TÄVLING!

Bilder: [room] by sofie
Äntligen tävlingsdags på bloggen igen…
Nu har DU chans att vinna ett snyggt och retroinspirerat fat från

Lyft fram färgerna i säsongens frukt eller duka upp med nybakade kanelbullar. Varför inte placera det i hallen som uppsamlare av nycklar, mobiler etc.

Tävlingsregler

Svara på frågan:
1. Var ligger Hulténs, som i november öppnade anslutande presentshop med snygga design & inredningsprylar?
2. För dubbel vinstchans, länka med bilden nedan från din blogg. Har du ingen blogg? Tipsa tre vänner via mail om tävlingen.
3. Tävlingen pågår tom fredagen 12 februari.

Bild: [room] by sofie

Priset kommer från Hulténs Presentshop.

Plast i härlig design

Bilder: [room] by sofie
På Formexmässan var det en monter som fick min uppmäksamhet direkt jag klev in i B-hallen. Guzzini -ett företag med färgglada, tåliga och väldesignade produkter!

Intresset för Guzzini har fått ett rejält uppsving de senaste åren i Sverige. Det Italienska företaget har en historia nästan 100 år bak i tiden. Du kan hitta allt från barnartiklar, rullbord, tvättkorgar i snygga färger. Sedan ett par år tillbaks drivs den Svenska argenturen av ett engererat par som verkligen brinner för märket. Var beredda på ett se mer av Guzzini framöver…
I nästa inlägg kan du tävla om ett fint pris från just Guzzini! Håll utkik 🙂

Two in one

När vår Ebba fyllde 4-år förra veckan fick hon en härlig
Fatboy Junior i present.


Bilder: [room] by sofie

En praktisk sittmöbel, lätt att torka av och rolig att leka med …både säcken och emballaget!!!

Nog för att jag varit lite delaktig i färgvalet som ni kanske ser. Denna vita är en ny färg för 2010. Jag älskar ju dem färgstarka också, men de kräver så mycket mer plats i ett rum. Jag är glad för att jag valde en vit, den smällter in bra mot golvet och tar inte för sig så mycket. Dem är ganska stora även i de små juniorvarianterna…

Accentfärg

Ibland säger en bild mer än tusen ord!


Bild: Colorama
Ofta hör jag kunder som tycker de saknar pricken över i:et i sin inredning. Idag bjuder jag därför på ett användbart och lättfixat tips.

Inredningstips: Jobba mer med accentfärger. Personligen tycker det blir absolut bäst om man gör som på bilden -en eller två prylar i rummet i accentfärgen. Det kan vara en hemmamålad stol, en lampa eller en matta. Här är basen blått och vitt, och vill man fylla på med fler detaljer gör det i blått eller vitt. Börjar man piffa med röda kuddar och röda ljuslyktor blir det oftast plottrigt! Såå, stanna i tid med den accentfärg ni väljer! Detta gör det också lätt för dig att byta ut accentfärgen när du tröttnar.

Med dessa ord önskar jag er en trevlig helg!
Kram Sofie

Underbara Bouquet

Under Formexbesöket i Stockholm bodde jag hos mannens kusin med fru i Hammarby Sjöstad. En underbar stadsdel nära stan, vattnet och med bra restauranger. Området har till och med sin egna skidbacke, wow säger jag bara!!!

Självklart ställde jag upp och gav mina tips om färgsättning och väggdekorationer. Och ingen mindre än denna nyhet presenterade jag för paret…


Bild: Mr Perswall
Bouquet från Mr Perswall senaste kollektion, Urban Nature.
Den finns i tre varianter, se dem alla HÄR.

Tack Ann-Sofie och Christian, hoppas vi ses snart igen!

Önskar er alla en trevlig kväll!
Kram Sofie

Hur mycket ska man behöva ta…

…så här i Januari?! Böljande vågor vid standen, solstolar, sängar och drinkar vid poolen. Jag vill ha sol och sommar NU!!!

Dessa underbara bilder visar H&M Homes sommarkollektion. H&M fortsätter sin bana med starka färger i cerise, lila och grönt. Många av nyheterna finns redan att beställa HÄR. Njut och frestas av fina bilder i fantastiska miljöer och förbered dig, denna säsongen är faktiskt på väg till oss!

HÄR ser du mina egna bilder från H&M Homes showroom/butik i Stockholm.

Färg


Bild: Sköna Hem
Nu går vi faktiskt mot ljusare tider …även om vi drabbats av [världens snöoväder] igen. Jag har förstått att många är sugna på färg och på lite nytänkande vad gäller färgsättning och fondväggar. Många är “rädda” för ordet färg, men lugn det behöver inte vara rosa eller neongult. Kolla in dessa sköna bilderna där man valt att måla taken i stillsamma kulörer.

Bilder: Sköna Hem

Detta är en trend som går in under trend-kategorin enginereerd chroma. Något vi sett en hel del av i dem senaste magasinen och på många av Sveriges bästa inredningsbloggar.

Skulle du våga?

Homespotting- det senaste inom bostadsförsäljning

Bild: Hemnet.se
Trött på vanlig bilder med tillhörande planritning?

Nu kan du som ska sälja din bostad ta hjälp av ett helt nytt koncept nämligen; Homespotting. En presentationsfilm med programledare eller speaker, musik, faktarutor och en känsla som visar husets mest intressanta egenskaper. Homespotting är ett koncept som tagits fram av Doris Reklam & Kommunikation och frilansskribenten Anna Braun.

En Homespot når du via objektbeskrivningen på Hemnet eller via mäklarens hemsida. Nyfiken på hur en Homespot kan se ut? Klicka HÄR.

Enginereed chroma

Bild: turtorial.net
Vi fortsätter med trenderna för 2010. Och den andra av tre stora trender 2010 är enginereed chroma. Detta är för dig som gillar färg och geometri, raka kalkylerade linjer, pixelkänsla i kombination med roliga produkter.

Så här inreder du i enginereed chroma stil;
Kulörerna är starka och tillräckliga i sig själva (…tänk 80-tal.) Låt hela din vägg bli ett spektrum eller varför inte måla en stol i färgcirkelns alla färger!? Alla former dras med passare och linjal, här finns ingen plats för de organiska formerna. Återhållsamheten ligger i det strikta geometriska och därför finns det ingen risk att det blir urflippat!

Här får du orden i bilder!
Bild: shinyshiny.tv
Bild: swedb.podhead.net
Bild: geekologie.com
Bild: industreal.it
Bild: Library.creativecow.net
Detta är absolut en trend jag skulle kunna tillämpa i mitt hem.
Med vitt som bas blir dessa färgerna en otroligt vackra och framträdande. Mimuo har t ex tapeter med pixeleffekt om man vill börja lite mer försiktigt!
Inlägget om Ateljétrenden – Le Studio läser du HÄR.

AnnaO

Bild: [room] by sofie
Idag visar jag bilder från AnnaO :s monter på Formex.

Att bygga en mässmonter som förmedlar varumärkets image/stil och som ska få tusentals förbipasserande att stanna upp är inte helt lätt!
Men Anna O och hennes vänner lyckades. Med vitamålade brädgolv, en härlig spretig vårbuket, uppdukad på ett enkel bord i enkel skön “Atelje stil”.

Och så var det såklart dem snygga textilierna… undrar om det blev någon försäljning till just denna kunden?

Bild: [room] by sofie

Premiär för Acnes möbelkollektion


Bild: Daniels modeblogg

Veckans interiörnyhet;
Det var i Paris allt hände! Igår natt på Hotel Pozzo di Borgo visade Acne och grundaren Jonny Johansson upp sin första möbelkollektion.
Inspiration till dessa fem möbler har hämtas från Carl Malmstens Nya Berlin. Möblerna tillverkas förhand i Sverige och kan köpas på beställning. Ja, vem skulle inte vilja uppdatera sitt hem med några av dessa godbitar??!
Vill du se fler mingelbilder från festen klicka HÄR.

I mitt arbetsrum…

…vill jag inspireras av vackra saker, urklipp och bilder. Jag vill känna att jag kan skapa och vara kreativ i mina inredningsjobb.


Bild: [room] by sofie
Bilden är tagen på mässan och det är Cult Designs monter.
Tapeten på väggen, fåtöljen, tidningar i högar finns redan i rummet; nu ska jag bara styla lite för att hitta just denna känsla som bilden förmedlar! Mer belysning, matta på golvet…

Visst vill man bara sätta sig där, riva i magazin inspireras och känna sin kreativitet flöda?

Ha en fin söndag!
Kram Sofie

H&M Home -på riktigt

När jag kom till Stockholm i onsdags var jag nyfiken på hur H&M Home och hur deras “riktiga” butik såg ut.


Bild: [room] by sofie
Det var ett inspirerande besök, tvättmaskiner som gick på 60c, tvättlinorna var fulla och golven var inredda av duktiga stylister. Butiken är uppbyggd med ett magnetsystem som fungerar så här:
1. Du tar en vit bricka vid entrén (en magnetplatta/shoppingbag)
2. Du plockar magneter för dem produkter du vill köpa.
3. Du går till kassan och personalen hämtar dina produkter från lagret.

Ett snabbt besök och med kameran i högsta hugg…
Showtime!

Bilder: [room] by sofie
Klicka HÄR om du vill inspireras eller shoppa av vår/sommar kollektionen från webben.

Med denna rapport från Stockholm och H&M Home
önskar jag er en trevlig helg!
Kram Sofie

Den officiella bröllpsserien

Bilder: [room] by sofie
Det var en STOR del av hall C på Formexmässan som gick åt att visa produkter som ska lanseras i samband med kronprinsessan Viktoria och Daniel Westlings bröllop! Det är många företag som vill synas i deras sällskap såklart!
Också många från pressen trängdes här och inte minst Ebba von Sydow var intresserad. Ebba kommer vara SVT bröllopsreporter fram till den 19 juni!

Bilder: [room] by sofie
och fina bilder av Frida.

Le Studio – en trend 2010

Formex och Creative Flow handlade om tre stora trender vi kan vänta oss se mer av under 2010. Le Studio, New order (ny ordning) och Enginereed Chroma.

Bild: [room] by sofie

Här ser ni lite av Le studio som handlar om konstnärsrummet; det ostylade, icke perfekta och ännu mer personlighet vill vi se mer av i denna trend. Le Studio hittar inspiration från loppisar och gamla böcker. Vi bakar och stickar och vi vill det ska synas att vi varit en del i processen. Bilderna visar en installation vid restaurangen “The Urban Dining” . Vi ser väggar målade i 2010 års turkosa färg, vilket jag för övrigt tyckte det fanns förvånansvärt lite av på Formex.

Installationen visar; Enkelhet, kreativitet och hur trärena pallar välkomnar till enkel sittning och gemenskap.


Bilder: [room] by sofie

Läcker 40-åring

Att Verner Pantons- Flowerpot fått ett uppsving i inredningssverige kan inte ha undgått någon. En urläcker klassiker eller 40-åring som nu finns att tillgå i massa läckra lackfärger. Totalt tio stycken olika samt krom och rostfritt stål.

Bilder: Miljögården Webbshop
Sladden är numera tygklädd och i samma färg som lampan!
Pris 1890:- och bordlampan 2690:-
Klicka HÄR för att komma till deras Webbshop.
Just nu är Miljögårdens populära januairea i full gång…

Nytt på tapeten

Då var det Mr Perswall tur att presentera sina tapetnyheter…
inte mindre än 65 snygga väggdekorationer i serien Urban Nature.


Bild: Mr Perswall
Kollektionen heter Urban Nature och tapeten här ovan heter Jungle leaves. Naturens gröna färg ger en härlig effekt till både vitt och svart och livar upp såväl hall som vardagsrum, finns i fler färger. Snyggt och vårfräscht tycker jag! Kolla också in tapeterna; Bouquet, Hanging garden och Ever green Highway.

Imorgon bär det av till huvudstaden. Det är dags att hänga på låset och inleda Formexmässan med pressfrukost tidigt på torsdag. Gör er beredda på blogginlägg om trender och nyheter!!!

Vi hörs snart igen!
Kram Sofie

Barnkalas


Bild: [room] by sofie
Lördagen var en dag fylld av barnkalas och barnkalas!!!
Det var första gången och nu förstår jag vad alla menar… MEN, vi överlevde, om än något slitna idag!

Här kommer några härliga bilder från lilltjejens 4-årskalas som; Började ute med staffeter och lek, varmkorv med varm choklad. Vi fortsatte inne med film+godispåse och avslutades med lek i gästrummet. Alla barnen var såå härliga och verkade ha en rolig eftermiddag!
Bilder: [room] by sofie
Tack faster Anna och svägerska Dajana för att ni hjälpte oss. Och tack för alla fina presenter Ebba fick. Söndagen har tilbringats med pysselböcker, spel, pussel, färgpennor och fina målarböcker etc! De fina smyckena tog Ebba på sig på en gång 🙂

Michael Jacksons möbler till salu

Bilder: Leva & Bo
Kungen av pop- beställde en del möbler som tyvärr inte hann levereras innan han plötsliga bortgång. Nu är dem till salu för allmänheten…


Bild: Leva & Bo

Kan konstatera att jag inte delar samma smak som Mr Jackson -här ser ni dock ett häftigt vägghängt hallbord som jag tyckte mycket om. Lite nyfiken på vad prislappen må vara..?

Kika HÄR för att se alla möblerna och se om där är något som faller dig i smaken?!!

Hemma hos Marlene Birger

I veckan kom senaste numret av Sköna Hem.

Bild: Sköna hem
Där bjuder Marlene Birger in på hus visning av sitt personliga och snygga hem i Köpenhamn. Med känsla för färger och material har hon dekorerat sitt hem med konst, smycken, skor och handväskor.

Har du inte tidningen? Se dem fantastiska bilderna och hela reportaget HÄR.

Nu ska jag förbereda det sista inför 4-årings barnkalas… först för alla på dagis sen släktingar och syskon ikväll. Puuhh, får se om jag har kraft att öppna datorn imorgon, dagen lär ta en del på en! Måste nog ladda mentalt en stund…
Kram Sofie

Nya tavlor på ovanvåningen


Bild: [room] by sofie

Precis innan jul tävlade jag …och vann en:
Tavla med grafiskt personnummer. Det var hos Jannice med bloggen Simplicity … och här är den (eller dem.) Beställde till övriga familjemedlemmar. Min är den blå, mannens den gröna/gråa och den rosa tavlan är Ebbas. I april kommer ju storken hit…för alla er som inte visste det 🙂 … då blir det att beställa den fjärde!

En färglad och rolig idé av Jenny Marchi.
Klicka HÄR för att betälla eller prova hur ditt personnummer ser ut grafiskt! Denna storleken 30X40 kostar 379:-.


Bilder. [room] by sofie
Jag blev helförälskad när jag såg tavlorna första gången.
Kände att dem skulle bli helrätt i vår vita hall på ovanvåningen där familjen har sina rum.
Passar fint med lila stolen Thaylia från Kartell.
Inredningstips:
Är du inte heller speciellt förtjust i att visa upp familjes alla fotografier på väggarna. Då kan detta vara en rolig och annorlunda idé att visa upp er grafiskt! Annars tycker jag svartvita fototapeter på kladdiga barn eller andra roliga motiv är superläckra. Problemet är ofta att man fegar ur när man kommer till fototapeter, men det blir en sån häftig effekt i hemmet! Såå… ner med alla utspridda smårammar och maxa väggen med en härlig semesterbild från i somras eller från skidbacken nu i vinter!
Ha en bra dag inredningssverige!
Kram Sofie

Jon+Jonnie= tapetnyheter

Bild: Colorama
Nu gör designern Jon Eliason tapeter tillsammans med Kanal 5 målare Jonnie Krigström. En kollektion för Colorama i fyra delar; Subtil, Grafisk, Material och Freak.
Lövigt
Freak
Bubbligt
Material

Bilder: Colorama
De själva beskriver kollektionen som; En kollektion av mönster och färger de själva saknat under åren med Roomservice. – Jag tror vi är trött på uppstyrda möster och medaljonger, säger Jon. Här finns mönster för alla, den blyge men också för exhibitionisten. De vill uppmana oss att leka och tänka fritt. Samt att våga använda tapeterna med varandra över gränserna.!

Jobbprojekt- Hall

Just nu jobbar jag med ett inredningsprojekt i Bunkeflostrand utanför Malmö.
En härlig 50-talsvilla med mycket ljusinsläpp och öppna ytor.


Bild: Karl Andersson & Söner
Min uppgift är: att ta fram en helhetslösning till hallen.
Planering av rummet, materialval (golv/väggar) möblering, belysning, inredning, färgsättning. Visst är det roligt när man ska välja snygg och hållbar inredning till en kund! Klädhängare Nest från Karl Andersson & Söner ligger mig varmt om hjärtat… Och 2010 års trendfärg ligger på golvet.

Design: Gabriella Gustavsson och Mattias Stålbom.

Inte lila utan…


Bild: Colorama
…turkos! Det säger trendanalytikerna är 2010 års färg.
Denna snygga tapet heter Virtur och kommer från Midbec.

Nästa vecka bär det av till Fomexmässan i Stockholm och i början av februari är det Funiture Fair på Älvsjömässan. Blir spännande att se alla trender, färger och material. Brukar vara otroligt givande!


Bild: Hus&Hem

Läge att byta banner (…översta bilden) på bloggen?!