Ikväll ska vi se om de överhuvudtaget går att få ett rum några nätter, för en familj som våran. Det lär ju vara en del människor där, såhär i semestertider. //Kram Sofie

6 reaktioner på ”Vem skulle tro…”

 1. OJ, det ser helt fantastiskt ut! Har varit på Henne Strand i Danmark (minns ej exakt), men det kan jag också rekommendera om ni inte hittar några hotellrum. Henne Strand har också helt fantastiska sanddynor och en enormt lång strand! (som gör att det inte känns trångt!)

 2. Åh så mysigt!
  Det står också på vår to do-list.=) Mina kollegor säger att det är fantastiskt!
  kram

 3. Vi är visst många som gärna skulle vilja se Skagen.
  En tur dit står varje år på vår semesterlista, men ännu har vi inte lyckats få till det!

  Hoppas ni hittar boende!

  Lena

 4. Live från radhuset

  Hej! Skagen stog högst upp på vår semesterlista förra sommaren. Vi hyrde för första gången husbil och for iväg för att själva få se det där ljuset och få stå längst ut på udden där haven möts. Det var så vackert som alla sagt och det var mängder av folk, trodde udden skulle sjunka. 😉
  Vi var där en smällhet dag och kunde ta en heldag på stranden. Men strömmarna är för starka så vi bara svalkade av oss vid strandkanten.
  Inne i Skagen åt vi fish and chips och strosade runt i de små mysiga affärerna. Hoppas ni får det riktigt härligt!
  Katarina

 5. Vi var där för snart tio år sedan och vill tillbaka!Fantastiskt vackert och vilket ljus!
  tina

Kommentarer är stängda.