Förnya i gästrummet

Ja, som ni märker är det fortfarande täta inlägg här på bloggen, och de är inte förskrivna…! Jag har nu vilat mig tillräckligt många dagar och är nu taggad för att ta emot min nästa prinsessa 🙂 …hon lyser med sin frånvaro kan jag meddela.


Bilder: Bemz.se

Jag vill också meddela att Bemz nu utökat sitt sortiment med fler klädslar till dagbäddar eller bäddmadrasser. Piffa upp gästrummet eller skapa en myshörna i tonårsrummet. Klicka HÄR för mer inspiration och mått.

Gör fint med saker du redan har…

Bild: Pia Ulin

Högar av inredningsmagasin och böcker är något som alltid tilltalat mig. Det ger mig en känsla av liv och personlighet till inredningen. Du kan använda tidningarna som avlastning för kaffekoppen eller för belysning. Stapla de på en gammal stol eller bara låta de tala för sig själv. Kombinera i det oändliga! Ellerhur är det lätt att åka ut och handla något nytt så fort man vill förändra något i hemmet? Se dig omkring och låt saker och ting byta plats!

Bilder: Pia Ulin

Just nu…

…skulle jag suttit med i inredare-panelen då Metro Bostad och HSB har seminarium högst upp i Turning Torso. Jag tackade NEJ, då jag inte riktigt visste om jag skulle ligga på BB eller var :-). For your information, sitter jag här hemma -fortfarande med bebis i magen…!!!


Bild: Metro
Nu håller jag tummarna, och är övertygad att några av mina närmsta bloggkolleger sköter sig galant. Blir spännande att se vilka personliga saker ni tagit med er… Go girl´s!!!
Bloggtjejerna som är där är; Jannice med Simplicity, Hildur med Fixa & Dona och Charlotte med Hemmariket. Klicka på deras namn och du länkas direkt till deras inspirerande bloggar.

Ha en bra dag inredningssverige!
Kram Sofie

Too much, eller?

Bild: Hus& Hem
Svart och vitt är en kombination vi är många att älska.
Klassiskt, grafiskt och tidlöst. Bilderna visar vita och svarta pinnstolar från Lilla Åland, Marimekko-tyg pryder bordet, Olle Eksells ögonkakao-tavla pryder väggen och svart/vita mattor pryder golven ….var vi sitter och var vi står!!!

Vad tycker du, kan det bli förmycket av det goda? Kan det bli för matchat i ett rum? Lämna en kommentar och dela med dig av dina tankar…

Inred med nisch


Bild: Leva & Bo
Ibland kan kvadratmetrarna vara en bristvara.
Då kan det var läge att jobba med små nischer som avlastning och förvaring! Älskar denna bild där sängen placerats vid fönstret med nisch bakom. Härliga randiga kuddar livar upp och bildar tillsammans med de staplade böckerna ett återkommande mönster! Underbar är också den grå klassiska läslampan.

Önskar er en fin tisdag!
Kram Sofie

Ännu en förvandling…

Bild: Hemnet.se
Måndag, härliga måndag och fortfarande ingen baby som vill titta ut…
Första lilla flytten till Danmark går på lördag och det skulle vara bra om hon ville komma ut typ, NU!!!
Sålänge tänkte jag visa FÖRE/EFTER- bilder från en lägenhet jag konsulterade/homestagade för två veckor sedan. En enklare köks-renovering var nödvändig och resultatet blev så fint. Ny enklel bänkskiva, en glasskiva som ser ut som exklusiv mosaik, ny fläkt och ny belysning. Tyvärr har jag inga förebilder från hallen och arbetsplatsen som jag tror om gick den största förvandlingen. Det är inte alltid lätt att bo två personer och samtidigt ha det snyggt och undanplockat… Paret blev nöjda och nu håller jag tummarna för att försäljningen går bra!

FÖRE:

EFTER:

Bilder: Hemnet.se

Tolix


Bild: Leva & Bo

Är du sugen på att förnya och göra något trevligt hemma? Stilebens och dekorationer i fönster piggar upp och är lätta att förändra. Här kommer två inspirerande bilder.

Ett enkelt Lackbord, färgglatt marimekkotyg, en lampa, lite härliga växter i blandade krukor och några färskplockade blommor. Korgar är underskattat och höjer mysfaktorn något enormt.

Populära Tolix-pallen, med några enkla apelsiner!

Spegel spegel…


Bild: Hus&hem
Ja, speglar kan ibland vara perfekt som dekoration om man vill få ett rum att kännas större!

Bilderna visar matplats/vardagsrum från Sveriges dyraste tvåa i Vasastan. Inte mindre än 5,6 miljoner vill de ha för den!!! För de får du bla; skinnklädda garderober, ett badrum i iPod-plast, prisbelönt kök, wengéträ från golv till tak i hallen mm. Fler bilder från lägenheten hittar du HÄR.


Bilder: Hus& Hem

Plask i badet

Just när tar vi härliga kvällsbad i nya badkaret, i nya badrummet.
Samtidigt närmar sig flytten till Århus och Danmark. Där väntar två fina badrum …men båda saknar badkar!!!

smartasaker. se kan man hitta en del väldigt funktionella saker och denna BibaBad skulle vara prefekt för oss där. En ihopfällbar badsäck kanske man kan kalla det… måste ärligt erkänna att jag tröttnat på ikeas badbalja i badrummet, samt att denna passar barn mellan 0-8 år, vilket innebär att även 4-årigen kan bada i den. Funkar även att sätta ut på gräsmattan en varm sommardag! Priset är 1595:- lite i överkant kan jag känna, men om den håller och funkar upp till åtta år så kan det vara en bra investering.

Puder

Bild: Måleributiken.se

Funderar du på att måla om hemma?
Passa då på att beställa en gratis provburk av den nya färgen Puder från Måleributiken.se. Det utlovas en pudermatt vägg med ett fantastiksk djup. Färgen finns i 50 färger men kan också brytas i din egna kulör. Din provburk har du inom 48 timmar.

Läs hela beskrivningen HÄR
och vill du beställa provburk gör du det HÄR.
Bilder: Måleributiken.se

Baksidan av stylist-yrket

Bild: Susann Larsson Purple Area
Jag har världens roligste jobb som inredare/ stylist.

Men …jag tror dock att vi inredare är överrens om vissa saker; det är ett evigt släpande på prylar, jakten på de perfekta sakerna och när det gäller homestaging är ihop packningen och bortforslingen av möbler baksidan av arbetet. Ändå är det värt det varje minut och jag skulle inte vilja byta det mot något annat. Någon som är beredd att hålla med mig???

Igår packade jag ihop alla prylar och så här kan det se ut då…

Bilder: [room] by sofie
Ha en bra onsdag!
Kram Sofie

Visa vem du är…

Bild: Leva&Bo
Öppen förvaring är något som vi gärna undviker…
Det är oftast svårt att hålla ordning och behålla snyggt under en längre period. Men någonstans i hemmet tycker jag ändå det är viktigt att vi visar vårt rätta jag.
Exempelvis om du gillar matlagning; inred fönsternischen i köket med dina favoritböcker och snygga handdukar och gör det till ett roligt blickfång.

Nu är jag över tiden… ingen baby som vill titta ut här inte!!!

Sååå, vi ses väl imorgon som vanligt!
Kram Sofie

Från ovan

Bild: Alvhem Mäkleri
Ibland kan det bli för bra med en stor pendel ovanför soffbordet. Men för att få en känsla av att all inredning är en grupp, kan det behövas något från ovan. En enkel sladdlampa (…som fått ett uppsving sista året) kan då vara ett superbra alternativ. Enkelt, funktionellt och med en touch av den industriella stilen.

Bolagrets FIXA sladdlampa kostar endast 69:- och finns i sju färger.


Bild: Bolagret.se

Alternativ…


Bild: Alvhem Mäkleri
till traditionella sängbord???
Det är lätt att fastna i konceptet; två lika bord, två lika lampor och mattor… Idag får du tips om hur du enkelt inreder ditt sovrum, personligt i just din stil.

Inredningstips: Välj först en basfärg på dina möblerna. Du kan ha svart som på bilderna, vitt eller också blanda olika färger.

Bilderna visar hur en enkel stol agerar avlastning för tex. väckarklocka/mobil, nattlinne och en liten färsk blomma! Belysning kommer från slingan som placerats runt om spegeln. Behöver du bättre läsbelysning, sätt en tunn och smidig golvlampa vid sidan. På andra sidan ser vi en klädstege som fyller sin funktion fullt ut! Den tar liten plats längs väggen och gör att inedningen “kommer upp” lite. En klämspot ger bra riktat ljus, favoritboken och slipsen kan lätt hängas på de olika stegen! Med ganska enkla medel kan du lätt styla om och förnya lite i sovrummet.
Lycka till!

Satsa på färg


Bild: Urban Living

Inte annat att man blir köpsugen när man ser Fermobs kulörta sortiment! Det är som godis för ögonen och jag hade gärna uppdaterat trädgården och terassen med några bord och stolar.
Alizé-bordet (ovan) 1745:- är ett trebent stapelbart bord som är lika snyggt vid poolen som på bakgården inne i stan!

Bild: Urban Living
Luxenbourg-bordet 2375:- (bilden ovan) kan även användas som bänk. Tåligt, pulverlackat och går att få i 25 olika färger!

Otroligt, nästa “problem” är då att ta ett beslut om VILKEN FÄRG?? …gul, rosa, turkos. Ellerhur känns inredning ibland töntigt och väldigt materalistiskt …men såååå roligt!
Önskar er alla en fin fortsättning på måndagen!
Kram Sofie

Budgivningen är avslutad…


Bild: Hemnet.se
Ja, för några veckor sedan gjorde jag (…företaget [room] by sofie) homestaging av ett underbart funkishus på Bellevue i Malmö. Sextio familjer kom på visning och objektet blev väldigt omtyckt. Självklart är det smickrande att försäljningen gick både snabbt och enkelt och ännu en gång har det visats att homestaging faktiskt ger resultat.

Utgångspriset var 5 875 000:- och budgivningen slutade på 6 550 000:-
Före och efter styling ser du HÄR.

En annorlunda köksdetalj…

Bild: Living Etc
Köksbilder i magasin och på nätet har en tendens att påminna om varandra. Färger och luckor varierar och personliga ting adderas. Men denna bilden fick mig att stanna upp, en halv Fiat har hängts upp på väggen! Inte det första jag tänker på när jag ska inreda ett kök… men sååå underbart och läcket. Troligen har där legat en bilverkstad (…ser lite ut så på fönsterna) och så har familjen velat anknyta till detta i sin inredning. En 10 poängare från mig!

Bilder från Minnas release-fest


Bild: [room] by sofie

Lördagsutflykten gick till Hurva Gästis tillsammans med Jannice och Susann! Blandade bilder från eftermiddagens blomsterverkstad, lunchbuffé samt när söta Minna med bloggen Blomsterverkstad signerade sin nyutgivna bok.
Krativiteten flödade hos barn och vuxna, ett mysigt ställe ute på landet. Självklart fick ett ex av boken Blomstrande idéer följa med hem …så nu är det bara att börja pyssla!

Bilder: [room] by sofie

På tur med bloggisarna!

Bild: Blomsterverkstad
Lördag och jag känner doften av nybryggkaffe, helgfriden infinner sig. Ännu har ingen baby tittat ut och inläggen på bloggen fortsätter som vanligt! I veckan fick jag frågan av Susann på Purple Area, om jag ville följa med på Minnas releasefest, och jag ser det som en lagom utflykt och ett roligt tillfälle att umgås med Susann och Simplicity Jannice.

Minna är tjejen som driver bloggen Blomsterverkstaden.
Just nu är hon aktuell med boken Blomstrande idéer – en bok om hur vi kan skapa en vackrare vardag. “- Att skapa med egna händer ger lycka och avkoppling som även du hoppningsvis får uppleva.” Beställ eller läs recentioner av boken HÄR. På schemat står förtäring och “lär dig göra en blomsterkrans.” Kameran följer med och vi får se om vi får till några kransar!

På återseende med bilder från dagen…
Ha en bra lördag!

Design för Barnen


Bild: Pia Ulin
Vill du handla snygga designprylar och samtidigt ha ett gott samvete???
Då ska du klicka HÄR.

Du kommer då till Rädda Barnens Designshop där du kan klicka hem allt från; Kuddfodral & filtar från 10-gruppen, illustrationer från Lovisa Burfitt, Lucia-ljusstakar från Thomas Sandell, spetsskålarna Sofie Samuelsson (bilden) och mycket mycket mer. En fantastisk webbutik där du på varje pryl kan se exakt hur mycket som går till Rädda Barnen. En genialisk idé. En av mina favoriter är tavlan av Therese Sennerholt Love rules without rules (bilden ovan.)

Bilder via: Hemmariket, Trendenser, Lotta Agaton, Pia Ulin

Klassiker i ny tappning


Bild: Royaldesign.se
Paul Smith fortsätter sin resa i designvärlden.
Lagom till 50-års jubileumet har han formgivit en kollektion för Stelton. Massor med stilrena och lekfulla produkter; Helt i Smith-anda!
Alla produkterna ser du HÄR.

Den klassiska Stelton-termosen design Erik Magnusson var för några år sedan en självklar bröllopspresent. Jag kan inte säga annat än, att vi använder vår svarta dagligen. Det känns mer som en regel än undantag att se den klassiska termosen när det dukas fika hos vännerna. Vilken färg har du???

We love vinyl

Tillhör du de som tröttnat på fondtapeter och traditionella väggdekorationer?

Ja, då är kanke Tarketts vinylgolv något för dig. Grafiskt eller romantiskt, eller varför inte hela New Yorks stadskarta i vardagsrummet? Plastgolven är här för att stanna, så tveka inte om du vill vara först med det senaste…

Hela Vinylbroschyren med flera coola nyheter hittar du HÄR.

Nostalgi med Kastehelmi

Det trodde jag aldrig…

att jag i vuxen ålder skulle ta dessa tallrikar till mitt hjärta igen!!! Jag minns hur fula jag tyckte de var, när det serverades middagar på dem för 20 år sedan år. Nu har jag bett mamma se om hon har dem kvar. Det gäller minsann att bevara de rätta sakerna till sina egna barn känner jag plötsligt…!

1964 designade Oiva Toikka dessa vackra tallrikar Kastehelmi och nu har Iittala gjort en re-lansering för att hylla Toikka´s 50 års jubileum.

Blir det tyst på bloggen några dagar så vet ni väl varför???
Baby är på väg …och kan nu komma vilken dag som helst -känns det som! Beräknat datum är dock 19 April. Just nu vilar jag mig iform och njuter av soliga vårdagar!

Kram Sofie

Tapetstuvar…


Bild: BoligLiv
är något som alltid blir över…
Jag samlar mina rullar i en stor aluminiumhink. Därefter pryder de mitt arbetsrum, speglar mitt arbete och stora intresse –inredning!

Har du tröttnat på den vita hyllan som bara hänger där, rakt upp och ner -helt utan identitet? Här får du en bild och tips på hur du lätt kan designa din egna hylla. Sätter du krokar under maxar du förvaringen. Kul i barnrummet men också i vardagsrummet. Tapeterna sätter helt och hållet ribban för hur crasy det kan bli! Låt kreativiteten flöda…

Designa din trädgård

Bild: Ting Ute & inne
Det märks tydligt att temperaturen stiger och våren börjar sakteliga nalkas! Hur ser din trädgård egentligen ut…? Har du koll på läget när det kommer till växter och rabatter? Själv har jag jättedålig koll på vilka växter som ska stå i vilket väderstreck, när det ska planteras, hur de ska skötas, klippas, ja, listan kan göras lång. I fjol rullade vi ut gräsmatta och i år funderar vi på att fylla upp rabatterna med någon snygg sten. Det får bli lättskötta gröna växter i krukor för vår del tror jag!!!
Bild: Ting Ute & inne
Vill du ta hjälp av en trädgårdsdesigner är det nog hög tid att kontakta någon nu…

Ting Ute & Inne i Trelleborg vet jag erbjuder denna tjänst. Jag är övertygad att det är som med inredning, man ska bara komma över tröskeln och inte vara för feg… Det lönar sig i nästan alla fall att att ta in proffshjälp på området …växter och träd kan bli ganska kostsamt att laborera med själv, precis som möbler och inredning! Inspireras av deras blogg HÄR.

Nu blir det lunch och en stunds vila på terassen!
Kram Sofie

Fixa stilen

Bild: BoligLiv
Danskarna har en härlig förmåga att få allt att se snyggt och naturligt ut. När jag bläddrat i danska magasin och surfat på danska sidor har jag omedvetet gjort någonslags analys och slutsatsen tänkte jag dela med er denna lördagmorgon! Studera bilderna och se om du ser samma som jag…

Bilder: BoligLiv
[room] by sofie:s slutsats;
Danskarna mixar ofta ihop träfärgade möbler i någon form för att balansera upp det vita. Till de pryder de väggarna med peronliga tavlor och andra sköna accesoarer. Det blir sällan stereotypt som det lätt kan bli i våra svenka hem.

Ellerhur är det kul att se lite udda möbler ihop med designklassisker?

Årets trädgårdsprodukt


Bild: Hasselfors Garden

Fredag och helg igen. Just nu pågår trädgårdsmässan i Stockholm- Nordiska Trädgårdar. Det ser såå härligt ut när man surfar runt och blir inspirerad av bloggkolleger. Klicka HÄR för att komma till Hemmariket och se Charlottes bilder.

Bild: Hasselfors Garden

Ett lite utomhusprojekt just nu skulle vara att angöra en väldoftande köksträdgård. Årets trädgårdsprodukt 2010 är odlingsbänken från Hasselfors Garden. Den har egenskaper som värmebehandlat trä och går även att bygga på höjden!

Nej, det blev ingen “Rihanna-Sofie” hos frissan igår. Nu har håret blivit så långt så min frisör ville vänta att klippa av det tills sommaren. Det blev istället en “Karin Mannerstål” permanent. Har haft den innan och det är en ganska rolig och lättsam frisyr. Dock raka motsatsen till MTV stjärnan, hahah!!!

Önskar er en trevlig fredag!
Kram Sofie

Componibili

Bild: Boligmagasinet.dk

Ja, jag har bloggat om den tidigare och den står fortfarande högt upp på önskelistan… Componibili.

En snygg förvaringshurts från Kartell som vi sett som sängbord, sideboards och även i hallen. På bilden ser vi ett nytt användningsområde -badrummet. Läcker avlastning samt bra förvaring i facken. Bilden visar hurtsen i två storlekar och visst känns de kompletta ihop? Wallstickers har plaserats på fönstret och den gula korgen med handdukarna gör sitt till bilden.

Nu ska jag till frissan. Är sugen på en “Rihannafrisyr” …ni vet kort på sidorna och massor med hår på uppe på huvudet! Just nu är det axellångt och sätt bara upp i en toft… lite trist! Läge för en uppdaterad profilbild i högerkanten efter dagens ingrepp kanske??! Vi får la se…
Kram Sofie