Till frukost

Bild; Alvhem Mäkleri
Vi är många som inspireras av hem som ligger ute till försäljning. Och här är ännu ett… Kommersiellt var min första tanke! Min andra tanke är att inredningen är ju den samma som hos oss, bord och stolar samt en del av tavlorna och armaturen 🙂 Jag fick en fråga för ett tag sedan var man kan köpa dessa Warhol-affischer som syns på bilden. Jag vet att Moderna haft de länge i sitt sortiment men de verkar ha tagit bort de. Någon som vet? …snälla hjälp en av mina läsare.
Bild: Alvhem Mäkleri
En annan sak jag funderat på när det gäller denna typen av homestaging (…med hela frukostar …vilket jag själv är delvis emot.) Bilderna är blir väldigt fina men det känns ofta som magasinbilder och inte som annons bilder. Liiite väl levande ibland och kanske en av anledingarna att vi i bloggvärlden inspireras och analyserar de.
Och just en analys av detta rum får ni lite senare idag!
Godmorgon på er och hoppas ni får en bra start på dagen…

11 reaktioner på ”Till frukost”

 1. Hej! Tack för en trevlig och inspirerande blogg 🙂 Warhol-affischerna finns fortfarande på Moderna men endast i den riktiga butiken, ej i deras webshop.

 2. Några varianter finns på signerat.se! De ligger under grafik & illustrationer och kostar ca 250:- (det är sorterat efter pris). Lycka till! önskar Frida

 3. Underbart vackert! Blir också lite skeptisk till frukosten men resten sväljer jag med hull och hår. 🙂

 4. har funderat en del på det där med mat framdukat på sistone då jag hjälpt till att styla några vänners hus. De ville ha uppdukat och jag avrådde helt enkelt för att jag tycker det är krystat. Just den bilden du har valt fastnande jag också för häromdagen när jag kikade på deras hemsida, kanske just för att det är så extremt mycket, bordet bara svämmar över och av granatäpplen dessutom. Jag och min man har dock fortfarande roligt åt att på mäklarbilderna på det hus vi köpte så var det croissenter framdukade. Croassenter har liksom lyst med sin frånvaro i vårt liv 🙂

 5. oj då hur stavar man egentligen till detta, bäst att säga franska bakverk från och med nu 🙂

 6. Oj lite för mycket av det goda! Man ser knappt bordet…

  Sofie, har du sett att Ilva har fått in plaststolar till barn i modellen Elizabeth i massor av olika färger. Du vet den kartell inspirerande stolen. Jag tänkte på dig när jag såg dem. De är såå söta! Vill nästan ha barn nu meddetsamma så jag kan köpa några, ha ha!

  Kram Josse

 7. Sarah på Blomstra

  Hej Sofie!
  Vad kul att du gillar bilderna.
  Jag heter Sarah Widman och arbetar också som inredare med hemmabas i Göteborg. Jag driver inredningsföretaget http://www.blomstra.com
  Det är jag som har gjort stylingen i lägenheten. Här ville jag arbeta med att få till en inbjudande känsla och få in mycket färg men samtidigt behålla det grafiska uttrycket i rummet. Jag förstår att det inte passar alla, men ger ett väldigt effektfullt resultat på bild!
  Andy Warhol affischerna är köpta på Moderna Museet för ca 100 lappen styck.
  Tack för en jättebra blogg, jag är ofta inne och läser.

 8. Jag tycker bilderna är magiska…men det är klart, jag är lite partisk. Jag såg allt jobb som Sarah lade ner och det fantastiska resultatet. Som nuvarande (men förhoppningsvis snart inte längre) ägare till den aktuella lägenheten så är vi väldigt nöjda och tycker om det faktum att stolarna (som vi köpte nyligen), mattorna och den liiiiite för dyra lampan uppmärksammats och fått beröm. Hejs

 9. Intressant att notera är att det också numera förekommer både vuxna, barn och ibland husdjur på bilderna.

Kommentarer är stängda.