Drömmen att bli inredare


Bild: Ky-inredning

Många drömmer om ett jobb inom styling, dekoration och inredning.

Och jag vill verkligen uppmuntra alla att -än är det inte försent. Tidigare arbetade jag med en annan form av styling -glasögon styling eller också kallat; optiker assistent. Ett arbete som jag såhär i efterhand insett att de inte ligger långt ifrån varandra -ansiktet är lite som ett rum som behöver förnyas då och då med hjälp av färg och form…

Jag bestämde mig 2007 för att börja plugga och frågan jag ställde mig; Vad tycker jag allra bäst om att göra? Svaret blev; att inreda, möblera om och skapa en trivsam känsla i rummen. Jag tänkte; tänk att få jobba med detta varje dag, att få hjälpa andra med inredning och att få jobba lite friare ute på fältet!

Bild: Ky-inredning

Då bestämde jag mig för att söka hit- KY inredning med säljkompetens i Älmhult. Drömmen var ett eget företag och eftersom utbildningen var 50% inriktad på ekonomi/marknadsföring passade den extra bra. Jag fick besked att det var närmre 400 st sökande till 25 platser. Suck tänkte jag… men efter en personlig intervjuv kom brevet som sa att jag var antagen :)!!! Utbildningen innehöll två längre praktikperioder (a´10 veckor) på självvalt företag och båda perioderna valde jag att sälja in mig själv på Ki:work, ett av skånes homestaging-företag. Jag tyckte det var spännade att jobba mot mäklare och se hur styling verkligen kunde påverka pris och försäljning. Jag fick se många olika hus och lägenheter och allt eftersom fick jag mer och mer ansvar… jag jobbade där under min utbildning och ca 1år efter att jag avslutat. Efter en lite push i ryggen av min man, bestämde jag mig att stå på egna ben. Klart är att man får jobba hårdare men friheten är också mycket större. Ett beslut jag inte ångrat idag…

Nu är jag mammaledig med vårt andra barn och då jobbar jag mest med bloggen och lite andra små evenemang och inredningshjälp på distans. I september står Frukost-seminarium i Turning Torso på programmet. Ett sammarbete mellan HSB och Metro Bostad, kul att få vara inspiratör på ett tydligen väldigt populärt event! Biljetterna är redan slut, men jag ska se om jag kanske kan få tag i någon som just du kan lägga vantarna på.

Ge inte upp drömmen om att bli inredare! Lova mig…
Kram Sofie

4 reaktioner på ”Drömmen att bli inredare”

  1. Här är en till som är sugen på att testa den vägen. Mitt problem är nog att jag tjänar för bra på mitt ordinarie jobb. Svårare att våga satsa på eget och drömmar då…

  2. åh vad roligt att läsa jag själv börjar den utbildningen imorgon! 🙂 Kul att det gått så bra för dig! Ser fram emot att börja!

Kommentarer är stängda.