Sir Paul Smith- årets hedersgäst…

Bild: Susann Larsson
…på Stockholm Furniture Fair.
En världsdesigner som mest gjort sig känd som kläddesigner. Han säger själv att han blev väldigt överraskad att bli inbjuden till mässan!

Paul Smith är en fantastisk person, öppen, ödmjuk och mycket humoristisk. En man som gladeligen svarade på frågor och utan problem ställde upp på foto med fnittriga inredningsbloggare (…läs Susann, Jannice och Sofie.) Han bjöd på ett föredrag jag sent kommer att glömma. En presentation där han delade med sig av sina designtankar, idéer och nycklar till hur man når framgång som designer/enterprenör.

Längst ner i inlägget kan du läsa mer om Paul Smith och hans ideér och tankar om design! Du hittar även adressen till hans blogg, där han just nu meddelar att han är very busy this week…

Här kommer mina egna bilder från Paul Smith:s monter.

Bilder: [room] by sofie

När tidningen Nordisk interiör frågar Paul;
Hur kommer du på allt? svarar han: -Helt ärligt, det kommer bara till mig och huvudet. Jag har ett väldigt barnsligt sätt att betrakta världen på. Det innbär att jag är nyfiken, orädd att ställa frågor, följer inte den upptrampade stigen, och framför allt så är jag väldigt obervant på min omgivning.

Varför är du så faccinerad av ränder? -Som ung designer utan pengar hade jag endast råd att köpa tyg från restlager, oftast enfägad vit eller blå stjort textil eller tyger med ränder. Detta innbar att jag skapade det som idag kallas för ”classic with a twist”. Tex en enkel blå stjorta med vinrödrandiga manschetter. Efter att i många år använt varje möjlig form av ränder beslutade jag mig för att skapa mönster med kraftfulla färgade ränder och mönster. Vid den tidpunkten upptäckte jag också att kläder med ränder blivit mitt kännetecken som designer.

Paul avslutar med att svara på frågan;
Vad är det bästa med att leva det liv du gör? Varje dag är förträfflig, positiv och hoppgivande, jag är mycket privilegierad.

1 reaktion på ”Sir Paul Smith- årets hedersgäst…”

  1. CreativeActivity - Sandra

    Jag gillar Paul Smith och hans ränder så det här var kul läsning! Och din lyckost som fick träffa honom :-)..!

Kommentarer är stängda.