Lev ut i stugan


Bild: Living Etc
Hemma vill de flesta ha struktur och ordning, bra förvaring och en hyfsat neutral färgskala. Men är det någonstans vi kan ta ut svängarna ordentligt så är det i vårt semesterboende. Själv drömmer jag om en stuga -att inreda lite “kitschigt”, som på bilden. Udda lampor med roliga skärmar, rustika bord, härliga färger på väggar, kuddar och skåpsluckor, pinnstolar (…gärna prickiga) …listan kan göras lång. Se hur läckert de sparat allmoge-stilen i luckorna och målat vitt omkring.
Tips; Inred stugan med personliga möbler. Lägg snygga täcken och uppdatera soffan med nya kuddar. Sy gärna själv om du har textilier liggandes hemma. Mixa och matcha färger och mönster!!! Låt det bli en plats där du trivs, där du kan finna lugn och återhämta dig från vardagsstressen. En grej kan vara att låta mindre värdefulla möbler ta plats, det gör inget om det blir lite naggat i hörnen eller om barnen sätter gaffeln i matbordet. Låt det vara lite “rörigt” och lägg tiden på det som är viktigt för just dig.

Fortsatt trevlig sommar!
Kram Sofie

Maskros

Bild: Hus&Hem
Ikeas lampa Maskros som lanserades i våras har vi sett lite här och där i olika hem… En fantastikt STOR (80 cm i diamater) takpendel som man inte hänger var som helst. Den kräver takhöjd och rum för att komma till sin rätt. Maskros ger ett fint ljus och ger väggar och tak runt om kring ett dekorativt mönster. Bilderna visar inredaren Helene Holmstedt vardagsrum. Två av Helenes favoriter är stolen Liljan (3208) och textiltrycket av Lini of Sweden.

Bilder: Hus & Hem

Idag verkar det bli en härlig dag för alla soldyrkare…
Ha en fin start på veckan!
Kram Sofie

Bye bye -långhelg

Bild: [room] by sofie
Dagarna flyyyyger förbi när man har roligt.
I torsdags anlände våra vänner hit för att fira midsommar …och vi har haft roliga dagar tillsammans. Långa frukostar, goda luncher, lek och drakflygning, shopping och utserveringar, svalkande dopp, middagar och sena nätter med gott vin. Det är något visst att vara tillsammans flera dagar i sträck. För att inte tala om hur kul barnen tycker det är!

Här kommer fler bilder från vår avslappnade midsommar-lunch på terassen med vårt köksbord och stolar i väntan på att utemöblerna anländer…

Biler: [room] by sofie

Svalt i sovrummet

Bild: Pia Ulin
Hela min personlighet och inrednings-stil präglas av starka kulörer…
Men när det kommer till sovrummet vill jag ha det svalt och frächt, jordnära toner och mestadels vitt. Här får askar i runda former mjuka upp det fyrkantig (sängen, skåpet och golvet). Den vitmålade stegen bakom är helt fantastisk. Fungerar som förvaring för plädar och kläder. Tyll-kjolarna ger rummet romantik och kvinnlighet.

Bilden är tagen av duktiga Pia Uhlin och visar ett enkelt och okomplicerat sovrum.

Måla väggen bakom


Bild: Ikeafamily
Igår var jag och barnen en sväng på Ikea här i Århus. Lekte i lekrummet (favorit) och åt soft ice. Ett litet varuhus 10 minuter från var vi bor. Jag sprang på en Expedit förvaringshurts med fyra fack. En mindre variant som jag inte sett tidigare. Expeiten är en möbel som gjort enorm succé och pryder många barnrum, vardagsrum och även butiker världen över.

Såhär fräscht blir det om man målar väggen bakom i en härlig turkos färg. Prylarna som förvaras blir mer framträdande och rummet får ett lyft!
Har du någon Expedit hemma?

Önskar er en trevlig helg.
Vi åker till Sverige för bröllop. Dock inte Stockholm …utan Ystad!
Kram på er alla!
Sofie

Från två håll


Bild: Indenfor & udenfor

Drömmen om en liten sommarstuga, med vacker natur runt, gör sig extra påmind så här vid midsommar och när semestertiderna börjar närma sig…

Formen på fönstret i köket får mig att gå igång. Det är på något sätt läckert att kunna se trädtopparna och naturen, i ögonhöjd -som i en kikare. Ljusinsläppet ger bra spridning iframför diskbänken också slipper nyfikna fönstertittare. Insynen utifrån blir minimal (…om du väljer det att sätta fönstret i din villa hemma.)

Bild: Indenfor & Udenfor

Tivoli


Bild: Branschnyheter.se
Fina stolen Tivoli av Verner Panton -designades till en restaurang på just Tivoli i Köpenhamn 1955. I sina läckra färger har det nu kommit ut i barnstorlekar. Stolen är stapelbar och kan användas både inom -och utomhus -vilket jag tycker är ett stort plus. Visste du att det går åt 60-120 meter handflätad tråd ( nylon ). Stolen kostar ca 3500:- och finns Lounge, Bar , kök och nu också i barnmodell. I hela 12 färger går det att köpa stolen i.

Inrednings-akuten


Bild: Hus & Hem
En av mina svenska favoritmagasin är Hus & Hem.

Nu har de förbättrat tidningen med ännu en bra kategori –inredningsakuten. I det senaste numret förvandlade de en “transport sträcka” till en ombonad hall. Bra belysning så att barnen vågar gå ut på natten och en lång tavellist visar fina foton på de! Längst ner har man flyttat byrån för att få ett djup i hallen och tennisracken (…min favortit) gör det hela personligt. Ett bra tips är att förvara böcker ovanför dörrposterna.

Bilder: Hus&Hem.se

Hemma hos mig

Bild: [room] by sofie

Jag visar bilder från vårt kök här i Danmark. Heltheten är långtifrån klar, men så länge bjuder jag på de här… Lampan Josephine är på plats och ger en härlig ljusspridning i taket. Blandade ljuslyktor i blandade färger (storlekar och färger) kommer från Ilva. Lägg märke till hur Latten blir mer och mer uppdrucken under fotograferingen…


Bilder: [room] by sofie

Igår anlände svärföräldrarna på besök, så nu blir det en rejäl frukost för att sedan åka mot stan för lite shopping! Århus bjuder på en härlig stadskärna (…vet ni som varit här) i två nivår. Kanalen i stan gör att det blir en övre och undre del full med härliga butiker. Givetvis ligger alla mysig serveringar längs vattnet!

Önskar er en skön helg!
Kram Sofie

Mer bokstäver


Bild: Living etc
Trenden med bokstäver verkar aldrig ta slut…
Här visar Living Etc hur du enkelt kan förnya en gamal byrå med bokstäver. Olika typsnitt och 3-D ger en häftig känsla. Ett plus för tydligheten att hålla ordning i lådorna och att den med hjälp av hjulen blir mobil. Kanske ett projekt för sommarstugan?

Hoppas ni har bättre väder än vi, här i Århus -här vräker regnet ner. Blir med andra ord en riktigt mysfredag med vällagad middag och slik (…godis)!!!

Kram Sofie

Grilltips

Bild: Designdelikatessen
Är det inte otroligt? Här har någon tänkt till och gjort en väldigt enkel lösning till något helt fantastiskt. Det är oftast då det blir som bäst, ellerhur??! …det gäller bara att komma på dem!!!
Här kommer ett tips till alla er som bor högt upp i huset och inte tidigare vågat grilla på balkongen. Titta på denna funktionella Altan-grill som de kallar den. Perfekt för det lilla hushållet, passar för enkel korvgrillning eller en-två laxfilér! För 499:- DKK slipper du springa ner på gården i sommar för att få mumsa smaskig grillmat. Klicka HÄR för att beställa.

Inte utan mina…


Bild: Boligmagasinet
…TUB´S!
Nej, att försöka hålla någorlunda ordning i barnens rum (…läs; kök, vardagsrum, hall -i princip alla rum!!!) är inte helt lätt. Just nu känns det som vi är inne i en period där 4-åringen släpper sakerna precis där hon står …för att leka med något annat! Men, med lite påminnelse (…om att vi är flera som bor här) är hon superduktig på att samla upp. Kanske tackvare våra Tub´s. De är suveräna och har du inga -så införskaffa. Finns i läckra färger men också svart, vitt, grått och passar överallt. Tub har fantastisk kvalité och ligger mellan 100-150:- Det finns också många kopior på marknaden för billigare pengar.

Färg-symfoni


Bild: Leva & BO
Idag bjuder jag på sommarinspiration.
Med en härlig känsla av medelhavet, mjuka pasteller och udda inredning är det inte annat än att man blir sugen på heta sommardagar och svala bad. Vackert och högst personligt!

Bilderna påminner mig om hur min vännina har inrett sitt och familjens hus i Falsterbo. Hennes coola webshop Strawberry Sky (…med fantasktiska smycken, väskor mm) hittar du HÄR, och bloggen kan du läsa HÄR. Det vackra skrinet på bilden kommer från Afroart och kostar 395:-. Fullständig inköpslista hittar här.


Bilder: Leva & Bo

Ljusa upp dina hörn

Bild: Alvhem Mäkleri
En takpendel behöver inte alltid placeras ovanför ett bord eller mitt i rummet. Det ser vi på dessa bilderna! Här placeras taklampan effektfullt i ett hörn och ger ett bra allmänljus, men också ett behagligt och stämningsfullt ljus. Fungerar extra bra där takhöjden är lägre, vid snedtak eller i vindsvåningar. Liknande lampa hittar du HÄR för 499:-.

Bilder: Alvhem Mäkleri

I bakgrunden

Bild: Ikeafamily

Många har idag vitmålade trappor i sina hus (…även jag själv i huset i Lund.) Det är väldigt vackert, men många gånger har jag funderat över hur man kan ge den mer liv och tillföra något -utan att skapa ett allt för rörigt intryck. En trappa tar mycket plats i ett hus och binder ihop två våningar som i regel har olika funktioner.

Familjen på bilden har gjort det såå bra! En mönstrad tapet på ena väggen skapar nyfikenhet och tyngd “uppåt” då de inte tapetserat den första biten. Ibland önskar jag att jag var lite modigare när jag ser detta fantastiska resultat! Taklampan i förgrunden är en klassisk Bumling från Ateljé Lyktan.

Bild: Ikeafamily

Upprepning av tavlor


Bild: Alvhem
Vi fortsätter med tavelupphängningar…
Ett annat sätt att hänga är att de är att upprepa dem. Här ser ni tre olika tavlor i samma serie, men med olika budskap. En grafisk affisch med fraser av Andy Warhole. Tidigare gick dessa att köpa på Moderna Museét, vågar dock inte lova att de fortfarande finns kvar.
Någon som vet? Klicka HÄR för andra fina affischer från Moderna. Flera som jag är sugen på att klicka hem… gillar alfabet och trädtavlan till Ebbas rum, mjölkaffischen mfl.

Önskar er en bra start på veckan!
Kram Sofie

Vägg i balans


Bild: Leva &Bo

Tavelväggar har vi sett många…
Denna vägg går i lugnare färger och blir mindre framträdande. Här har de valt ramar, mest vita och med mycker passpartou. Inredningen runt omkring är också mestadels vit, vilket bidrar till att väggen blir lugnare.

Här kommer några bra tips;
1. Börja med en större tavla och jobba dig utifrån den. Häng sedan upp en tavla i taget och låt väggen växa fram på känsla. Jag brukar provlägga tavlorna på golvet och flytta runt tills jag blir nöjd.
2. Låt vissa tavlor linjera på höjden eller bredden och med ett ungefärligt mellanrum.
3. En enhetlig färg på de flesta ramar ger ett viss lugn, eller så kan alla vara olika och du får en högst personlig vägg.
4. Vill du ha symetri? Då kan du kan ha alla ramar i samma storlek, mät ut ett jämt avstånd mellan dem. Det finns inga rätt och fel.

Köpenhamn

Bild: Boligmagasinet
Det blir ett och annat inredningsmagasin som följer med hem från mataffären nuförtiden! Och igår köpte jag RUM och BOLIG magasinet. Bilderna i detta inlägg kommer från det sistnämda.

En våning i vitaste vitt –med färgsprakande konst mitt i Köpenhamn. Vilket ljusinsläpp, om än något stelt inrett. Det blir lite för uträknat på sina ställen… Favoriten blir hallen, där den ruffa spegeln bryter av allt det moderna. Ett plus för den simpla lösningen till klädhängare.

Bilder: Boligmagasinet

Nu blir det stranden en stund och sen stan…
Önskar er en trevlig helg!
Kram Sofie

Sköna dagar


Bild: [room] by sofie
Snart fredag igen och sommarvärmen verkar infinna sig i nästan hela landet (…och i Danmark)!

Inte annat än att jag i dessa dagar är glad och tacksam över att bo nära havet, och ledigheten tillsammans med barnen är en fröjd. Dagarna går sakteliga förbi och vi har verkligen lyckats komma ner i varv här i Danmark. Imorgon får jag spontanbesök av en vännina (arbetande på SAS) som på en “stand-by” fick en tur till Århus. Sååå, det blir först en “tur på byn” och därpå lite middag hjeme! En härlig fredag väntar, med andra ord…
Kram Sofie

Skapa din egna stil!

Bild: Hus&Hem.se
Vissa pratar om kreativt kaos, kalla det vad du vill!
Jag tycker detta är ett fantastiskt kök -personligt och påhittigt! Det mesta kommer från Ikea och det talar också för att en personlig stil i inredning inte behöver kosta en förmögenhet.

Blickfånget ligger i de röda överskåpen, som sedan matchat upp med Urbanstolar. Surfbrädor, skateboards och andra prylar visar intresset hos personerna som bor där. Lägg märke till golvet och de praktiska hyllorna in emellan skåpen. Ja, en bild säger mer än tusen ord. Håll till godo och låt dig inspireras av uppfinningsrikedomen!!!

Anna O i soffan

Bild: [room] by sofie
Några nya kuddar har också fått följa med till Århus…
Idag bjuder jag på några snabba shots från soffan på ovanvåningen. En blå Anna O kudde med exotiska frukter i en underbar färgkombination. Det cerisa och gula, den passar perfekt mot gräset och vattnet utanför.
Idag ska vi rulla med vagnen till färghandeln, ett litet färg-projekt är på gång i köket… avslöjas snart!!!


Bilder: [room] by sofie

Ha en bra dag!
Kram Sofie

Den perfekta matplatsen


Bild: rumid.dk
Vi drömmer alla om att få till den där snygga och funktionella matplatsen, med den rätta mixen av stolar och den perfekta belysningen! Allt ska stämma överrens… Själv gillar jag att ha många middagsgäster runt bordet och föredrar därför 8-10 stolar. En bra idé kan också vara att snickra en lång bänk, där många kan tränga ihop sig… Problemet brukar oftast vara att hitta tillräckligt stora bord. Detta vitlackerade är formgivet av Thomas Erikson och är av modell större. Klassiska stolar av Arne Jacobsen heter Grandprix.

Nu bär det av till stan för lite middag med familjen. Vädret har varit toppen här i Århus idag och vi (…jag och barnen) har varit några timmar på stranden. Välkommen fantastiska juni!

Kram Sofie

Få mer gjort…


Bild: Bo bedre.dk
Hur bra kan det vara att stirra in i en vägg, när vi ska vara kreativ och inte minst effektiva? Bättre är det att placera ditt arbetsbord med fri sikt ut i rummet, (…enligt feng-shui så du har översikt över både fönster och dörr.) Ibland räcker inte platsen till hemma …jag vet! Men har du möjlighet så testa gärna att flytta ut ditt skrivbord och sätt dig på andra sidan.

Bilden visar en varm men ändå minimalistisk inredd arbetsplats, med förvaring i ryggen. Två vackra tavlor pryder väggen, liksom den snyggs MAC- skärmen…! Bordet och skrivstolen kommer från Fritz Hansen.

Vill du ha hjälp att inreda ditt hem enligt Feng-Shui eller kanske vill du förändra för dig och dina kolleger på din jobbet? Kontakta då duktiga Jannice Wistrand som är certifierad inom ämnet. HÄR kommer du till hennes hemsida.