Sommarhälsning


Bild: [room] by sofie

Just nu befinner jag mig i fina Hällevik för några dagars “re-treat”. Hela familjen njuter av att bara vara… promenera, äta gott och umgås med våra fina vänner. På bilden ovan ser ni Ebba med sin bästa kompis Hampus.
Imorgon åker vi hemåt igen dags att växla upp en växel till… semester?!? Ja, som ni redan känner till så är vi i full gång med packning mm inför nästa veckas flytt till Århus!!!


Bilder: [room] by sofie

Vi ses snart igen…
Kram Sofie

Namnfest

På söndag blir vår lilla Esther 3 månader.

Tänk vad tiden går, haha! Vi passar på dagen på att även ha en liten namngivelsefest för familjen, och självklart kommer alltid frågan;
Önskar ni er något speciellt?

Själv ger jag gärna bort leksaker från Brio, det känns alltid rätt liksom! Klassiska, pedagogiska leksaker och numera finns leksakerna i ny design i många fina färger. Funktion och kvalité är out-standing …och så är det såklart kul att stödja den Svenska industrin.

Vad brukar du ge bort i dop/namn-gåva?

När blir det en sjukdom??!

Bild: [room] by sofie
Mycket har jag sett på TV, men detta är något av det mest konstiga jag skådat…
Kanske en av anledningarna till att det upprör mig sååå mycket, är att detta är min stora passion, mitt liv och mitt yrke som inredare? Den person jag är, som lever för att hjälpa andra att skapa trivsamma och personliga hem.
Ja, ingen har väl missat TV-serien om “sjuka samlare” (TV4 tror jag..?) Personer som inte kan göra sig av med saker, utan fyller varenda kvadrat -kubikmeter i sina hem med prylar, och då menar med så mycket saker att föräldrar tom har blivit ifråntagna sina egna barn, fattar ni??? Helt sjukt…

Ikväll har jag roat mig med att just, göra mig av med mina gamla magasin… som nog är det ända som hopar sig då och då. Någon samlare är jag inte, utan ger gärna bort de fina magasinen till släkt och vänner men också till sjukhus och andra tråkiga väntsalar. (…högarna visar bara tidningar från vardagsrummet och då kan jag, härifrån jag sitter nu, se att jag missat en hög på 10-12 magasin till. OK, måste kanske ändå erkänna att jag är lite av en samlare. Försvarar mig med att jag har de i välstaplade högar och snygga tidningställ.


Bilder: [room] by sofie

Vi är just nu mitt uppe i att förbereda den riktiga flytten till Danmark. Nästa vecka kommer en container som ska flytta alla våra saker. Det ska bli roligt att få dit alla “riktiga” möbler och börja inreda huset fullt ut, snacka om att tankarna i huvudet snurrar! Tidningsstället kommer från Designtorget och är både funktionellt och snyggt.

Lyxkiosk & inredningsbutik

Bilder: [room] by sofie / Kom i Luckan
Har ni inte redan varit där (?!) så är KOM-I-LUCKAN ett givet utflyktsmål i sommar… I drygt 50 år gick det att köpa glass och godis i kiosken intill Ystads Saltsjöbad. Men efter en helrenovering och montering av kristallkronor 2008, öppnade lyxkiosken- Kom i luckan.

Joakim Bengtsson, en sann enterprenör och välkänd av “Ystadborna”, har nu utökat sin verksamhet och du kan nu även shoppa inredning i den minst sagt annorlunda inredningsbutiken. I ett stort grönt lusthus trängs udda ting med designväskor & passande badlakan från Designers Guild. När du handlat färdigt kan du avnjuta en god bit mat som du köper i Luckan! Grillar gör du själv på de två stora gasolgrillarna…perfekt för dig som tröttnat på utemat (så här i semestertider)och saknar att stå bakom grillen, även enklare rätter kan köpas färdiga. Väldigt osvenskt och omåttligt populärt…

Före;

Efter;

Fler bilder från butiken;
Bilder; [room] by sofie / Kom i Luckan
För mer information om; Öppettider, menyer, events mm klicka HÄR.

Loppis-inspiration


Bild: Leva&Bo
Sommartider = loppistider!
Ja, såhär i semestertider susar vi förbi både en och två loppisar, kanske på Österlen eller i Småland..? Jag har lätt för att köpa och se slutresultatet framför mig. Men det blir lika ofta bara stående i garaget, känner du kanske igen dig??!

Idag ger jag lite inspirerande bilder och bra tips på hur vi kan få de gamla liken att bli som nya igen (…för alla som tröttnat på stranden.) Tallrikshyllan är min favorit, även benbockarna med förvaring under och den snygga lampan som dekorerats med hawaii-blommor på skärmen.
Vilket är ditt bästa loppisfynd?

Bilder: Leva&Bo

1. Fuska inte. För bästa slutresultat: lägg lite extra krut på att slipa, spackla och grundmåla. Trist om färgen flagnar efter ett par veckor.
2. Rätt färg. Tänk på miljön och använd vattenbaserad färg.
3. Köp nu. En häftpistol är hemmafixarens bästa vän. Har du ingen så köp i dag!
4. Se upp. Har du fyndat riktigt kvistiga furumöbler så stryk shellack på alla kvisthål innan du målar. Då kryper inte kvisthålen fram med en gång.
5. Var noga. Var rädd om dina färgburkar. Tryck ner locket ordentligt (en hammare kan behövas) och ställ burken upp och ner. Då tätas färgen av sig själv och ingen luft kommer in.
Källa; Leva & Bo

Kanske mitt drömrum?!

Bild: Sköna Hem
Nu är semestern igång på riktigt.
Det blev tyvärr inget Båstad i år, men jag ser redan framemot nästa… Vi tillbringar den mesta tiden “hemma” i 20-tals villan och just nu är vi igång med vitmålningen av panel i uterummet. Fönsterna ska målas vita och stjutdörrarna är på plats. Vi valde en ljusgrå klinker på golvet för att få en snygg övergång till trädäcket utanför. Denna bild kommer jag spara som inspiration, tills det blir klart för att inreda. En ljus miljö med många tidlösa klassiker såsom; AJ golvlampa, Asplundfilten kors, PK stolar och soffan ser ut att vara designad av Weger. Precis så här- i denna stil- vill jag njuta av vårt vinterbonade uterum i framtiden och mer än gärna tillsammans med dessa fantastiska klassiska möbler.

Nedan ser ni utsidan av vårt uterum samt vår hemmagjorda fågelholk…!

Bild: [room] by sofie

Titta in hos mig…

Bild: [room] by sofie
Innan vi åkte till Sverige tog jag några bilder på sovrummet i Danmark.

Sovrummet är husets största rum och har en fantastisk takhöjd. Rummet är inrett med en enkel homestaging sänggavel. Jag tycker den passar superfint (…fastän jag egentligen inte är så mycket för den marina stilen…) En härlig korg från A mouse in House erbjuder olika sängkläder beroende på temeratur, väder och vind. Utanför rummet ser ni en passage med bra klädförvaring på båda sidorna. In till vänster kommer ljus från badrummet. Bilden mot havet är tagen från garderobspassagen. I början på augusti kommer en stor container med våra “riktiga möbler” från 20-talsvillan, då ser jag framemot att börja inreda huset ordentligt.


Bilder: [room] by sofie

Hoppas ni njuter av värmen.
Kram Sofie

Bekväm?!

Bild: Ikea Family
En möbel som blivit oumbärlig i vårt hem är pallen;
Bekväm från Ikea. Jag tror knappast jag är ensam om detta.
En välinvesterad hundralapp som gör att; matlagningen blir roligare för barnen, en extra sittplats vid matbordet, och i mitt fall agerar den just nu sidebord. Vi har slitit ut två stycken under renoveringen av 20-talsvillan, då de är perfekta vid målning och tapetsering. Med lite sandpapper och färg blir de som nya igen. För något år sedan tog jag spillbitar av vaxduk. Med hjälp av tapetklister limmade jag vaxdux på stegen, effektfullt!!!
Lurar just nu på vilken färg vår nya fräscha Bekväm ska få här i Danmark, den ljusblå färgen på bilden är ljuvlig och ta inte så mycket fokus från annan inredning…

Ikväll bär det av mot Lund och fyra veckors semester med familjen. Släktingar från Brasilien dyker upp imorgon så blir det tyst några dagar på bloggen vet ni varför!
Kram Sofie

Budget-tips till sommarfesten


Bilder: Hus & Hem

Saknar du sittplatser till partyt?
Textilier är absolut det bästa sättet att förnya det som känns trist och oglamoröst. Samla ihop gamla stolar och bord som grannar och vänner tänker kassera, mixen av olika stilar gör det hela avslappnat. Lastpallar staplade på höjden (ca tre st) blir också snygga sittplatser på sommarfesten. Gör små lounge-grupper eller om du har ont om plats, dela de på längden och placera de t ex ut med husväggen i rader. Sy upp, beställ eller köp nya stora kuddar och släng ut på det ruffa materialt. Mixa och matcha färger och mönster, gärna stormönstrat och starka färger för större effekt. Glöm inte att färgstarka vaxdukar även piffar upp de “enklaste-engångs-serviserna”.

Har ni semester eller?!


Bild: Leva & Bo /Ove Lindfors
Som de flesta känner till är jag mammaledig med Esther (…nu två månader) och Ebba 4,5 år. Jag njuter av sommaren och den riktiga sommarkänslan infinner sig i allra högsta grad. Långa frukostar utan stress, höga temperaturer och massor av sol, svalkande bad och pricken över i:et -jordgubbar varje dag. Ja dessa få veckor ser jag till att det finns färska jordgubbar i kylen jämt. Gott att blanda i müslin till frukost och efter middagen på kvällen. Helst äter jag dem med Sia-vaniljglass eller med kaffegrädde och socker. Det är SOMMAR för mig…

På fredag går mannen av för semester och vi har fyra låååånga veckors ledighet tillsammans. Min “ledighet” varar längre 🙂 hoppas att jordgubbarna också gör det… Vad är sommar för dig???

Också ett sätt…


Bild: Hus & Hem

Det där med ramar och tavlor är ett dilemma för mig just nu…

Vi bor numera i ett väldigt modernt arkitektoniskt hus, vilket medför att vi inte så många platser att dekorera på, t ex inga fönsterbräder. Då blir det till att hänga saker på väggarna istället (…där jag vanligtvis vill ha det sparsmakat). Fönster från golv till tak är smickrande men det blir inte samma känsla som i ett gammalt hus…

I helgen var vi hemma i Lund och 20-talsvillan… och visst är det något speciellt!!! Där finns mer själ på något sätt, brädgolv, stora fönster för att nämna något. Jag har börjat förstå att det tar din tid att finna denna känslan i nya hus. Den som är så otroligt viktig för trivseln. Huset vi bor i nu har förstås andra kvalitér, som närhet till hav och strand, natur och självaste Danmark med sin goda smak för design och alla härliga och vänliga människor.

Bilden visar ett annat sätt att göra en personlig och häftigt väggdekoration… Lampfötterna (nedanför) har paret fyndat på loppisar under många års tid, och visst blir resultatet bara helt fantastiskt dekorativt i grupp, med enkla nakna lampor i.

Allt för idag!
Kram Sofie

Fler semester projekt


Bild: BoligLiv

Idag bjuder jag på ännu ett [tips] hur du lätt kan piffa upp lantstället.

Så här fint kan du också få det när du skrubbar nypotatis och noppar jordgubbar! Med hjälp av spillbitar från kakelhandlaren, grannar eller tidigare renoveringar kan du också njuta av ett personligt stänkskyddet vid [diskbänken]. Även en del inredningsbutiker säljer enstaka plattor
t ex i marrockansk stil.


Bilder: BoligLiv

Detta tips fungerar också ypperligt på en trist [gästtoalett] i bostadrätten eller villan. Oftast sätter man fyra rader plattor med kakel (40-50 cm). Vitmåla alla ytor runt om, (för att lugna ner intrycket på en liten toa) investera istället i färgstarka handdukar och en snygg tvål och du har en i det närmsta en ny toalett!

Lycka till!

Nu också på webben

Bild: Svenskt Tenn

Maria , Frida och Sofie har redan lanserat nyheten… men den tål att spridas! Inredningens “Rolls Royce” Svenskt Tenn slår nu upp portarna för sin e-shop. Fantastiskt tycker jag som “inte springer förbi” butiken så ofta. Med ett brett sortiment med allt från litteratur till lampskärmar, textilier och vackra tenn ljustakar, det finns något för alla! Klicka HÄR för att spana in sortimentet. Nedan kommer ett axplock från e-shoppen.


Bilder: Svenskt Tenn

Har du någon Svenskt Tenn favorit?